contact
contact

Beneficii interesante ale alergatului despre care poate nu ați auzit

Am modificat articolul ultima data pe: 22.02.24

 

După mers, alergatul este una dintre cele mai naturale activități căreia îi puteți dedica timpul. Tot ce aveți nevoie este o pereche de încălțăminte sport, niște îmbrăcăminte sport ușoară și sunteți gata să vă urmăriți doza zilnică de endorfine. Cu toate acestea, această activitate are o serie întreagă de alte beneficii de care poate nici nu v-ați dat seama până acum. În articolul de astăzi, veți afla că alergarea este mai mult decât o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți condiția fizică și sănătatea în general. Vă vom prezenta și alte avantaje care, fără îndoială, vă vor face să vă încălțați și să faceți câțiva kilometri fericiți.

 

1. Veți arde o mulțime de calorii și veți pierde în greutate

Alergarea este o activitate comună practicată de persoanele care doresc să slăbească. Nu este o coincidență. Este o modalitate excelentă pentru a scăpa de kilogramele în plus. Știți câte calorii puteți arde de fapt alergând?

O femeie de 60 kg care parcurge 10 km într-o oră va arde aproximativ 617 kcal.

Un bărbat de 80 kg care parcurge 10 km într-o oră va arde aproximativ 823 kcal.

Dacă ambii aleargă la acest ritm timp de trei ore pe săptămână, în decurs de o jumătate de an, alergătoare poate pierde 6,3 kg de grăsime, iar alergătorul poate pierde până la 8,3 kg de grăsime. Acest lucru se întâmplă fără a fi nevoie să-și schimbe dieta obișnuită. Desigur, cantitatea de calorii arse depinde de o mulțime de alți factori care intră în joc. Aceste cifre sunt doar ilustrative, astfel încât să vă faceți o imagine generală despre ceea ce puteți realiza. Deoarece alergarea solicită atât de mare energia necesară, vă poate ajuta foarte mult în procesul de slăbire. Caloriile arse rezultate pot crește și mai mult cu un ritm mai rapid, o pistă mai lungă sau când utilizați o vestă cu greutăți. Cu toate acestea, dacă pierderea în greutate nu se numără printre obiectivele voastre, asigurați-vă că restabiliți caloriile pierdute cu alimente de înaltă calitate, care o să vă ofere energia de care aveți nevoie pentru a parcurge mai mulți kilometri.

 

2. Veți dormi mai bine

Sportul regulat influențează calitatea somnului. Dacă deseori vă găsiți în ipostaza de a vă uita în tavan timp de o oră înainte de a reuși în sfârșit să adormiți în fiecare noapte, cu siguranță trebuie să începeți să alergați. Fără îndoială, vă va fi mult mai ușor să adormiți. Cu toate acestea, aveți grijă când faceți sport noaptea târziu. Acest lucru poate avea de fapt un efect diametral opus asupra capacității voastre de a adormi. Orice activitate intensă trebuie terminată cu cel puțin trei ore înainte de ora planificată de culcare. Dacă este necesar, încercați să luați suplimente pentru un somn mai bun.

 

3. Veți economisi atât timp, cât și bani

V-ați gândit vreodată cât timp vă ia de fapt mersul la sală? Între pregătire, deplasare, conversația cu celelalte persoane de la sală, așteptarea ca aparatele să se elibereze, dușul și alte lucruri, mersul la sală poate dura până la 3 ore pe zi, în timp ce antrenamentul în sine corespunde doar cu aproximativ 60 de minute din toată acea perioadă. O alergare de 60 de minute, totuși, nu va dura mai mult de 90 de minute în total, inclusiv pregătirea și dușul ulterior. În acest scenariu, ați economisit până la o oră și jumătate de timp pe care îl puteți investi în orice vă doriți și, în plus, ați economisit și banii pentru abonamentul la sală.

Când înlocuiți sala de sport cu un antrenament pentru forță acasă, este posibil să economisiți destui bani pentru a vă permite o vacanță de o săptămână la plajă.

4. Veți avea mai multă disciplină

Planificarea unei alergări și realizarea efectivă a acesteia poate fi la început extraordinar de provocatoare. Fără îndoială, va trebui să depuneți mult efort. Cu toate acestea, dacă rămâneți motivați și reușiți să construiți un obicei, veți dezvolta o autodisciplină care vă va însoți în orice alt aspect al vieții voastre. Dacă vă puteți respecta planul de alergare, cu siguranță puteți finaliza și acel mare proiect pe care îl aveți înainte de termenul limită. Modul în care noua voastră disciplină poate să vă îmbunătățească viața generală depinde în cele din urmă de voi.

 

5. Veți fi mai încrezători

Vă amintiți cum vă simțeați înainte de a începe să alergați? Întotdeauna obosiți, morocănoși și nemulțumiți de aspectul fizic? Ei bine, uitați-vă la voi acum! Alergatul în mod regulat v-a făcut mai sănătoși și într-o formă mult mai bună. Dormitul noaptea vine de la sine și vă treziți plini de energie. În plus, alergatul după acel autobuz pe care sunteți pe cale să-l ratați este floare la ureche și un bonus destul de bun pe deasupra. Fiți siguri că noua voastră încredere nu va trece neobservată nici de cei din jur.Ce trebuie să rețineți? 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu