Beneficiile aparatelor multifunctionale pentru exercitii

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.20

 

Aparatele multifunctionale te ajuta sa antrenezi mai multe grupe de muschi, deoarece au elemente cu ajutorul carora poti face exercitìi pentru brate, piept sau abdomen. Sunt concepute in asa fel incat sa ai o postura corecta, pentru a nu suprasolicita organismul mai mult decat e necesar. In momentul folosirii, iti vei putea doza mai bine efortul, deoarece exercitiile efectuate iti pun la treaba mai multe grupe de muschi. Plus ca, nu trebuie sa ai un antrenament complex, ci sa repeti de mai multe ori miscarile.

 

Produsele multifunctionale pentru fitness sunt apreciate de multi sportivi, daca nu esti convinsa de utilitate, iata cateva beneficii.

 

Poti realiza orice tip de antrenament

Aparatele de fitness multifunctionale te ajuta sa realizezi un antrenament ce iti va pune la treaba mai multe grupe de muschi, doar in timpul unui singur exercitiu. Astfel ca, folosindu-te de toate elementele, iti vei putea tonifia intregul trup. Avand in vedere ca nu trebuie sa faci multe miscari, antrenamentul efectuat nu trebuie sa fie lung, ci trebuie realizat zilnic, crescand gradual numarul exercitiilor  

Daca vrei sa tonifiezi o singura grupa de muschi, poti folosi doar cateva elemente ale aparatului, in functie de zona pe care vrei sa o modelezi. De exemplu, cei care vor sa isi tonifice bratele, este suficient sa realizeze exercitii care sa stimuleze bicepsi si tricepsi. Acestea se fac cu ajutorul scripetilor, la care anexezi greutatile, in functie de nivelul de evolutie.

 

 

Riscul de accidentare in timpul antrenamentului este mic

Cei mai multi sportivi, atunci cand fac exercitiile cu o haltera simpla, vor sa puna cat mai multe greutati, fara a se asigura ca au ajuns la nivelul de pregatire optim. Daca folosesti un aparat complex multifunctional, poti vedea rezultatele intr-un timp mai scurt, de aceea nu vei simti nevoia sa iti suprasoliciti musculatura. 

Pe de alta parte, incheieturile nu vor fi solicitate si nu exista riscul sa dobandesti anumite afectiuni din cauza posturii incorecte sau a suprasolicitarii. Atunci cand iti dezvolti musculatura bratelor, folosind o haltera normala si nu ai o pozitie corecta a genunchilor, poti face diverse entorse sau rupturi de ligamente. Acest lucru nu se intampla, daca folosesti un aparat de fitness, deoarece pozitia este ghidata de sezut, spatar si elementele de sustinere ale picioarelor, iar in momentul exercitiului stai comod pe bancheta.

 

Nu ocupi atat de mult spatiu

Industria aparatelor de fitness s-a dezvoltat, de aceea cumparatorii au la dispozitie cate un produs pentru fiecare grupa de muschi. Totusi, depozitarea fiecaruia iti va lua mult spatiu in incapere, de aceea trebuie sa ai la dispozitie o camera, pe care sa o transformi intr-o mica sala de fitness.

Daca nu ai suficient loc, dar vrei sa ai aparatura necesara pentru a tonifia mai multe zone ale musculaturii, poti achizitiona un aparat multifunctional. Acesta iti permite sa faci exercitii pentru zona bratelor, a pieptului si a picioarelor, de aceea nu va trebui sa cumperi bancheta de abdomene, haltere sau discuri de greutate. Aparatul are dimensiuni mai mari in inaltime, insa este suficient de compact in latime, pentru a-l putea aseza chiar si in dormitor.

 

Vei avea o pozitie confortabila

Produsele multifunctionale pentru fitness au bancheta si spatar ce iti permit sa ai o pozitie corecta in timpul exercitiilor. Cele doua zone sunt realizate din material buretat, pentru a oferi utilizatorului un plus de confort. 

Partea moale este acoperita, de regula, cu piele sau poliester, astfel ca vei putea curata usor suprafata dupa fiecare utilizare, iar umiditatea nu va fi absorbita in interior. Aparatul are si in zona picioarelor material buretat, ce iti apara tibia de lovituri in timpul antrenamentului.

 

Nu vei obosi atat de repede in timpul exercitiilor

Atunci cand faci abdomene intins pe saltea, mai mult ca sigur nu vei putea sa ai o pozitie corecta. Postura gresita iti va suprasolicita muschii incorect, iar acest lucru te poate face sa obosesti mai repede. Pe de alta parte, trecerea de la un aparat la altul te poate face sa iti pierzi ritmul, de aceea dupa fiecare exercitiu trebuie sa te mobilizezi, pentru a-ti recapata energia. 

Daca alegi aparatele multifunctionale de exercitii (aici lista comparativa realizata de noi), antrenamentul va fi facut mai usor, deoarece sunt concepute, astfel incat sa ai o pozitie corecta. In plus, poti antrena mai multe zone ale corpului, fara a fi necesar sa te muti de la un aparat la altul, pentru a efectua exercitiile.

 

 

Nu trebuie sa ai experienta 

Multi dintre cei care se hotarasc sa se antreneze fizic, cu greutati, vor sa isi tonifice musculatura intr-un timp cat mai scurt, de aceea uneori fac greseala sa foloseasca greutati mari inca de la inceput, suprasolicitand astfel organismul. In momentul in care folosesti aparatele, vei avea pozitia corecta, astfel ca nu vei avea nevoie de instruire, ci vei putea incepe direct antrenamentul.

Totusi, unele aparate s-ar putea sa necesite anumite ajustari, pentru a te simti comod si pentru a adapta exercitiile la nivelul tau de evolutie. Daca intampini dificultati in reglarea dispozitivul, poti cere ajutorul unui instructor.

In momentul in care intri in sala, s-ar putea sa ai un sentiment de nesiguranta. Folosind aparatele, iti va fi mai usor, deoarece nu va trebui sa iti dezvolti echilibrul sau coordonarea in timpul exercitiilor cu greutati. Avand in vedere ca nu trebuie sa acorzi atentie sporita posturii, vei putea sa te concentrezi doar asupra modului de executare a exercitiilor.

 

Pretul de achizitie este rentabil

In momentul in care vei analiza preturile produselor de fitness multifunctionale, probabil vei spune ca nu merita investitia. Chiar daca ai impresia ca platesti un pret prea mare, lucrurile nu stau chiar asa, deoarece aparatul poate substitui si alte produse de fitness. Asadar, inainte de a te decide, analizeza si preturile aparatelor individuale. Vei constata ca este mai avantajos sa achizitionezi un produs multifunctional.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre