Fanii boxului stiu ca este necesar sa ai manusi foarte bune pentru a practica acest sport. Ele sunt indispensabile si arata impecabil cand le cumperi, dar transpiratia si loviturile le degradeaza. Daca doresti sa-ti pastrezi manusile de box intr-o forma buna, exista mai multe metode simple si eficiente pentru aceasta, pe care le-am detaliat pentru tine.
Cumpararea unor manusi este primul pas spre practicarea boxului, dar trebuie sa stii cum sa le intretii pentru a te putea servi cat mai mult timp de ele. Daca exista o problema cu echipamentul de box, aceasta este mirosul pe care il emana dupa fiecare utilizare. Pentru o igiena optima si un confort mai bun, va oferim cateva sfaturi pentru a preveni si a trata aceasta chestiune.
Foloseste bandaje sau mitene
Acestea sunt benzi pe care trebuie sa le pui pe palme inainte de a trage manusile de box. Iti protejeaza mainile impotriva bacteriilor, transpiratiei si aciditatii. Pe scurt, colecteaza toata murdaria.
Prin urmare, este recomandat sa achizitionezi bandaje si sa le porti in timpul antrenamentelor sau al luptelor. Daca faci parte din categoria celor care transpira excesiv, ia in calcul posibilitatea de a le schimba chiar in timpul partidei. Astfel, vei reduce la minimum cantitatea de transoiratie din manusile de box.
De asemenea, trebuie sa speli bandajele sau mitenele dupa fiecare utilizare.
Transporta-le fara sa le tii inchise ermetic
Pentru aceasta, trebuie sa le tii departe de geanta de antrenament pentru a permite circulatia aerului. Manusile au nevoie de aer pentru a se usca. Cum gentile nu sunt indeajuns de bine ventilate, in cazul in care iti lasi echipamentul inchis, risti sa ajunga sa miroasa ingrozitor.
Cand folosesti manusile de box, bacteriile de pe maini sunt transferate in interiorul acestora. Aceste bacterii se hranesc cu transpiratie si, pe masura ce cresc, creeaza mirosurile asociate echipamentelor de sala murdare. Când folosesti manușile de box, bacteriile de pe mainile tale sunt transferate in interiorul manusilor.
Ca urmare, daca iti vei tine manusile intr-un mediu intunecat si umed, laolalta cu hainele transpirate pe care le-ai purtat la sala, bacteriile se vor reproduce cu repeziciune. Asadar, daca este musai sa transporti manusile de box, incearca sa nu le tii inchise, ci atarna-le in exteriorul gentii sau al rucsacului, ca si cum ar fi o pereche de incaltari ori o casca.
Usuca manusile de box dupa fiecare utilizare
Este necesar sa-ti scoti manusile dupa fiecare utilizare si, mai ales, sa indepartezi excesul de umiditate din ele.
In ceea ce priveste echipamentul de box, preventia este mai buna decat tratarea deteriorarii. Asadar, cea mai usoara cale de urmat este sa stergi manusile cu un prosop de hartie sau cu o carpa uscata, atat in interior, cat si in exterior, pentru a reduce umiditatea propice bacteriilor.
Operatiunea trebuie efectuata imediat dupa incetarea antrenamentului, chiar daca te simti obosit. Amanarea pana dupa dus sau pana ajungi acasa nu este cea mai buna solutie, deoarece poti uita.
Curata si dezinfecteaza interiorul si exteriorul manusilor de box
Intr-o sticla cu pulverizator, fa o solutie din doua parti de apa si o parte otet alb. Dupa ce le stergi, pe fiecare in parte, cu un servetel de hartie, pulverizeaza exteriorul fiecarei manusi cu solutia astfel obtinuta si sterge. Apoi, pulverizeaza in interior si usuca.
Orice ai face, nu le pune in masina de spalat. Acest lucru va strica pielea de pe manusi, si te va trimite la magazin mai devreme decat ai dori pentru un set nou.
Trateaza-ti manusile
Majoritatea manusilor de box sunt confectionate din piele, asa ca trebuie sa le tratezi pentru a-si pastra forma. Exista multe produse pentru tratarea pielii, dar poti folosi doar ulei esential de lamaie sau o crema hidratanta.
Aplica o cantitate mica de produs sau cateva picaturi de ulei esential pe exteriorul manusilor. Apoi, foloseste o carpa fara scame si freaca folosind miscari circulare, astfel incat produsul sa patrunda bine in piele. Dupa ce ai terminat, lustruieste pielea exterioara cu un prosop curat pentru a indeparta excesul de produs.
Usuca manusile in aer liber
Bacteriile traiesc din transpiratie si umiditatea prinse in manusi. Pastrarea lor uscata iti va permite sa le pastrezi curate mai mult timp. Dupa dezinfectarea interiorului manusilor cu otet si curatarea exterioara, lasa-le sa se usuce.
Pentru a elimina cu succes umezeala, desfa scaiul sau sireturile, deschide cat mai mult posibil manusile. Agata-le astfel incat sa se poata usca intr-o camera ventilata, langa o fereastra deschisa sau un ventilator.
Poti apela si la uscatorul de par pentru a grabi intrucatva procesul. Dispozitivul trebuie sa actioneze cateva minute asupra interiorului fiecarei manusi.
Depoziteaza corespunzator echipamentul
Nu este recomandat sa pastrezi manusi de box in locuri prea umede. De asemenea, trebuie sa le depozitezi deschise la maximum. Tine cont ca si dupa uscare este posibil sa mai ramana in interior macar cateva picaturi de transpiratie.
Deci, cel mai bine ar fi sa introduci o coala de hartie absorbanta in fiecare manusa. Acest truc va elimina umezeala ramasa.
De asemenea, expunerea la soare nu este indicat sa depaseasca 30 de minute, pentru a evita uscarea excesiva si scorojirea pielii.
Elimina mirosurile neplacute
Exista mai multe tehnici pentru a indeparta izurile respingatoare din manusile de box. Pentru preventie, este bine sa te speli de fiecare data pe maini inainte de a le folosi.
De asemenea, un efect notabil il poate avea bicarbonatul de sodiu. Acesta este un deodorant universal pe care il poti utiliza in interiorul echipamentului de box. Dupa ce manusile s-au uscat bine, presara cateva pulberi din acest ingredient inauntrul lor si lasa-l sa actioneze cateva ore. Pentru a indeparta bicarbonatul de sodiu, scutura manusile sau foloseste un aspirator de masa de dimensiuni mici.
De asemenea, exista optiunea de a picura ulei vegetal sau pudra de talc, ceea ce va imprima un miros placut manusilor pentru cateva saptamani.
Poti folosi in acelasi scop de neutralizare a izurilor nedorite scoarta de cedru. Ia o pereche de sosete curate din bumbac si umple-le pe fiecare cu o mana de scoarta de cedru sau de brad. Leaga capetele sosetelor si pune cate una in fiecare manusa. Acestea vor oferi in acelasi timp o aroma placuta, dar vor absorbi si umezeala si bacteriile.
Lasa un comentariu
0 Comentariu