Cea mai buna bicicleta de spinning

Am modificat articolul ultima data pe: 18.06.21

 

Biciclete de spinning – Opinii si Recenzii in 2021

 

Pentru antrenamente acasa sau la sala de sport, o bicicleta de spinning suficient de buna incat sa sustina utilizatorul fara probleme si sa dea randament este utila, iar din acest articol afli spre ce caracteristici sa te indrepti, si, daca nu ai timp sa le citesti, afla ca inSPORTline Kapara este o varianta des cumparata de romani, aceasta fiind conceputa pentru acasa sau sala, pentru incepatori, sustinand pana la 150 kg de sarcina, volanta fiind robusta, de 18 kg, mecanismul fiind mecanic, dispunand de un ecran LCD cu variate informatii utile sportivului, avand o sa ergonomica si manere reglabile cu senzori de puls pe ghidon. Un alt exemplu apreciat pe piata de profil este inSPORTline Signa

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

inSPORTline Kapara
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta, care se va folosi acasa sau la sala, pentru intretinere si exersare sportiva, este dotata cu o volanta voluminoasa, de 18 kg, care asigura miscari naturale la pedalare, sustinand pana la 150 de kg de sarcina, avand sa ergonomica ce se poate regla, nelipsind un computer cu ecran LCD unde pot fi observate diferite informatii utile, existand si senzori de puls.

Costul de achizitie piperat va reprezenta cel mai mare punct slab al produsului din perspectiva celor care doresc sa foloseasca un model de brand pentru antrenamentele proprii.

Articolul se gaseste pe pozitii fruntase in topurile actuale de vanzari, dispunand de o cadratura robusta si rezistenta la efort, cu optiuni de reglare pentru confortul propriu.

A 2-A OPTIUNE!

inSPORTline Signa
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta varianta ce poate fi intrebuintata si la nivel semi-profesional, si casnic, dispune de o cadratura din otel solid si stabil, folosind o volanta de 18 kg, ce asigura pedalarea naturala, sustinand pana la 130 de kg de sarcina, nelipsindu-i senzorul de puls situat pe ghidon, avand roti de transport si suport pentru sticla de apa sau lichide.

Din pacate, nu e un produs care se poate plia, ceea ce inseamna ca va ocupa permanent o suprafata considerabila, de 125 cm lungime si 50 cm latime.

Reprezinta o optiune echilibrata din perspectiva economica raportat la calitatea componentelor si a aparatului in sine, motiv pentru care poate fi cumparata des.

A 3-a Optiune!

inSPORTline Airin
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Utilizatorii de nivel casnic ce doresc o varianta de brand isi pot indrepta atentia spre acest model cu volanta grea, de 20 kg, ce asigura o pedalare naturala, nesmucita, scaunul si manerele fiind construite in asa fel incat sa asigure confortul personal, existand frana de siguranta si senzor de puls.

Necesita sacrificii financiare sau realizarea unei investitii in sanatatea proprie, deoarece pretul se va situa la nivel ridicat comparativ cu alte aparate similare de pe piata.

Imbina costurile ridicate cu optiunile pe care si le doresc romanii, motiv pentru care se situeaza printre variantele achizitionate des, de diferite categorii de utilizatori.

 

 

Pareri despre cele mai bune biciclete de spinning

 

Pentru a nu da prea multi bani pe un aparat ce va sta intr-un colt al camerei, ia in considerare ce spun alti romani despre bicicletele de spinning pe care le-au cumparat recent, precum si cele prezentate in randurile urmatoare. 

 

Bicicleta statica spinning

 

inSPORTline Kapara 

 

Vrei o bicicleta statica de spinning care sa se remarce prin constructia sa robusta si trainica? Aceasta optiune standard se dedica, in primul rand, incepatorilor, dar poate fi utilizata si de cei care au deja experienta in ce priveste sportul. Cadrul robust, din materiale metalice rezistente, este ajutat de volanta de 18 kg, care va contribui la pedalarea fina si similara bicicletei obisnuite, intregul dispozitiv cantarind 47 kg. Pentru ca e dificil de transportat, acesta e prevazut cu roti pe fata. 

Pedalele sunt calitative, din aluminiu, prezentand curele pentru prinderea picioarelor si mentinerea lor in pozitie, transmisia fiind pe lant, pentru rotire usoara si un feedback natural, iar sistemul de franare e de tip mecanic sau manual, pentru a permite oprirea cand doreste utilizatorul, fara inconveniente. 

Saua ergonomica poate fi reglata pe verticala si orizontala, la fel ca si manerele, iar in ghidoane exista senzori de puls, pentru monitorizare. Precum se gaseste pe cele mai bune biciclete de spinning, nici in acest caz nu va lipsi calculatorul de bord, unde poti vedea informatii privitoare la timp, distanta, calorii sau ritm si viteza,  modificarea rezistentei facandu-se mecanic, folosind butonul de pe cadru. Sustine pana la 150 de kg, o valoare mediana foarte buna, ce serveste diferite categorii de utilizatori. 

 

 

GYMOST BSP-S12 

 

Pentru orice persoana care doreste sa experimenteze cu o bicicleta statica de spinning acest model poate fi o investitie serioasa, dar si apreciata si utila, deoarece prezinta diferite stadii de rezistenta pe care le poti seta din butonul rotativ de pe cadrul robust, din otel. Este o optiune standard, pentru toate tipurile de utilizatori, reprezentand un pret usor restrictiv, crescut, astfel ca nu oricine isi va permite un astfel de model, din pacate. 

Volanta de 5.5 kg este relativ usoara, ceea ce inseamna ca pedalarea nu va emula cu un succes foarte mare activitatea desfasurata pe o bicicleta de exterior, aceasta fiind din aluminiu, pentru a rezista bine forjarii in timp, prezentandu-se drept o piesa de echipament utila si unei sali sau unui curs de spinning. 

Saua se poate regla, fiind captusita, astfel incat sa sustina cu succes sezutul si sa nu deranjeze, existand si un computer de bord unde sunt stocate informatii precum timpul petrecut in sa, viteza, distanta pedalata sau caloriile. Totusi, este destul de grea, cantarind nu mai putin de 64.5 kg, ceea ce o face dificil de mutat dintr-o parte in alta. Sustine pana la 150 de kg, o valoare mediana, gasita des la astfel de aparate. 

 

 

Timeless Tools HOP1001026-1 

 

Cauti o bicicleta de spinning, ieftina si buna, pe care o poti folosi oricand simti nevoia unui antrenament rapid si vremea de afara nu te ajuta sa ajungi la sala sau sa iesi cu bicicleta clasica? Aceasta oferta, la un cost foarte accesibil comparativ cu alte produse de pe piata, se dedica, in primul rand, incepatorilor, pentru antrenamentele de intensitate redusa. 

In ce priveste sustinerea unor greutati mari nu exceleaza, avand garantie doar pentru pana la 90 de kg, inaltimea maxima recomandata a utilizatorului fiind de 170 de cm. Este promovata doar pentru uz casnic, deoarece este posibil sa nu reziste la intrebuintare extensiva intr-o sala de sport. Rezistenta pe multiple trepte se poate regla manual, pe manete existand si senzori de puls, ecranul LCD permitand vizualizarea valorilor efectuate la pedalare si a pulsului. 

Sezutul si manetele pot fi reglate pe inaltime, pentru confort, volanta fiind usoara, de 6 kg, astfel ca pedalarea pe aceasta bicicleta stationara poate sa nu semene foarte bine cu cea a vehiculului pe doua roti. Nu lipseste sistemul de siguranta la pedale, existand si roti pentru transportare usoara a celor putin peste 20 de kg ale produsului. 

 

 

 

Bicicleta profesionala de spinning

 

inSPORTline Signa 

 

Dintre modelele de biciclete profesionale de spinning se remarca aceasta varianta rezistenta, cu un cadru din otel durabil si o volanta de 18 kg, robusta, ce va mentine miscarea de pedalare naturala. Sistemul de franare de urgenta prezinta eficienta, iar rezistenta poate fi modificata in multiple trepte, pentru a deveni accesibila tuturor categoriilor de utilizatori, adica si celor incepatori, si celor cu experienta. 

Transmisia pe curea denota o utilizare silentioasa, care nu deranjeaza prea mult, si ecranul LCD din dotare va prezenta informatiile clasice, precum timpul, distanta, viteza ori pulsul, nelipsind senzorii de masurare a ritmului cardiac de pe manete. 

Manerele se pot regla pe orizontala si verticala, la fel ca si saua, pedalele prezentand curele de prindere, pentru siguranta. Pentru a nu uita de hidratare, exista si un suport pentru bidonul de apa sau sticla de lichide. Are o greutate de 44 de kg si sustine pana la 130 de kg, usor sub media aparatelor profesionale, dar suficient pentru multe categorii de utilizatori. Face parte din categoria aparatelor de uz casnic intensiv, fiind o optiune robusta, ce masoara 125 cm lungime si 120 cm latime, fiind dificil de mutat, in ciuda existentei rotilor de transport. 

 

 

BH Fitness Duke H920 

 

Daca esti dispus sa investesti intr-una din cele mai performante biciclete profesionale de spinning iti poti indrepta atentia spre aceasta oferta la un cost de achizitie, ce-i drept, piperat, unde calitatea materialelor are precedenta, un exemplu bun fiind cadrul dotat cu pulbere de otel care va proteja impotriva coroziunii, designul fiind unul ergonomic, cu sa acoperita cu gel, pentru comoditate si confort, care se poate regla pe orizontala si verticala, ghidonul fiind de triatlon, scurt, cu reglare pe verticala si orizontala. 

Franarea de urgenta se poate regla, existand multiple setari de rezistenta impusa de aparat, in numar de 30, deci bicicleta stationara isi va arata valoarea in timp, pentru incepatori si pana la avansati, volanta avand 20 de kg, suficient cat sa emuleze pedalarea la exterior. 

Intregul aparat are o greutate considerabila, de 43 de kg, astfel ca pentru transportare si mutare va fi dotat cu roti de transport pe baza din fata. Dimensiunile relativ reduse, de 117 cm in inaltime si 104 cm in lungime, cu 63 cm in latime, prezinta o parte pozitiva pentru utilizarea acasa ori intr-o sala mai restransa, unde ar avea loc mai multe produse de acest fel. 

 

 

 

Bicicleta indoor cycling 

 

inSPORTline Airin 

 

Aceasta bicicleta indoor de cycling este silentioasa si rezistenta, avand un cadru din otel vopsit, stabil si puternic, cu o volanta mare, de 20 kg, pentru a mentine pedalarea cu un aspect natural, existand roti pentru transportarea aparatului care cantareste nu mai putin de 61 kg. Va sustine pana la 150 de kg de sarcina, suficient pentru diferite categorii de utilizatori, inaltimea recomandata fiind de 190 kg. 

Printre functiile gasite pe ecranul de bord se afla cea de masurare a pulsului, avand in vedere existenta senzorilor aferenti, timpul petrecut de la inceperea antrenamentului sau distanta pedalata si viteza de actionare. Pedalarea se face in sistem velodrom, cu curea de transmisie, cu franare prin frecare, pentru comoditatea utilizatorului, scaunul fiind moale si reglabil, manerele putandu-se aseza pe orizontala sau verticala, dupa cum doreste utilizatorul. 

Pentru siguranta, nu lipseste frana, putandu-se regla pentru a se aseza bine pe suprafetele neregulate, meritand mentionate si suportul pentru sticla sau manerele antiderapante. In ce priveste categoria, in ciuda pretului posibil piperat, este o optiune care se dedica utilizarii acasa. 

 

 

Noname Zipro Holo 

 

Iata o bicicleta de spinning, la pret bun, de care se pot bucura cei care doresc sa revina in forma din confortul propriei locuinte, reprezentand un model pentru acasa. Pentru pozitionare confortabila si pe zone denivelate, e prevazuta cu nivelatoare, iar in vederea transportului ai la dispozitie micile rotite din zona frontala, utile avand in vedere greutatea de 42.5 kg a produsului. 

Rezistenta este de tip mecanic, cu placa de frecare, existand multiple setari pentru a bucura si incepatorii, si pe cei care au experienta in pedalat, volanta avand 18 kg, astfel incat miscarea sa fie fluida. Ghidajul si saua se pot seta pe inaltime si pe orizontala, spre a mentine confortul sporit in timpul spinning-ului. 

Pulsul poate fi masurat prin pozitionarea mainilor pe volan, informatiile pertinente putand fi observate pe micul ecran LCD, unde gasesti si timpul petrecut pe bicicleta de indoor cycling, si distanta sau caloriile arse. Greutatea maxima admisa a utilizatorului este de 130 kg, nu foarte mult, dar nici putin, suficient pentru majoritatea celor care se pot indrepta spre un astfel de aparat sportiv. 

 

 

HMS SW2102 

 

Pentru antrenamentele de acasa este de folos un spinning bike precum aceasta optiune pentru novici, si nu numai, varianta de fata incluzand rezistenta mecanica si o reglare manuala a acesteia, astfel incat sa iti satisfaca necesitatile de activitate fizica. Volanta are 15 kg, suficient de grea pentru a stabili o pedalare echilibrata, ce seamana cu cea de pe vehiculul pentru exterior, iar butonul cu treptele de rezistenta devine si o frana, la nevoie. 

Profilul de otel asigura rezistenta si durabilitatea, articolul sustinand pana la 120 kg, nu foarte mult, dar suficient pentru cei care doresc sa se apuce de sport pentru tonifiere si slabit, acasa. Rezistenta este mecanica si reglarea sa se face manual, cum mentionam mai sus, in timp ce computerul de bord arata timpul, distanta, viteza, pulsul si caloriile consumate, precum si rotatiile pe minut. Are si Bluetooth, pentru a putea conecta alte dispozitive la aparat. 

Saua si ghidonul pot fi reglate pe verticala si orizontala, pentru confortul utilizatorului. Exista loc special amenajat pentru sticla de apa si dispozitivul mobil, nelipsind rotile de transport si sistemul de nivelare pentru suprafete inegale. 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Printre optiunile de care dispun pasionatii de sport se afla bicicletele de spinning, care prezinta o noua provocare efectuata acasa sau la sala de sport, in orice moment, in special cand vremea de afara nu permite pedalarea pe un vehicul alternativ obisnuit. Desi seamana foarte bine cu aparatul de tip bicicleta, diferenta cea mai mare va fi ca emuleaza cat de mult se poate pedalarea in aer liber. Se gaseste in salile de sport, exista cursuri speciale cu grupuri si antrenori, dar poti face o astfel de activitate si acasa, daca dispui de aparatul propriu-zis. 

Pentru a te convinge ca vei cumpara cea mai buna bicicleta de spinning pentru necesitatile tale, ai in vedere aceste informatii cand cauti un nou aparat. 

Tipuri: Vor exista diferente intre modelele destinate utilizarii profesionale si celor pentru acasa sau semi-profesionale. Un prim aspect de departajare in acest sens va fi pretul, care va fi, evident, crescut, in cazul optiunilor de uz exerimentat. Mai apoi, cele profesionale pot dispune de mai multe functii de reglare a rezistentei sau de senzori de masurare a pulsului si, eventual, a cantitatii de oxigen din sange, avand dimensiuni mai mari si fiind mai robuste fata de cele pentru acasa, deoarece vor sustine greutati mai mari. 

Franarea poate fi mecanica, unde aparatul se opreste treptat, dupa ce termini exercitiul, sau magnetica, optiunea mai populara, unde rezistenta la pedalare se mentine constanta, iar efortul creste odata cu cresterea rezistentei impuse. 

Conform unor pareri despre cele mai bune biciclete de spinning, un aspect important este prezenta unui sistem de transmisie cu lant, care va ajuta la mentinerea iluziei pedalarii pe o bicicleta obisnuita, crescand astfel rezistenta. 

Exista si modele electrice, care sunt controlate de motoare electrice, astfel ca si pretul lor va fi unul mai mare, gasindu-se in sali profesionale. 

 

Volanta: Este cea care determina tipul miscarii la pedalare, ideal fiind ca aceasta sa se desfasoare cat mai fluid, asemanator pedalarii pe bicicleta clasica. Totodata, greutatea sa va ajuta la mentinerea articulatiilor in buna ordine, deoarece nu le va stresa prea mult. 

Se gasesc biciclete de spinning, la preturi bune, cu volanta de pana la 10 kg, dar si optiuni mai voluminoase, de 20 kg, sau chiar mai mult. In general, ai in vedere ca o volanta mai grea va duce la miscari din ce in ce mai naturale si similare celor desfasurate pe bicicleta. 

 

Rezistenta: In momentul pedalarii ar trebui sa simti opunere precum atunci cand mergi cu bicicleta de strada. Pentru majoritatea modelelor de biciclete de spinning, ieftine si bune, vor exista multiple trepte de rezistenta de ajutor in vederea obisnuirii si adaptarii la efort, pentru ca aparatul respectiv sa nu devina redundant relativ repede. Astfel, persoanele care acum incep sa faca sport vor gasi o viteza echilibrata, in timp ce cei cu o conditie fizica mai buna pot fi mai eficienti alegand o treapta superioara de dificultate. 

 

Constructie: Vor fi luate in considerare materialele din care este realizat produsul, rezistenta sa la utilizare si la durate mai lungi sau mai scurte de folosire, precum si siguranta sau confortul. Este de preferat ca macar cadrul sa fie realizat din otel, care e unul din cele mai dure si rezistente materiale. 

Riscul de accidentare ar trebui sa fie unul scazut, asa ca sunt utile manete de oprire, sisteme de prindere care se ajusteaza pentru picior ori pedale ergonomice. 

Pentru comoditate este utila o sa captusita, mai lata, care se poate regla pe inaltime si in pozitia dorita, astfel incat sa asigure confortul in timpul pedalarii. 

Pentru a putea monta si transporta usor o bicicleta de spinning, la un pret bun, sunt utile niste roti, iar greutatea are si ea un cuvant de spus, o valoare mediana fiind de 35 – 40 kg, desi multe modele vor cantari mult mai mult (mai ales cele profesionale, care au nevoie de robustete si rezistenta superioara). 

Greutatea maxima admisa e un criteriu ce te poate impulsiona sa cumperi un aparat sau altul. Valoarea gasita in descriere se intinde de la 100 kg la 200 de kg, fiind important sa alegi un aparat care sustine cel putin 10 kg peste cele pe care le ai tu. 

 

Calculator de bord: In majoritatea cazurilor, acestea exista in zona ghidonului, fiind hub-ul central unde poti verifica anumite informatii utile, precum timpul petrecut pedaland sau un standard al caloriilor arse. Pentru multe modele exista si senzori de puls amplasati in ghidon, care vor monitoriza bataile inimii in timpul activitatii sportive. 

Printre functiile utile pe care le poti gasi se afla porturi pentru telefoane sau player-e MP3 sau MP4, presetari de programe personalizabile sau memorarea exercitiilor preferate. 

Branduri: Calitatea produselor determina cat de apreciate sunt acestea pe masura ce se cumpara, insa cateva nume se remarca pentru profesionalismul lor. Printre acestea se afla Peloton, Sunny Health, Schwinn sau Nordic Track. 

 

In cele din urma, alegerea iti apartine si suntem convinsi ca, folosind informatiile prezentate mai sus, iti poate fi mai usor sa gasesti aparatul de fitness potrivit necesitatilor si dorintelor tale, mai ales in magazinele online de profil. 

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce muschi lucreaza bicicleta de fitness?

Spinningul antreneaza intregul corp, deoarece reprezinta o metoda de exersare de tip cardio, insa cele mai bune rezultate intr-un timp mai scurt se vor vedea la nivelul picioarelor, caci in prim-plan se vor afla gambele, cvadricepsii, gluteii si bicepsii femurali. 

E rentabil sa cumpar bicicleta de spinning second hand?

Acest aspect depinde de cateva puncte principale, si anume de bugetul pe care il ai, de ce model sau brand doresti sa achizitionezi, si de aspectul aparatului si functionalitatea sa, precum si de riscurile pe care ti le asumi in cazul in care acesta se strica. 

Precum in cazul majoritatii aparatelor sportive care se vand la mana a doua, este important sa poti verifica in persoana, daca se poate, care este conditia dispozitivului si cum functioneaza acesta inainte de a da banii pe el deoarece, in majoritatea cazurilor, acesta nu va fi insotit de garantie, precum in cazul aparatelor noi. Daca esti multumit/a de aspectul si functionalitatea bicicletei, iar pretul acesteia este redus comparativ cu un model similar din magazin, poti spune ca ai facut o afacere. 

 

Care sunt cele mai bune marci de biciclete pentru fitness?

Printre cele mai bune marci de biciclete, dupa cum reiese din recenzii si impresiile utilizatorilor si a antrenorilor, se afla oferte de la Schwinn, Sunny Health, First Bike, Peloton, Yosuda, NordicTrack, Assault Fitness sau ProGear. 

 

 

 

Bicicleta fitness: beneficiile spinningului

 

Spinningul incepe sa devina o activitate sportiva din ce in ce mai cautata de catre doritori si doritoare pentru a se mentine in forma. Activitatea a fost infiintata in 1987 de catre un antrenor de fitness si ciclist din Africa de Sud, pe nume Johnny Goldberg, implicand un tip de antrenament concentrat, intens, ce contribuie la transformarea rapida a corpului. 

O ora de spinning sau in jur de 45 de minute, cat tine, de fapt, un astfel de curs, duce la pierderea a in jur de 600 de calorii sau mai putin, in functie de intensitatea exercitiului si de rezistenta impusa de aparat. 

Deoarece e un antrenament de tip cardio, o activitate de cycling la sala ajuta la imbunatatirea si mentinerea sanatatii sistemului cardiorespirator, atata timp cat nu exista alte probleme de sanatate. De aceea, in cazul persoanelor in varsta sau care stiu deja ca prezinta afectiuni, este necesara discutia cu un medic inainte de inceperea orelor de spinning. 

Musculatura va fi tonifiata si scoasa in evidenta foarte bine, lucrandu-se in special muschii picioarelor, nefiind lasati de izbeliste cei ai trunchiului sau mainilor. 

Reducerea stresului poate fi un motiv bun sa te apuci de spinning, deoarece introduce o activitate repetitiva asupra careia te poti concentra, eliberand endorfine.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Commentaires