Benzi de alergare – Opinii si Recenzii in 2024
Daca ti-ai luat inima in dinti si ai decis sa te apuci de sport, o banda pentru alergat te va ajuta sa scapi de emotii si neplaceri cauzate de vremea de afara. Si, cum din comert nu lipsesc sutele de oferte la preturi diferite, iti vom face din start cateva oferte despre care am aflat ca sunt apreciate de alti cumparatori, din ce spun review-urile online. Modelul Actuell t2000i are un design ergonomic, putandu-se plia pe cilindru, acolo unde este prevazut cu roti ce permit transportarea sa facila dintr-o parte a camerei in alta. Trecand la functiile incluse, vom mentiona cele 12 programe presetate, inregistrarea pe calculatorul din dotare a vitezei, distantei, timpului si caloriilor consumate, precum si monitorizarea batailor inimii prin folosirea senzorilor de pe manete. Este accesibil nisei de piata, acceptand fara riscuri sarcini de pana la 110 kg si fiind echipat cu amortizarea a socurilor din timpul alergarii. O alternativa la fel de indragita este optiunea Kingsmith WalkingPad A1 Pro.
Tabel comparativ
Modelul acesta electric pune la dispozitia utilizatorului o varietate de functii si programe de antrenament, diversificand optiunile disponibile si adaugand un senzor pentru masurarea pulsului in timpul miscarii, oferind unui incepator intr-ale sportului, in intimitatea propriului camin, tot ce are nevoie pentru a porni intr-o calatorie in lumea activitatii fizice sanatoase.
Un detaliu relativ deranjant pentru multi cumparatori este faptul ca, atunci cand este folosita, banda incepe sa scoata sunete zgomotoase, care ii pot deranja pe cei din jur.
Optiunea aceasta, la un pret foarte bun, atrage publicul doritor de un dispozitiv util si ergonomic, care produce rezultatele dorite de utilizator intr-un timp scurt.
Model un design aparte, minimalist, dar pliabil, pentru a nu deranja cand nu se foloseste, e dotat cu o banda de dimensiuni confortabile, avand un panou de pe care utilizatorul isi poate monitoriza activitatea, putandu-se conecta pe telefonul mobil si avand telecomanda pentru controlul functiilor automate si manuale, sustinand pana la 100 kg.
Un inconvenient pentru cei care doresc exersare cardio intensa este viteza mica de care este capabil produsul, acesta nedepasind 6 km/h si neputandu-se inclina.
Luand in considerare atributiile si deficientele echipamentului sportiv, se intelege de ce acesta isi gaseste locul tot mai des in sufrageria romanilor aflati in cautarea miscarii acasa.
Pentru cei care prefera articolele mai robuste, optiunea aceasta va fi o aditie interesanta salii personale de sport, caci ofera nu mai putin de 12 programe de intensitati diferite, care tintesc anumite forme de antrenament (cardio, slabit, tonifiere, remodelare, recuperare), fiind capabila sa sustina pana la 130 kg de sarcina.
Senzorul care citeste pulsul nu este foarte eficient, din ce relateaza unii cumparatori care l-au folosit in tandem cu produse profesionale de monitorizat bataile inimii.
Este, fara indoiala, un produs de antrenare accesibil celor care dispun de un buget moderat si care prefera sa aiba la dispozitie variate stiluri de training fizic.
Pareri despre cele mai bune benzi de alergare
Inainte de a face o achizite, iti va ajuta sa cunosti care sunt caracteristicile esentiale ale acestor articole, precum si care sunt cele mai apreciate si populare optiuni de pe piata, iar noi am investigat putin pentru tine si ti le-am adus mai aproape pe cele mai importante sub-categorii.
Banda de alergare:
Actuell t2000i
Iata o banda de alergare, la un pret bun, de tip electric, care va necesita o priza prin apropiere pentru a putea fi pusa in functiune. Asta inseamna insa ca este capabila sa atinga viteze mult mai mari decat in mod obisnuit, pastrand constanta in acest sens. Dispune de 12 programe de exercitiu, incluzand unul special pentru slabit, aflandu-se printre optiunile de dificultate medie in ce priveste acest criteriu.
Si, pentru ca pune la dispozitia utilizatorului un panou intreg de comanda, va oferi informatii precum viteza de parcurgere, distanta efectuata, numarul de calorii arse, citind gradul de grasime si masurand pulsul cu ajutorul celor doi senzori de pe manere. Permite inclinarea benzii cu pana la 3 niveluri, crescand dificultatea alergarii, suprafata de contact masurand 122 x 42 cm, asadar fiind suficienta pentru o persoana. Folosind un motor de 1.5 cai putere, se va preta uzului casnic, in special incepatorilor, putand atinge o viteza de pana la 12 km/h, de care nu vei avea nevoie decat dupa ce te tonifiezi suficient si obtii rezistenta necesara.
Din informatiile disponibile pe pagina producatorului, banda de alergare va sustine o greutate maxima de 110 kg, ceea ce nu este rau, situandu-se usor peste media generala. Dispune de un sistem silentios, care nu deranjeaza pe cei din jur, asa ca vei putea sa te misti putin la orice ora din zi si noapte fara a-ti alerta vecinii, punand la dispozitia utilizatorului si un sistem de amortizare a socului, pentru a nu dauna articulatiilor. Si, desi este un model robust, e prevazut cu rotite pentru transportare usoara.
Avantaje:
Banda de alergare electrica Actuell t2000i – calitate la un pret accesibil.
Pune la dispozitia utilizatorului 12 programe diferite de alergare, care pun in miscare diverse grupe de muschi.
Calculator intuitiv, care include functie de monitorizare a distantei si vitezei.
Manerele includ senzor pentru masurarea pulsului.
Dezavantaje:
Potrivit unor cumparatori, scoate sunete deranjante cand este pusa in functiune.
TechFit Nova 3.0
Printre cele mai bune benzi de alergare electrice din comert se afla modelul acesta high-end de la TechFit. Folosind un motor puternic, de 3 cai putere, poate ajunge la viteze extraordinare, de 20 km pe ora, ajutand chiar si atletii sa se mentina in forma inaintea competitiilor. Dispune de un sistem de inclinatie motorizat, ce urca pana la 15% pentru a face sedinta de antrenament si mai dificila, controlul acestuia facandu-se rapid, cu ajutorul celor trei butoane de selectare.
Pe ecranul dispozitivului se gasesc informatii privitoare la timpul de activitate, distanta parcursa, viteza medie, caloriile consumate si gradul de inclinare, pulsul putandu-se monitoriza cu ajutorul senzorilor integrati in manete. Suprafata destinata alergarii este mare, masurand 51 x 140 cm, iar sarcina maxima suportata este de 130 kg, usor peste medie. Pentru a nu te plictisi in timpul alergarii, vei folosi difuzoarele incorporate atasand un dispozitiv USB, un MP3 sau o tableta de pe care vei asculta muzica sau vei privi un film, spre exemplu. Si pentru a nu uita sa te hidratezi, ai la dispozitie si suportul pentru sticla.
Recomandarea producatorului este de folosire a benzii pentru pierdere in greutate, tonifiere, sau recuperare in urma accidentarilor, daca asa sugereaza medicul, fiind un antrenament cardio eficient. Si, pentru a nu ocupa mereu locul din camera, se poate plia usor, avand si roti de transport ce faciliteaza mutarea sa. Iar pentru a se evita accidentele, foloseste un sistem de atenuare a socurilor, pentru care oasele iti vor multumi, si o oprire de urgenta.
Avantaje:
Banda pentru alergare pe care o poti folosi acasa sau pentru sala.
Motor puternic, de 3 cp, capabil sa atinga viteze mari, de pana la 20 km/h – cardio intensiv.
Display incapator, ce pune la dispozitie functii utile precum citirea distantei, vitezei si caloriilor consumate in timpul antrenamentului.
Este indicata spre folosire de persoanele care cantaresc pana la 130 kg, fiind accesibila unor variate tipuri de constitutii corporale.
Dezavantaje:
Dupa un numar de utilizari, pentru unii utilizatori banda a inceput sa scartaie, necesitand lubrifiere.
FitTronic D100
Aceasta banda de alergat electrica se intretine singura, avand un sistem de ungere automata ce ar trebui sa tina scartaiturile si alte zgomote alarmante la distanta, din informatiile disponibile. Se poate plia, spre a fi depozitata in apropierea unui perete si a ocupa mai putin spatiu, avand un sistem de amortizare a socurilor in asa fel incat sa nu dauneze incheieturilor. Iar datorita functiei SMART, programul efectuat anterior va fi tinut minte si refolosit si urmatoarea data cand te urci pe aparat.
Pentru a da varietate antrenamentelor, banda se inclina manual in trei pozitii, fiind pusa in functiune de un motor puternic de 1.75 cp, care ajuta la atingerea a maximum 14 km/h, impartiti pe 12 programe de sport din care poti alege in functie de necesitati si preferinte. Producatorul o recomanda initiatilor intr-ale benzilor de alergare, punand la bataie un display intuitiv cu butoane incorporate, care ofera informatii privitoare la distanta, timp, viteza si calorii. Si, multumita senzorilor de pe manete, iti vei putea monitoriza pulsul in timp ce lucrezi.
Aparatul permite atasarea unui stick USB cu muzica sau a unui telefon ori tableta de pe care sa urmaresti videoclipuri sau filme in timp ce mergi sau alergi, existand chiar si o functie de conectare bluetooth. Pentru mutara dintr-o parte in alta, se vor folosi rotile de transport din partea inferioara. Mai adaugam si ca permite folosirea de catre persoane ce cantaresc pana la 110 kg, fiind un model de utilitate medie, cand vine vorba despre acest detaliu.
Avantaje:
Banda electrica de alergare cu inclinatie in trei puncte, pentru diversitate in ce priveste sesiunea de antrenament.
Foloseste 12 programe din care utilizatorul isi poate alege planul potrivit capacitatilor sale.
Motorul puternic, de 1.75 cp, permite folosirea de catre persoanele ce cantaresc pana la 110 kg.
Atinge o viteza medie spre mare, de 14 km/h.
Dezavantaje:
Poate lipsi portul USB promovat in descrierea produsului, din ce declara unii cumparatori.
Banda de alergat electrica:
Kingsmith WalkingPad A1 Pro
Aceasta banda de alergat pliabila se preteaza uzului de catre persoanele care doresc sa faca miscare, dar, din varii motive, nu pot sau nu doresc sa iasa afara ori sa isi faca un abonament la sala, asigurand spatiul necesar exersarii in confortul propriei locuinte, indiferent de anotimp.
Aparatul se poate plia pentru a fi depozitat fie sub mobila, fie intr-un colt, in ajutorul acestui fapt venind lipsa puntii de sustinere. Asta nu inseamna ca nu poate fi controlat, diferitele optiuni fiind disponibile fie din telecomanda insotitoare, fie din telefonul mobil Android sau iOS. Are modul automat sau manual, informatiile putand fi observate si de pe panoul din fata. Suprafata de mers este standard, de 1 m lungime si 41.5 cm latime, senzorul de dedesubt ajustand viteza in functie de mersul utilizatorului. Mentionam ca sustine pana la 90 – 100 kg.
Totusi, un mare dezavantaj este viteza maxima de care este capabil, de numai 6 km/h, minimul fiind de 0.5 km/h, folosindu-se, asadar, mai mult pentru mers si miscare lejera sau activitate de intensitate redusa si medie. Totusi, se recomanda in vederea recuperarii in urma unui accident ori pentru persoanele ce doresc sa scada in greutate, celor care prezinta probleme la nivelul incheieturilor sau celor ce doresc sa isi mentina forma fizica.
Avantaje:
Banda de alergat este pliabila, putandu-se depozita usor sub mobila sau in locuri ascunse, in urma utilizarii.
Viteza poate fi selectata din aplicatia de pe telefon sau telecomanda.
Suprafata de dimensiuni standard (1 m x 41.5 cm) mentine confortul la pasire.
Este potrivita efectuarii de exercitii fizice acasa, in gradina, la birou, etc.
Dezavantaje:
Viteza maxima atinsa este mica, de 6 km la ora.
TechFit T1550M
Cand esti in cautarea unui articol care sa te ajute sa revii in forma la tine acasa, optiunea aceasta s-ar putea situa printre cele mai potrivite tie. Fiind o versiune electrica pliabila, va putea fi depozitata foarte usor in locuri mai stramte atunci cand nu este utilizata, pentru a nu face imposibil de folosit un spatiu mare.
In plus, faptul ca se alimenteaza la priza indica faptul ca va dispune de functii utile precum masurarea caloriilor consumate, viteza sau distanta parcursa. Totodata, vei avea la dispozitie si informatii privitoare la timpul petrecut pe banda, precum si pulsul, masurat cand tii mainile pe benzile metalice din zona panoului de comanda.
Pentru ca nu putem spune ca este o banda de alergat electrica ieftina, va dispune de 12 programe diferite de dificultate si de trei trepte de inclinatie, care pot fi setate doar manual, din pacate. Suporta pana la 120 kg, porneste de la viteza de 0.8 km/h, putand atinge viteze maxime de 12 km/h, suficient pentru utilizatorii care doresc sa se antreneze zilnic.
Banda de alergat profesionala:
Energy Fit MT10A
Cand nu vrei sa faci rabat de la calitate si dispui de buget suficient, un model precum acesta de la Energy Fit te va ajuta sa obtii rezultate bune, potrivit review-urilor online. Desi este indicata incepatorilor, o vei gasi adesea si in salile de fitness, deoarece imbina un design placut cu functii suficient de diversificate si o robustete care incurajeaza rezistenta sa in timp. Cu un mecanism electric pus in functiune de motorul de 1.5 cai putere, foloseste 12 programe diferite de viteza, ajungand pana la maximum 12 km/h, oferind diversitate in ce priveste optiunile de antrenament.
Si, pentru ca multi curajosi care au incercat-o o desemneaza cea mai buna banda de alergat cu inclinare automata pe 12 niveluri, vom adauga ca dificultatea sedintei de alergare va fi controlata cu usurinta din panoul de control. Tot acolo vei avea acees la detalii precum caloriile consumate pe distanta parcursa intr-un anumit timp. Cu ajutorul manetelor centrale si a celor exterioare vei putea sa iti monitorizezi pulsul, caci acestea sunt prevazute cu senzori pentru bataile inimii. Si, pentru a nu te plictisi in timp ce faci miscare, poti folosi suportul pentru MP3 ori portul USB spre a lega telefonul mobil ori tableta de boxele din interior.
Permite o sarcina maxima de 130 kg, aflandu-se usor peste medie in ce priveste acest criteriu, asa ca va multumi mai multe tipuri de posibili utilizatori decat in mod normal. Si se pliaza pe cilindru, putandu-se “ascunde” si muta atunci cand nu o folosesti, ajutandu-te si de rotile de transport.
Avantaje:
Banda de alergare profesionala, pentru uz casnic.
Dispune de 12 programe de intensitate variabila, pentru a se adapta stilului de antrenament dorit (tonifiere, slabire, intretinere corporala).
Banda se poate inclina cu pana la 12 niveluri, ridicand dificultatea si efortul depus.
Sustine pana la 130 kg – ajuta persoanele mai plinute sa slabeasca fara riscuri.
Dezavantaje:
Sunt raportate citiri incorecte ale pulsului de catre senzorii de pe manere.
HouseFit 9144 E1
Aceasta banda de alergat profesionala este recomandata celor care nu se afla la prima lectie de fitness, asadar initiatilor si expertilor. Si, pentru ca e o optiune electrica de mare performanta, va pune la dispozitia utilizatorului si un sistem de inclinatie electrica, pana la 20%.
Porneste de la viteza de 1 km/h, putand atinge pana la 22 km/h, o valoare indragita mai mult de sportivi. Asadar, se va aseza la fel de bine si in salile de sport performante. Pe ecranul LCD mare se pot seta cele 24 de programe, ce prezinta o mare varietate, in special pentru cei in cautarea unei provocari. Totodata, va oferi informatii importante precum caloriile consumate, distanta parcursa, timpul de alergare, viteza si pulsul, evaluand si efortul depus.
Un detaliu interesant este sistemul de amortizare cu perne, care absorb socul resimtit de catre incheieturi, ligamente si coloana vertebrala. Iar faptul ca se pliaza nu poate insemna decat ca nu va ocupa un spatiu foarte mare cand nu este intrebuintata, astfel incat sa te poti misca liber in propriul camin. Mentionam ca suporta o greutate peste medie, de 140 kg.
Banda de alergat magnetica:
Body Sculpture BT-3143ES2P-C
Varianta aceasta de uz casnic sau profesional sustine greutati de pana la 100 kg, banda fiind dotata si cu un sistem de amortizare care are grija de incheieturi si articulatii. Si, pentru transport facil, include si roti in partea din fata. In plus, se poate si plia, pentru a nu incurca atunci cand nu este intrebuintata.
Se poate inclina pana la 10%, ridicand usor suprafata de alergare, pentru a creste efortul necesar a fi depus de catre utilizator. Iar in ajutorul andurantei vin si cele 13 programe, dintre care 12 sunt presetate pe diferite grade de dificultate, si pe unul care il poate seta cel ce o foloseste. In maner sunt integrati senzorii de puls care ajuta la monitorizarea acestuia. Printre functiile disponibile se afla si contorizarea vitezei, a distantelor si cadentei, a caloriilor, timpului si grasimilor.
Deoarece e un model magnetic, nu va folosi priza, asa ca toate setarile vor fi efectuate manual, nefiind capabil de viteze foarte mari. Pe deasupra, acestea variaza in functie de abilitatile utilizatorului, caci el este cel care il pune in functiune.
TechFit MT40
In cazul in care ai nevoie doar de miscare zilnica, o banda de alergat magnetica, precum aceasta, iti poate fi de folos. Se foloseste de un sistem simplu de pliere, care minimizeaza suprafata utilizata, astfel incat se va preta si celor care nu dispun de spatiu liber in locuinta.
Poate sustine pana la 100 de kg, o valoare medie pentru acest tip de produs, ajutandu-i pe cei care doresc sa se tonifice in confortul propriului camin. Bineinteles, nu va fi o optiune cardio profesionala, caci nu dispune decat de un singur program, fiind ajutata de un display LCD unde poti monitoriza viteza de parcurgere, distanta si timpul efectuat, precum si caloriile consumate.
Se poate regla pe inclinatie intr-o anumita masura, insa nu te astepta la diferente foarte mari, caci efortul depus la pornire va fi mai ridicat. Si, desi nu dispune de variate functii ajutatoare, e o optiune utila celor care se recupereaza in urma unui accident sau a celor pentru care miscarea este necesara pentru mentinerea conditiei fizice.
Banda de alergat mecanica:
Scud Run T3
Cu o astfel de banda de alergat mecanica te poti mentine in forma la orice ora din zi sau din noapte, simtindu-te foarte bine dupa 20 de minute de efort fizic mediu. Iar partea cea mai buna este ca, atunci cand nu o intrebuintezi, nu va trebui sa o lasi in camera, putandu-se plia foarte bine si depozita in debara, spre exemplu, fiind ajutata si de micile roti de transport.
Desi este mai subtire decat modelele electrice, va sustine o greutate medie, in jur de 100 kg, asa ca se va potrivi majoritatii utilizatorilor. In acelasi timp, se bucura de optiuni de monitorizare a caloriilor, vitezei, timpului si distantei parcurse, oferind informatii utile.
In zona monitorului se gasesc doua orificii in care poti tine o sticla de apa sau servetele, de exemplu, daca vei avea nevoie de ele. Iar manerele din partile laterale te vor ajuta sa iti mentii echilibrul, daca exista dificultati in acest sens.
Kingsmith WalkingPad A1 Pro
Aceasta banda de alergat pliabila se preteaza uzului de catre persoanele care doresc sa faca miscare, dar, din varii motive, nu pot sau nu doresc sa iasa afara ori sa isi faca un abonament la sala, asigurand spatiul necesar exersarii in confortul propriei locuinte, indiferent de anotimp.
Aparatul se poate plia pentru a fi depozitat fie sub mobila, fie intr-un colt, in ajutorul acestui fapt venind lipsa puntii de sustinere. Asta nu inseamna ca nu poate fi controlat, diferitele optiuni fiind disponibile fie din telecomanda insotitoare, fie din telefonul mobil Android sau iOS. Are modul automat sau manual, informatiile putand fi observate si de pe panoul din fata. Suprafata de mers este standard, de 1 m lungime si 41.5 cm latime, senzorul de dedesubt ajustand viteza in functie de mersul utilizatorului. Mentionam ca sustine pana la 90 – 100 kg.
Totusi, un mare dezavantaj este viteza maxima de care este capabil, de numai 6 km/h, minimul fiind de 0.5 km/h, folosindu-se, asadar, mai mult pentru mers si miscare lejera sau activitate de intensitate redusa si medie. Totusi, se recomanda in vederea recuperarii in urma unui accident ori pentru persoanele ce doresc sa scada in greutate, celor care prezinta probleme la nivelul incheieturilor sau celor ce doresc sa isi mentina forma fizica.
Ghid de cumparare
Banda de alergare este un aparat folosit de orice categorie de varsta, dovedindu-se eficient si simplu de inteles si utilizat. Printre beneficiile utilizarii constante se numara imbunatatirea ritmului cardiac si a functionarii aparatului respirator, cresterea rezistentei, tonifierea corpului si slabitul. Indeplineste aceeasi functie precum alergatul sau joggingul, fara a ataca incheieturile si articulatiile in acelasi mod. De aceea, astfel de dispozitive sunt recomandate recuperarii si intretinerii celor cu dureri articulare sau artrita, ori care au suferit accidente la nivel locomotor. In principal, muschii picioarelor, feselor, coapselor si abdomenul vor fi lucrati, iar daca te folosesti si de barele de sustinere, poti sa iti tonifiezi si bratele, intr-o oarecare masura.
Inainte de a alege din numeroasele liste cu cele mai bune benzi de alergat pentru acasa sau o noua sala de sport, te invitam sa afli care sunt detaliile ce diferentiaza un model de altul.
Tipuri: Exista aparate de alergat fixe si pliabile.
Modelul fix este de obicei mai voluminos si mai greu, ocupand un spatiu mai mare in camera si fiind mai dificil de mutat. Se va preta celor care dispun de suficient loc pentru exercitiu fizic, de exemplu o mini-sala proprie in apartament sau la casa. Pot exista, insa, roti de deplasare si repozitionare, mai ales avand in vedere greutatea, uneori, de peste 50 de kg, de care poate fi capabila o banda de alergat profesionala.
Optiunile pliabile se adreseaza celor care doresc sa se mentina in forma, insa pentru care spatiul este o problema, in sensul ca nu prea exista. Aceste obiecte se vor “indoi” la mijloc, avand si rotite de transportare, putand fi mutate in debara sau la un colt de camera atunci cand nu sunt utilizate. Astfel, domiciliul tau nu va fi afectat foarte mult din punctul de vedere estetic.
Mod de functionare: Poate fi electric, magnetic sau mecanic.
Banda de alergare electrica este, la ora actuala, cel mai popular tip de aparat, folosind un motor care face ca suprafata de contact sa se invarta cu o viteza prestabilita din panoul de comanda, si aleasa de utilizator. Este, in general, mai grea si mai mare, avand un pret signifiant, insa care se remarca prin prezenta unor senzori de masurare, precum cei de puls, dispunand si de optiuni de conectare cu alte gadgeturi, prin folosirea porturilor USB. Reprezinta o optiune recomandata celor interesati de alergare si tonifiere.
Banda de alergat magnetica se foloseste de forta utilizatorului de apasare pentru a rula, adaugand o rezistenta reglabila ce foloseste magneti. Aceasta prezinta un levier in partea centrala, pe care il poti invarti, astfel obtinand o rezistenta mai mare la pasire, trebuind sa depui mai mult efort la fiecare pas. Nivelul de efort necesar se poate regla foarte bine. Partea buna este ca nu ai nevoie de priza, aparatul folosind forta de pasire pentru a se misca, iar dimensiunile vor fi relativ reduse, ca si pretul accesibil.
Benzile mecanice sunt cele mai putin costisitoare, mecanismul din spatele aparatului implicand fixarea benzii de rulare pe niste role, miscarea acesteia depinzand de forta cu care apasa utilizatorul cu picioarele. Modelul acesta de benzi de alergat, ieftine si bune, este usor inclinat, pentru a atenua forta de frecare dintre pantof si banda, efortul necesar alergarii fiind mai mare. In consecinta, incheieturile vor fi mai afectate decat in cazul celorlalte tipuri de articol. Sunt recomandate in special celor carora li s-a indicat sa mearga, putandu-se ajuta de barele laterale pentru sprijin.
Greutate suportata: Deoarece slabitul si tonifierea se realizeaza cel mai usor prin alergare si mers, alaturi de o dieta echilibrata, persoanele ce doresc sa isi schimbe stilul de viata vor cauta benzi de alergat, la un pret bun, cu ajutorul carora sa scape de kilogramele in plus. Insa aceste aparate au limitele lor si, cu cat acestea sunt mai permisive, cu atat mai scumpe vor fi.
Media este de 100 kg suportate, valoarea mentionata gasindu-se la majoritatea aparatelor de uz casnic, si nu numai. Modelele care sustin peste 150 kg vor fi mai solide si mai voluminoase, caci greutatea mare va pune o presiune mai mare pe mecanismul de actionare si pe componente.
Programe si inclinatie: Pentru a obtine rezultate bune intr-un timp mai scurt, se recomanda sa nu repeti acelasi program de fiecare data, asa ca un aparat cu mai multe seturi predefinite iti va fi mai de ajutor decat unul saracacios in aceasta privinta. E de preferat sa variezi modul in care te antrenezi, chiar si pe benzi de alergat, la preturi bune, pentru a-ti surprinde corpul prin diferite conditii. Cu cat ai la dispozitie mai multe programe variate de cardio, putere, urcare, slabire sau ardere a grasimilor, cu atat mai bine, caci vei avea libertatea de a alege un antrenament adecvat obiectivelor tale.
Unele modele iti pot chiar salva programele concepute in functie de greutate, varsta si kilograme, de exemplu. Este evident ca va fi mai eficient un aparat cu cel putin trei tipuri de programe de activitate, cu un numar variat de reglari de intensitate si dificultate date de functia de inclinare a suprafetei de alergare.
Inclinarea are un impact deosebit asupra eficientei exersarii, majoritatea articolelor fiind capabile de aceasta modificare. Se poate face electronic, prin apasarea unui buton, sau manual, prin invartirea unei manivele sau a unui buton.Functii: Printre optiunile utile unei persoane active se afla display-ul cu informatii precum timpul de exercitiu, distanta parcursa, viteza si citirea pulsului sau daca modelul de banda de alergat electrica sau magnetica dispune de senzori pentru masurarea batailor inimii.
Micile spatii de depozitare sunt si ele utile, mai ales daca aparatul se afla intr-o camera unde nu ai alt element de distragere a atentiei, precum un televizor. Alergatul poate deveni plictisitor daca nu ai un stimulent audio-vizual in apropiere. Un stand pentru telefon ori tableta sau niste boxe te pot ajuta sa fii mai eficace si sa te simti mai bine in timp ce lucrezi picioarele. Utile sunt si spatiile special amenajate pentru sticla de apa sau un shaker, caci hidratarea este importanta.
Viteza de care e capabil produsul va fi un detaliu important pentru cei interesati de cardio, aceasta situandu-se de obicei intre 10 si 20 km/h. Bineinteles, vei gasi si modele capabile de viteze mai mari sau cu o limita mai mica de viteza, minimul trebuind sa se situeze in jurul valorii de 1 km/h, ce se va traduce prin mersul la pas relaxant, de care au nevoie unii utilizatori intre intervale rapide sau persoanele care se refac in urma unui accident.
Luand in vedere cele de mai sus, nu iti ramane decat sa investighezi putin piata de profil si sa dai comanda de cea mai buna banda de alergat pentru nevoile tale, despre care crezi ca iti va aduce cele mai multe beneficii. In magazinele online gasesti tot felul de versiuni interesante pentru orice categorie de utilizator, acestea fiind usor de comandat, dintr-un singur click.
Intrebari frecvente
Cat costa o banda de alergat pentru incepatori?
Cand decizi sa achizitionezi un aparat sportiv pentru prima data, un criteriu important este pretul. Costul mediu al acestui tip de dispozitiv se ridica in jurul valorii de 1000 ron, incluzand optiuni fixe si pliante, asadar gasindu-se variante pentru fiecare tip de cumparator.
Asta nu inseamna, insa, ca o banda de alergat ieftina, adica sub acest pret, nu va fi utila unei persoane care isi doreste doar sa isi mentina forma fizica sau sa se tonifieze putin, ori careia i-a fost recomandata miscarea de acest fel.
Majoritatea articolelor de pe piata pot trece cu mult peste acest pret, insa, caci cele mai multe benzi se vor gasi, de regula, la preturi variabile, intre 2000 – 3000 ron.
Cat costa o banda de alergare profesionala?
O banda de alergare destinata salilor de fitness si sportivilor va avea, de regula, un pret mult mai ridicat comparativ cu optiunile de uz casnic, caci va folosi o precizie mai mare si va pune la dispozitia utilizatorului un numar variat de programe specifice.
Pretul de pornire este 1000 de ron, insa acesta denota un articol de baza, cu putine optiuni de personalizare, in timp ce optiunile pentru care scoti din buzunar intre 2000 si 3000 de ron vor fi mai robuste, prezentand un panou de control bogat in butoane si functii de monitorizare.
Iar variantele high-end, cu preturi peste 4000 ron, pot fi incercate si observate in salile mari de sport si in locuintele sportivilor de performanta, pentru care cardio reprezinta cuvantul de ordine.
Este buna o banda de alergat second hand?
Daca doresti neaparat sa investesti intr-o banda, dar dispui de un buget limitat, articolele la mana a doua pot deveni o optiune agreabila, daca iei in considerare urmatoarele.
Mai intai, compara pretul unui articol nou cu cel ales de tine, pentru a te asigura ca “iesi pe plus”. Apoi investigheaza putin modelul exact printr-o cautare temeinica online, pentru a afla ce probleme pot aparea in timp la respectiva versiune, pentru a fi pregatit atunci cand o inspectezi.
Cand esti fata in fata cu produsul, inspecteaza-l atent, spre a gasi eventuale semne de cazaturi si alte socuri de impact, asigurandu-te ca partile din plastic nu sunt crapate si banda e in conditie optima. Motorul este foarte important, asa ca ar trebui sa poti sa il verifici pe toate setarile existente.
Un alt lucru de avut in vedere este cat de mult a fost utilizata banda in prealabil, astfel dandu-ti o idee referitor la cat va rezista dupa achizitie. Evita produsele cu multipli proprietari anteriori. Nu uita ca, daca faci o achizitie second hand, slabe sunt sansele sa obtii o garantie de functionare sau returnare, asa ca iti asumi un risc.
Care sunt cele mai bune instructiuni de ungere pentru banda de alergare?
E preferabil sa faci acest pas o data la sase luni, folosind un ulei special din silicon. E indicat sa citesti instructiunile de utilizare ale aparataului pentru a te asigura ca folosesti produsul potrivit. Mai intai scoti aparatul din priza si indepartezi orice urma de mizerie de pe banda.
Folosind o surubelnita, dai la o parte suruburile de deasupra, ridicand usor banda de alergare pentru a-i vedea suprafata interiora. Apoi aplici lubrifiantul pe marginile interioare, avand grija sa acoperi in intregime lungimea, dupa care stergi excesul care a ajuns pe podea. Lasi banda jos si pui suruburile la loc, asigurandu-te ca structura a revenit in pozitie initiala si ca e sigura de folosit.
Ultimul pas este de a baga aparatul in priza si a merge pe el, la cea mai mica setare, pentru pana la 5 minute, pentru ca lubrifiantul sa ajunga pe intreaga lungime a benzii.
Cum fac un reglaj la banda de alergat?
Pentru ca banda de alergare sa functioneze in parametri normali, e necesar sa verifici in mod regulat elementele cele mai importante ale sale. In vederea centrarii vei folosi o cheie Allen (gasita, de obicei, in pachetul aparatului) si pornesti banda la viteza mica. Introduci cheia in orificiul destinat centrarii (la capatul din stanga sau dreapta, spate – mentionat in instructiunile de utilizare) si faci ¼ rotatie in sensul acelor de ceasornic, asteptand 30 de secunde, pana observi ca banda a revenit in pozitie centrala.
Pentru reglarea tensiunii, spre a scapa de smucituri si alunecari, te vei indrepta tot spre spate, unde vei gasi orificiile ce duc la doua suruburi de reglare, rasucindu-le cu o jumatate de rotatie, pentru inceput, in sensul acelor de ceasornic. Cand poti ridica banda cu 2 – 3 cm, introducand doua degete sub ea, inseamna ca este suficient de tensionata.
Am nevoie de manual de utilizare la banda de alergare?
Manualul de utilizare iti este util mai ales in intretinerea aparatului in conditii normale, iar, in unele cazuri, te ajuta sa il asamblezi. Tocmai de aceea, este important sa il pastrezi, tot acolo gasind uneori si sfaturi utile in vederea lubrifierii si reglarii benzii. In mod aditional, unii producatori includ printre paginile acestei mici “cartulii” si foaia de garantie a produsului.
Totodata, daca esti la prima achizitie de acest fel si nu ai mai avut de-a face cu astfel de dispozitive, de aici vei afla cum sa il pui in functionare si cum sa il intrebuintezi corect, care sunt limitele sale de greutate si ce face fiecare program pus la dispozitie.
Vei invata cum sa faci mentenanta si cum sa iti dai seama ce piesa s-a degradat cand intampini zgomote neplacute sau cand banda nu mai functioneaza cum ar trebui. Nu in ultimul rand, afli care sunt primele exercitii pe care ar trebui sa le inveti.
Ce precautii trebuie respectate cand folosesc banda de alergare?
Cand folosesti o banda de alergat electrica sau magnetica trebui sa ai grija in primul rand sa nu scapi si sa nu introduci obiecte in orificiile de pe suprafata de mers. Pentru siguranta ta, scoate aparatul din priza cand nu il folosesti sau cand il muti intr-o alta camera. Niciun aparat de acest fel nu este destinat uzului in exterior sau unde umiditatea e foarte mare.
Nu folosi suprafata de alergare in timp ce schimbi viteza (pune picioarele pe suprafetele fixe din laterale) pentru a nu deregla si degrada banda. Foloseste incaltaminte adecvata sportului (fara tocuri, pantofi sau alte elemente ce ar putea dauna suprafetei de contact). Nu lasa aparatul in functiune cand nu il intrebuintezi, caci ii vei scurta viata.
Cum se monteaza si foloseste o banda de alergare
Avand in vedere ca in comert exista diferite tipuri de benzi de alergare, care functioneaza dupa diferiti parametri, singurul punct comun intre acestea e faptul ca ajuta la exersarea corpului in aceeasi masura in care o face joggingul, insa fara a pune aceeasi presiune pe articulatii si incheieturi.
De multe ori, cand alegi un astfel de articol pentru uz la domiciliu, poti fi obligat sa il montezi dupa primire, caci nu mereu in cutie se afla un aparat gata de folosire. In randurile urmatoare vei afla cate ceva despre modul in care se pun la un loc piesele de puzzle din cutie si cum se foloseste dispozitivul pentru prima oara.
Instrumente necesare
In majoritiatea cazurilor, in cutia aparatului va fi inclusa o punguta in care se afla cateva, daca nu toate, instrumentele de care ai nevoie pentru a pune toate partile componente la un loc si a le fixa. Printre acestea, in mod uzual, se afla surubelnita in cruce (Philips), cheia imbus de diferite marimi, o cheie reglabila, o foarfeca si un cleste cu varf ascutit. Putine sunt cazurile in care ti se va cere sa adaugi suruburi, saibe sau bolturi ori sa folosesti un ciocan, de exemplu.
Pentru unele modele, nu trebuie decat sa unesti cadrul principal de ansamblul format din stalpii de sustinere si consola, adaugand, pe alocuri, mici accesorii precum carcasa stalpilor sau cea pentru motor, sa legi firele electrice care unesc motorul de consola sau de un eventual display.
Deoarece fiecare model are propria constructie si propriile elemente, nu poate fi vorba despre o schema clara universala de asamblare. De aceea, iti este util sa pastrezi si sa folosesti manualul utilizatorului, acolo unde se afla tot felul de informatii importante, precum schema de asamblare si precautiile necesare de fiecare data cand folosesti aparatul.
La prima folosire
Dupa ce pui aparatul in priza, vei introduce cheia cu care acesta e prevazut in consola, daca aceasta exista. Daca nu, apesi butonul de pornire pentru a alimenta consola si motorul. Din panou, selectezi un program de antrenament. Poti alege intre cele presetate sau iti poti face unul.
Pentru prima oara, iti va fi mai usor sa pornesti unul din seturile existente, invatand astfel diferentele dintre ele. Se mai adauga faptul ca acestea sunt setate pe un anumit tip si timp de antrenament. Din topurile cu cea mai buna banda de alergat nu lipsesc modelele care dispun de cel putin un profil cardio si unul de ardere a grasimilor.
Pentru a porni banda, apesi butonul START si te tii usor cu mainile de manerele din dotare, incepand sa pasesti pe masura ce suprafata mobila incepe sa se miste. Fiecare program va incepe cu cateva minute de incalzire, in care nu e nevoie decat sa pasesti incet, dupa care viteza necesara exersarii va creste. Pentru a schimba intensitatea, dificultatea sau a ridica banda, nu trebuie decat sa folosesti butoanele de pe consola.
Iti poti urmari progresul pe ecranul pus la dispozitie, acolo avand acces la informatii precum timpul de lucru ramas, cel efectuat, distanta parcursa, cadenta pasilor sau pulsul. Cand programul presetat s-a incheiat, banda se va opri si vei putea sa incepi altul sau sa o opresti.
Lasa un comentariu
0 Comentariu