3 branduri care produc ghete de fotbal fara siret

Am modificat articolul ultima data pe: 13.06.24

 

Esti microbist, amator sau jucator de sezon si doresti sa stii ce inovatii mai sunt aduse in lumea sportului rege? In ultimii ani, printre modificarile aduse echipamentului sportiv specific se afla introducerea pantofului fara sireturi de catre gama Lotto Zhero Gravity, care ar trebui sa transforme gheata intr-o a doua “piele” care creste forta impactului cu mingea, contribuie la manipularea sa eficienta si inlatura orice incoveniente la nivelul membrului.

In schimb, se axeaza pe cusaturi si textura materialului spre a da stabilitatea necesara oricarui jucator. Iar dintre producatorii de echipament sportiv de pe piata de nisa se remarca Adidas, Nike si Puma, care au reusit sa produca astfel de optiuni, fie ca au intentionat asta sau nu.

 

Adidas

Este unul din cele mai importante branduri din industria sportului rege, si se gaseste pe etichetele echipamentelor si mingilor, incluzand si cele mai bune ghete de fotbal cu sireturi si fara. A debutat in 2016 cu perechea Ace 16+ Purecontrol, care a dat nastere gamei cu acelasi nume (Ace) ce se axeaza in prezent pe incaltari pentru fotbalul de sala.

Acestea folosesc un element din poliuretan termoplastic pentru a fixa arcada piciorului si a mentine pozitia pantofului, evitand alunecarea sau caderea sa, incluzand, pentru si mai multa siguranta si stabilitate, o captuseala tip ciorap, tricotata si usor elastica.

 

 

Printre optiunile cele mai populare in ce priveste ghetele pentru fotbal se numara gamele Predator, Nemeziz, X18+, si Copa 19+ care, datorita faptului ca lasa mai mult loc liber pe suprafata pantofului, ofera spatiu amplu de contact cu mingea, asigurand un control mai bun, dupa cum declara fotbalistii ce au incercat astfel de modele.

In schimb, pentru manevrarea precisa, se folosesc variate cusaturi in valuri sau hexagonale, ori materiale texturate care usureaza munca sportivului.

 

Nike

Pentru acest brand, prima incercare in lumea ghetelor fara sireturi este gama Phantom Vision, care se foloseste de un artificiu de design pentru a lasa impresia de lipsa a acestora, desi ele exista pe interior. Astfel, se adreseaza in special atacantilor, incercand sa imbunatateasca efortul si activitatea acestora pe teren, precum si sa ajute la realizarea unui rezultat bun.

Sireturile sunt ascunse spre a lasa mai mult loc pentru controlul mingii, pastrand confortul. Pentru fixare pe picior se foloseste un material constrictiv, intitulat Quadfit Mesh, care mentine gheata in pozitia corecta de-a lungul meciului, stratul exterior fiind de tip Flyknit (cu textura ce contribuie la manipularea facila a balonului).

In ajutorul stabilitatii vine si gulerul Dynamic Fit, ce protejeaza glezna si o mentine stabila, in acelasi timp aratandu-se suficient de confortabil. Se gasesc modele si pentru teren natural si pentru gazon artificial sau sintetic.

 

Puma

Gama Puma Future, al carei star este modelul 18.1, a fost lansata in 2018, articolul fiind o creatie menita a aduce jucatorului mai mult confort si puterea de a personaliza gheata dupa cum doreste in ce priveste legarea si designul sireturilor.

Intreaga parte superioara este “dintr-o bucata”, pe interior fiind dotata cu un material tricotat menit a sustine piciorul si a nu permite incaltarii sa alunece. Gulerul este realizat de asa maniera incat se ridica in fata si in spate, avand striatii pentru reducerea frictiunii.

Designul foloseste o tehnologie noua, intitulata Netfit, in partea superioara, unde jucatorul isi poate prinde sireturile cum doreste, insa Puma Future 18.1 se pot purta si cu, si fara legaturi, intregul model fiind bazat pe posibilitatea utilizatorului de a amplasa sireturi unde doreste. Fotbalisti precum Marco Reus folosesc aceasta pereche fara siret, nepierzand din mobilitate sau confort.

 

Umbro

Alaturi de cei trei temerari din industria incaltarilor specializate pe fotbal se afla si Umbro cu prima sa gama de astfel de articole, denumita Medusae III Elite. E o optiune la un pret mediu spre mare, din piele de cangur usoara, menita a facilita alergarea pe teren.

Datorita profilului jos, glezna descoperita va conferi mobilitate oricarei pozitii, iar lipsa oricaror impedimente in partea superioara asigura un control bun al mingii. Fixarea pe picior se datoreaza gulerului tricotat, usor elastic, la calcai aflandu-se niste pernute menite a securiza pantoful in picior.  Modelul se dedica uzului pe gazon natural si artificial, dispunand de crampoane mari, plasticate ce asigura aderenta pe sol.

 

Lotto

Nu putem uita de brandul de la care a inceput totul, Lotto fiind primul producator de echipament sportiv care a lansat o gheata de fotbal fara sireturi in 2006. De atunci a lucrat la rafinarea designului si a modelului, caci acesta sta destul de slab la capitolul confort si viteza, raportat la optiunile existente pe piata de profil.

Gama Zhero Gravity s-a relansat in 2024, folosindu-se de un ciorap interior subtire si usor, care sa mentina piciorul in pozitia corecta si pantoful fix pe acesta, exteriorul dintr-un material sintetic texturat fiind responsabil cu controlul temperat asupra mingii.

 

Argumente pentru purtarea ghetelor de fotbal fara sireturi

Potrivit fotbalistilor de profesie, sireturile pot fi o piedica in calea manipularii perfecte a mingii si a pasei ideale, uneori dovedindu-se si deranjante pentru purtator. Pe deasupra, pot deveni o distragere de la joc, astfel ca pot duce la efectuarea greselilor sau la lipsa reactiei de moment.

Cu ajutorul unei perechi fara sireturi, purtatorul dobandeste o suprafata maxima de contact cu mingea, avand mai multe optiuni in ce priveste pasarea si directionarea balonului, structura aceasta ajutand la sutari precise si rapide, fara disconfort. Si in avantajul sau vine textura materialului, adesea una abraziva, cu cusaturi in forme fluide si bine gandite, pentru a imbunatati performantele purtatorului.

Pe interior se gaseste, de obicei, un material tesut bine si flexibil, care, desi este intr-o oarecare masura expus balonului, va absorbi impactul astfel incat piciorul sa nu simta forta acestuia. Acesta strange usor pielea in interior, oferindu-i sustinerea necesara si pozitia potrivita, pentru ca pantoful sa nu alunece din picior.

 

 

Cand sa nu folosesti ghete de fotbal fara sireturi

In general, nu sunt indicate celor cu picioare inguste sau cu o arcada foarte ridicata, caci nu vor sta bine, vor cauza disconfort sau chiar accidentari, caci se vor simti fie prea stranse, fie prea largi si inconfortabile.

Din spusele unor utilizatori, nu exista o siguranta indubitabila la purtare, existand momente in care unele modele pot sari usor din picior sau pot luneca, ori se simt prea largi in jurul gleznei.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu