10 sfaturi pentru a obtine un abdomen plat

Am modificat articolul ultima data pe: 12.09.24

 

Un abdomen plat reprezinta atat o trasatura importanta a aspectului fizic, cat si o dovada a unui stil de viata sanatos. De aceea, se impune sa ai grija de abdomenul tau si, odata cu el, de tot organismul. Acest articol iti va oferi 10 sfaturi care sa te ajute in acest demers.

 

Aspectul fizic este un element destul de important in viata fiecaruia dintre noi, de aceea este necesar sa ii acordam mai mult timp si mai multa atentie. Ajutand corpul sa arate bine in exterior, mentinem sanatos si procesul ce se desfasoara in interior.

La inceputul fiecarei ierni ne promitem cu totii ca, vara viitoare, cand vom pasi pe plaja sau pe marginea piscinei, vom avea un abdomen mai plat. Cum facem sa si respectam aceasta promisiune? Iata 10 sfaturi pe care sa le iei in calcul, pentru ca abdomenul tau sa atraga toate privirile.

  

Micul dejun

Primul sfat legat de micul dejun este simplu: sa nu il sari niciodata. Cea mai importanta masa a zilei are mai multe beneficii asupra organismului decat ai putea crede. Daca optezi pentru un mic dejun bogat in fibre si antioxidanti (cereale integrale, fructe de padure, mere, banane, suc natural), vei avea un organism mai tonifiat si o digestie optima. Prin urmare si un abdomen mai plat.

De asemenea, pentru reducerea inflamatiilor din organism si combaterea senzatiei de balonare, poti stoarce zeama unei jumatati de lamaie intr-un pahar cu apa calduta si sa consumi acest amestec inaintea micului dejun.

 

 

Mai multe proteine, mai putine grasimi

In drumul tau catre un abdomen mai plat, primul pas este reprezentat de renuntarea la mancarea procesata si la cea de tip fast-food, ambele bogate in grasimi daunatoare si calorii. Odata indeplinit acest aspect, trebuie sa introduci in alimentatia ta zilnica fructe proaspete si legume fierte, deoarece acestea contin fibre ce imbunatatesc tranzitul intestinal.

De asemenea, iti va fi de ajutor, carnea slaba, dar bogata in proteine, precum cea de pui, de curcan, vita, ton sau somon. Evita, pe cat posibil, sa consumi aceste alimente prajite, deoarece gatite in acest mod vor incetini procesul de digestie.

 

Fara sare

Daca iti place mancarea sarata, trebuie sa faci un compromis pentru obtinerea unui abdomen suplu. Scazand consumul de sare, vei diminua si retentia de apa din organism, deoarece acesta retine apa pentru a putea dizolva sarea in exces. Astfel, ecuatia este simpla: mai putina sare = mai putina apa in organism = abdomen mai plat.

 

Mananca mai incet

Stiu ca pare imposibil intr-o societate a vitezei, insa incearca sa iti rezervi cel putin 30 de minute pentru o masa. Faptul ca ingerezi mancarea intr-un ritm alert si nu o mesteci suficient, creeaza des intalnita senzatie de balonare. Daca mananci mai incet, te vei satura cu mai putina mancare, prin urmare scazi riscul de a lua in greutate.

De asemenea, este important sa mananci cu gura inchisa si sa nu vorbesti in timpul mesei. Pe langa faptul ca sunt aspecte legate de bunele maniere, te vor ajuta sa reduci cantitatea de aer pe care o inghiti, scazand posibilitatea de aparitie a balonarii.

 

Fara guma de mestecat

Si mestecatul gumei contribuie la absorbtia de aer in stomac, umflandu-ti abdomenul. Mai important, atunci cand mesteci guma, iti pacalesti, stomacul ca urmeaza sa fie hranit. Acesta va demara procesul de digestie, iar in lipsa mancarii, se va forma acid gastric in exces, producand o stare de balonare.

 

Hidratarea

Hidratarea are un rol esential in buna functionare a organismului si de aceea merita toata atentia din partea ta. Consumand doi litri de apa plata pe zi, vei stimula tranzitul intestinal si vei elimina mai multe toxine din organism.

Ceaiul verde are si el numeroase beneficii, avand un continut bogat de antioxidanti. Pe langa faptul ca ajuta la eliminarea tesutului adipos de pe abdomen, regleaza nivelul glucozei in sange.

Nu toate lichidele aduc beneficii, totusi. Daca vrei un abdomen mai plat, consumul de alcool trebuie sa fie diminuat, din cauza caloriilor pe care le are si a faptului ca iti creste pofta de mancare.

 

Mai multa miscare

Mai multe exercitii fizice sunt intotdeauna bine primite de organismul nostru. Pentru a obtine un abdomen plat, intr-un timp relativ scurt, este recomandata folosire constanta a diverselor aparate pentru abdomene (aici o lista cu produse comparate), fie la sala de sport, fie acasa.

Este important ca, la fiecare utilizare, a aparatului de abdomene sa marim durata si intensitatea exercitiilor. Cu cat lucram mai intens, in fiecare zi, cu atat abdomenul nostru va arata mai bine, asa ca nu trebuie sa ne eschivam de la efort. 

 

 

Redu stresul din viata ta

Stresul nu ne afecteaza doar la nivel psihic, ci isi extinde efectele negative si la nivel fizic. Mai exact, stresul si anxietatea pot da nastere unui hormon, denumit cortizol sau „hormonul stresului”.

Hormonul mai sus amintit este un factor ce determina acumularea tesutului adipos la nivelul abdomenului. Astfel, pe langa exercitiile fizice si alegerea atenta a alimentatiei, se impune diminuarea stresului si, implicit, a cortizolului. Asa ca aloca timp meditatiei, plimbarilor sau unei carti bune, orice te ajuta sa iti eliberezi mintea de probleme.

 

Postura corpului

Din cauza ecranelor (computer, telefon sau tableta) care ne invadeaza viata, tindem sa avem o pozite a corpului gresita, aplecata, cu umerii in fata.

Daca te obisnuiesti sa adopti o pozitie dreapta, indiferent de activitatea pe care o practici, muschii abdominali vor fi mai solicitati, devenind mai tonifiati. Inca ceva: chiar daca nu ai inca abdomenul perfect plat, mentinerea corpului intr-o pozitie dreapta va crea, macar, iluzia unuia pentru cei din jur, asa ca pana te apuci serios de lucrat abdomenul, stai cat mai drept!

 

Dusul scotian

O metoda mai nonconformista, in comparatie cu cele mentionate pana acum, dusul scotian este o actiune de luat in calcul pentru formarea unui abdomen suplu.

Dusul scotian reprezinta alternarea jetului de apa calda cu cel de apa rece, in timpul dusului. Supuneti, astfel, abdomenul unui jet de apa calda timp de aproximativ 3 minute, dupa care incepeti sa reduceti temperatura apei treptat, pana devine rece, mentinand abdomenul sub acest jet 20-30 de secunde.

Un astfel de tratament ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine, in zona abdominala, aceasta capatand un aspect mai ferm. Efecte asemanatoare puteti obtine si prin masarea abdomenului cu un cub de gheata.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu