Cea mai buna bratara fitness

Am modificat articolul ultima data pe: 12.09.24

 

Bratari fitness – Opinii si Recenzii in 2024

 

O bratara fitness poate fi utila intr-o varietate de circumstante, de la monitorizarea activitatii fizice si pana la cea a sanatatii, in functie de caracteristicile dispozitivului. Pentru a afla mai multe despre acest tip de produs, te invitam sa citesti urmatorul articol, alaturi de care iti oferim si cateva exemple, precum Huawei Band 4 Sport Band, o optiune accesibila ca pret, cu un design modern si ecran color, unde vor fi vizibile diferite informatii, precum numarul de pasi efectuati, cel de calorii consumate, ceasul sau notificari, putand monitoriza saturatia de oxigen in sange, bataile inimii sau somnul. Un alt exemplu apreciat de romani este Xiaomi Mi Band 5.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Amatorii sportului si activitatii, care doresc sa aiba mai multe informatii la indemana referitoare la numarul de pasi, calitatea somnului, ritmul cardiac, saturatia de oxigen in sange si notificari ale altor aplicatii, pot apela la un astfel de dispozitiv care inregistreaza actiunile sportive si e rezistent la apa, devenind un mic asistent personal.

Unele functii specializate vor functiona doar cu telefoane Huawei si aplicatii speciale, bateria avand o durata de viata in jur de 5 - 7 zile, in functie de utilizare.

Atrage segmentul de piata format din fanii brandului, dar si pe romanii care doresc un produs de acest tip la un pret foarte bun, economic.

A 2-A OPTIUNE!

Xiaomi Mi Band 5
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru monitorizarea ritmului cardiac, a pasilor facuti, a calitatii somnului si activitatilor desfasurate, o mica investitie intr-un astfel de dispozitiv va fi de bun augur, in special avand in vedere pretul extrem de accesibil, acesta putand lua in considerare si aspecte ale sanatatii feminine, bateria rezistand pana la 14 zile.

Din pacate, nu dispune de functie NFC sau de monitorizare a nivelului de oxigen din sange, tehnologii pe care si le doresc multi posibili cumparatori.

Reprezinta o optiune accesibila ca pret, insotita de majoritatea variantelor dorite de cumparatorii romani de pe nisa de piata, motiv pentru care se gaseste in topuri.

A 3-a Optiune!

Huawei Color Band A2
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cei cu un buget redus, dar care doresc neaparat un gadget de tip fitness, care sa masoare bataile inimii, pasii parcursi sau caloriile consumate, isi pot incerca norocul cu un astfel de mini-aparat elegant si mic, cu o baterie care rezista pana la 9 zile, designul fiind unul casual, purtarea fiind confortabila.

Se poate deconecta des de la Bluetooth cu telefonul mobil, ceea ce inseamna ca se pot pierde notificari si apeluri, numarul pasilor putand fi inexact.

Putandu-se folosi cu telefoane Android si Apple, dispozitivul acesta permite oricarui doritor sa incerce o astfel de optiune pentru a fi la curent cu propria sa activitate.

 

 

Pareri despre cele mai bune bratari fitness

Pentru a ramane la curent cu a ta conditie fizica peste zi si a te bucura de mici notificari atunci cand primesti SMS-uri sau telefoane iti va ajuta un astfel de gadget. Si poti face o alegere eficienta daca te informezi bine, inainte, cu privire la cele mai populare bratari pentru fitness.

 

 

Huawei Band 4 Sport Band

 

Vrei sa incerci o bratara de fitness, insa bugetul iti este limitat si cauti o optiune economica? Atunci produsele Huawei pot sa iti ofere ce ai nevoie, modelul Band 4 Sport fiind unul cu aspect modern si un ecran TFT color, cu pixeli usor mai mari (rezolutia e de 160 x 80 pixeli), ceea ce inseamna ca este posibil sa te deranjeze putin daca te uiti prea de aproape, insa e un mic inconvenient. 

Bratara are functie de inregistrare a activitatilor sportive prin numararea de pasi, a caloriilor si distantelor efectuate, avand senzor de masurare a batailor inimii si nivelului de oxigen din sange, dar pentru informatii detaliate va trebui sa instalezi aplicatia insotitoare de la Huawei, care va functiona mai bine pe alte telefoane ale aceluiasi producator.

Bateria nu exceleaza in ce priveste autonomia, rezistand la pana la sase zile, dar incarcarea se face simplu, scotand o parte a bratarii pentru a scoate la iveala mufa USB ce permite folosirea rapida.

 

 

 

 

Huawei Honor Band 5i

 

Iata o bratara fitness cu un ecran LCD color cu touchscreen, rezolutie satisfacatoare, de 160 x 80 pixeli, si control pe intregul display, permitand utilizatorului sa schimbe fatada dupa cum doreste, avand in vedere existenta acelor “fete” colorate pentru diferite ocazii. Dispozitivul actioneaza drept monitor continuu pentru bataile inimii, oferind informatii detaliate, pe segmente si ore, pe care utilizatorul le poate verifica atunci cand doreste. 

Totodata, va actiona si drept un monitor de somn, avand senzor pentru gradul de oxigen din sange, o functie din ce in ce mai dorita de romani, si nu numai. Se poate folosi pentru accesul la activitatile fizice, devenind un mic trainer personal de sport, cu recomandari personalizate. 

Este rezistent la apa, adica la activitati care se desfasoara in apa, precum inotul, trebuind sa fie clatit si uscat bine dupa astfel de intrebuintari. Pentru incarcare foloseste o mufa USB incorporata, astfel incat sa elimine neplacerile.

 

 

 

 

Honor Band 4 Crius-B19

 

Aceasta bratara cu stil este recomandata atat pentru monitorizarea somnului si a batailor inimii, cat si pentru inot, avand un display din sticla, rezistent la zgarieturi si apa, care se vede bine si in directa linie a razelor solare, recunoscand, chiar, activitatea de inotare si inregistrand viteza sau caloriile si distanta. 

Permite alegerea unor diferite tipuri de antrenament, precum ciclism, alergare sau mers pe jos, putand adauga notificari la incheietura mainii sau respinge apeluri, printre altele. Poate fi folosita chiar la controlarea camerei telefonului, devenind o mica telecomanda ce ajuta la fotografiere de la distanta. 

Bateria rezista pana la 6 zile cu monitorizarea somnului si pana la 12 zile fara optiunea stiintifica activata, avand o durata de autonomie medie spre mare, de maximum 17 zile, pentru astfel de dispozitive. Fiind o optiune de uz larg, are un aspect usor sportiv, fiind compatibila cu telefoane actuale Android si iOS. O problema pe care o intampina utilizatorii este deconectarea frecventa de smartphone.

 

 

 

 

Bratara fitness Xiaomi:

 

Xiaomi Mi Band 5

 

 

Dintre ofertele celor de la Xiaomi nu lipseste o optiune cu ecran color, aceasta iteratie avand suport pentru diferite moduri de antrenare, de la yoga si pana la ciclism in interior sau exterior, inot sau sarit coarda. Asadar, va ajuta o persoana activa sa isi monitorizeze mai eficient statisticile fizice in timpul efectuarii efortului fizic. 

Poate cea mai importanta functie de care dispune si pe care si-o doresc romanii este monitorizarea continua a batailor inimii, astfel incat sa poti observa diferentele prin care trece corpul tau in fiecare zi si modurile in care iti poti ajuta sanatatea. Monitorizeaza somnul, caloriile, distantele parcurse si numarul de pasi, oferind monitorizarea stresului si exercitii de respiratie, inregistreaza momentele ciclului menstrual al femeilor si ofera diverse date zilnice. 

Foloseste incarcarea magnetica pentru a nu fi necesara scoaterea pastilei din bratara, actionand drept telecomanda pentru camera foto a telefonului mobil. Rezista pana la 14 zile inainte de a avea nevoie de o noua incarcare. Ar fi putut beneficia de NFC si monitorizarea nivelului de oxigen din sange, tehnologii care ii lipsesc.

 

 

 

 

Xiaomi Mi Band 4

 

Un dispozitiv economic ajuta la monitorizarea activitatii zilnice astfel incat utilizatorul sa aiba habar in ce priveste modul in care se comporta, cat de mult efort fizic depune sau care este starea somnului sau. Masoara distantele parcurse, calitatea somnului, monitorizand constant ritmul cardiac, avand functie de ceas cu alarma si calendar, pe ecranul mic, colorat, avand acces la majoritatea informatiilor care pot fi verificate si pe aplicatia insotitoare. 

Ecranul AMOLED are o rezolutie buna, astfel incat sa nu se observe pixelii cand citesti informatiile, iar lumina directa nu obtureaza complet datele, oferind o vizibilitate buna, fiind ajutat de o baterie cu autonomia maxima de 20 de zile (variaza in functie de conectarea la telefon si senzorii intrebuintati). 

Desi poti alege fundaluri, varietatea lipseste, insa poti modifica volumul sau schimba piesa ascultata la casti direct de pe bratara, daca doresti, avand posibilitatea de a adauga diferite notificari precum mesaje, apeluri.

 

 

 

 

Xiaomi Amazfit Cor

 

Cand preferi un mic dispozitiv electronic, mai asemanator unei bijuterii, te vei bucura de optiunea Amazfit Cor, varianta aceasta avand o bratara din silicon de culoare rosie. Reprezinta o alegere pentru uz zilnic in vederea monitorizarii conditiei fizice, prin verificari periodice ale rimului cardiac, posibila gratie senzorului incorporat.

Printre functiile de baza se numara pedometrul, analizarea calitatii somnului, a distantelor parcuse si a caloriilor arse (realizate cu ajutorul accelerometrului incorporat), precum si setarea alarmelor si prognoza meteo. Totul e vizibil pe micutul ecran LCD IPS de 1.23 inchi, protejat de Gorilla Glass 3, oferindu-i durabilitate la zgarieturi. Si este rezistent la picaturi de apa, asa ca accidentele sau ploaia nu iti vor pune piedici.

Foloseste o baterie cu un timp de functionare de pana la 12 zile, ce se incarca in 2 ore, o valoare medie, putandu-se conecta la telefoane Android si iOS de productie curenta. Un motiv de nemultumire al unor utilizatori este ca nu porneste activitati precum alergarea de unul singur, necesitand alegerea acestora din aplicatia mobila.

 

 

 

 

Bratara fitness Huawei:

 

Huawei Color Band A2

 

Un ecran mai mare poate duce la verificarea mai multor informatii mai repede sau la vizualizarea precisa a celor dorite, iar acest dispozitiv ajuta in acest sens, avand un display de 0.96 inch monocromatic, la un pret foarte bun, care ajuta la mentinerea unei autonomii medii a bateriei (pana la 7 – 9 zile), avand in vedere ca nu trebuie sa sustina culori si diferite notificari asemanatoare. 

Designul este casual, fiind disponibil pe mai multe culori, bratara avand un efect placut la mana si fiind comfortabila la purtare. Printre functiile avute se numara masurarea caloriilor, a pasilor si distantelor parcurse si monitorizarea somnului si a ritmului cardiac, putandu-se seta pentru notificari (apeluri, mesaje, etc.). 

E compatibila cu Android si iOS, dispunand de o baterie cu autonomie de pana la 9 zile. Rezista la picaturi de apa, astfel incat sa nu fie necesar sa o scoti de la mana cand te speli sau cand faci dus.

 

 

 

 

Huawei Fit Large Titanium Grey/Black

 

Iata o bratara cu aspect de ceas, careia nu ii lipsesc diferite tehnologii si functii necesare unei persoane active, care doreste sa isi monitorizeze tabieturile. Masoara ritmul cardiac constant si actioneaza drept antrenor personal, putand alege diferite activitati sportive, atunci cand le intreprinzi, pentru monitorizare avansata a batailor inimii. 

E rezistenta la apa (pana la 50 metri) si te anunta cand ai ajuns la un nivel ridicat de extenuare (prin vibratie). Ecranul rotund este alb-negru, astfel incat sa nu atraga mai multa baterie, autonomia fiind mica spre medie, de pana la sase zile. Poti inota cu ea la mana sau poti face dus, iar “fetele” pot fi schimbate, avand cateva din care poti alege. 

Poti primi notificari referitoare la mesaje, apeluri sau alarme de-a lungul zilei, daca doresti. Daca sunt activate prea multe functii in acelasi timp, este posibil ca bateria sa se goleasca mult mai repede decat in cele sase zile prevazute ca maximum de autonomie.

 

 

 

 

Bratara fitness tensiune arteriala:

 

Optimus AT Y7

 

Iata un dispozitiv elegant, care seamana mai degraba unui ceas, dar care are grija de monitorizarea activitatii tale fizice si a altor parametri astfel incat, atunci cand iti verifici aplicatia insotitoare, sa stii mai multe despre tine. Ecranul generos, de 1.3 inch, iti permite sa vezi clar informatiile dorite si pe cele inregistrate de senzorii componenti, avand protectie cu un geam ce rezista la zgarieturi. 

Se foloseste cu telefoane Android sau iOS, necesitand instalarea aplicatiei Da Fit pentru a avea acces la informatii. Desi are la dispozitie cateva fete diferite, varietatea poate fi deficitara pentru cei invatati cu multe optiuni. Nu ii lipsesc tehnologii de masurare a pulsului, a caloriilor si distantei parcurse zilnic, a tensiunii arteriale (in mod orientativ), masurand nivelul de oxigen din sange si prezentand notificari ale aplicatiilor, SMS-urilor si apelurilor. Totodata, monitorizeaza somnul si are moduri sport. 

Autonomia produsului este de pana la 10 zile, incarcarea e facuta magnetic, folosind un cablu USB, avand nevoie de maximum o ora si jumatate.

 

 

 

 

OEM MCT I20 Y68

 

Amatorii de sport, care doresc sa isi monitorizeze activitatea fizica pot incerca o optiune de acest gen, cu un ecran mare si colorat, unde sunt accesibile diferite informatii, precum numarul de pasi efectuati, bataile inimii sau saturatia de oxigen din sange. Ofera o autonomie medie, de sapte zile, dupa care se va incarca pentru a se putea folosi in continuare. 

Monitorizeaza somnul si calitatea acestuia, nivelul de sedentarism, putand pune alarme si notificari direct pe ea. Pentru a face fotografii usor, poti scutura mana pentru a declansa fotografierea. Rezista la stropi de apa si zgarieturi si are un pret foarte bun pentru ceea ce face, avand in vedere ca unele informatii pot sa nu fie extrem de precise, dar sa multumeasca utilizatorul. 

Mentionam, totusi, ca pentru controlul ecranului vei folosi butonul de navigat special conceput, ceea ce inseamna ca nu are un ecran cu touchscreen. Dispozitivul e compatibil cu telefoane Android si Apple.

 

 

 

 

Bratara fitness Samsung:

 

Samsung Galaxy Fit

 

De la un brand cu greutate in lumea electronicelor vine acest mic gadget de fitness disponibil in mai multe culori, cu benzi interschimbabile, care iti ofera acces la cele mai importante informatii referitoare la miscarea ta de zi cu zi. Poti selecta din aplicatia insotitoare tipul de activitate intreprins, pentru ca dispozitivul sa urmareasca mai cu atentie ce faci. 

Bratara de fitness poate monitoriza calitatea si durata somnului, numarul de pasi efectuati si distantele parcurse, precum si bataile inimii, fiind o optiune de baza din acest punct de vedere. Si iti poate monitoriza stresul, ajutandu-te sa te linistesti si sa nu petreci atat de mult timp in scaun, zi de zi. 

Primesti alerte si mesaje direct pe ecran, poti verifica vremea sau calendarul, iar ceasul se afiseaza automat in concordanta cu fusul orar in care te afli. Bratara rezista la picaturi de apa, in dus sau la piscina, bateria avand o autonomie medie de 7 zile.

 

 

 

 

Bratara fitness Garmin:

 

Garmin Vivosport Tracker

 

Modelul acesta destinat cu precadere sporturilor de interior si exterior dispune de o varietate de functii si senzori meniti a ajuta utilizatorul sa isi monitorizeze conditia fizica in timpul efortului, si nu numai. Bratara fitness de dama sau barbat foloseste o aplicatie proprietara care faciliteaza inregistrarea si memorarea informatiilor monitorizate, dispunand de un ecran multicolor din cristale lichide (LCD) cu functie MIP, un aspect intalnit adesea in dispozitivele folosite in medicina si sport, asa ca se va dovedi rezistent la zgarieturi si cazaturi.

Si, pentru ca gadgetul este incastrat in bratara din silicon, va ramane fix pe mana, riscul caderii fiind foarte mic. Intregul ansamblu se dovedeste rezistent la apa, insa nu se recomanda scufundarea sa, caci doar respinge picaturile. In pachet sunt incluse bratara, cablul de incarcare si un manual de utilizare, punandu-ti la dispozitie tot ce ai nevoie pentru a-l folosi. Mai adaugam ca este compatibil cu o varietate de sisteme de operare, incluzand Android, iOS si Windows, asa ca practic orice telefon mobil inteligent ai poate fi conectat, atata timp cand aplicatia de care vorbeam mai sus este compatibila cu acesta.

Dispune de senzori GPS, altimetru si accelerometru, ajutandu-te sa monitorizezi in mod eficient numarul pasilor efectuati si distanta parcursa, prezentand setari specifice pentru activitati sportive precum ciclism, inot sau alergare. O functionalitate specifica gadgetului, fapt pentru care e si considerat cea mai buna bratara fitness pentru sport, este monitorizarea nivelului de stres si calcularea volumului de oxigen inhalat (VO2), functii utile mai ales pentru sportivii de performanta.

 

Avantaje:

Bratara fitness Garmin pentru activitati sportive.

Autonomie maxima de 7 zile, cu modulul inteligent activat – durata medie de viata, accesibila unui mare numar de utilizatori.

Se conecteaza la orice smartphone prin Bluetooth sau ANT (wireless).

Se remarca prin varietatea activitatilor specifice monitorizate, precum alergarea sau ciclismul.

 

Dezavantaje:

Masurarea somnului si a stresului sunt imprecise, potrivit unor recenzii.

 

 

 

 

Bratara fitness Fitbit

 

Fitbit Charge 4

 

Un accesoriu stilat si interesant pentru persoanele active, si nu numai, este un astfel de dispozitiv pentru monitorizarea somnului si a activitatii fizice. Are o autonomie a bateriei de pana la 7 zile, o valoare mediana pentru astfel de dispozitive, la ora actuala. Bineinteles, cand il conectezi constant la telefon, ai activat GPS-ul si alte optiuni, acest aspect va fi afectat considerabil. 

Exteriorul este rezistent la apa si se poate folosi in piscina, de exemplu, incluzand GPS care permite urmarirea distantelor si a ritmului de mers direct de pe ecran. Primesti note pentru cat de bine dormi si iti este monitorizat ritmul cardiac incontinuu, daca activezi aceasta optiune, putand primi notificari ale apelurilor si mesajelor. 

Se poate monitoriza sanatatea feminina (ciclul menstrual, ovulatie, perioade fertile). Dispozitivul include altimetru si are NFC, sincronizandu-se repede cu telefonul si putandu-se folosi pentru plati. Totusi, modul de incarcare, care foloseste pini, poate fi deranjant pentru unii utilizatori.

 

 

 

 

Bratara fitness E-Boda:

 

E-boda SmartFitness 110

 

Pentru un incepator, bratara fitness E-Boda reprezinta o introducere placuta in lumea dispozitivelor de monitorizare a activitatilor si conditiei fizice. Nu are ecran, notificarile fiind realizate cu ajutorul a trei mici beculete LED pozitionate pe “pastila” cu senzor. La conectarea cu telefonul, te va anunta printr-o vibratie.

Are functii de baza, precum monitorizarea somnului, a pasilor si distantei estimative, a caloriilor si te lasa sa iti pui alarme din aplicatia de pe smartphone. Vibreaza la apeluri si notificari, insa va trebui sa te uiti la ecran daca vrei mai multe informatii.

Deoarece are nevoie de un telefon mobil inteligent pentru a deslusi informatiile stocate, e util sa stii ca e compatibila doar cu sisteme de operare Android 4.4 ori iOS 7.1 sau mai noi, acoperind sfera telefoanelor din comert la ora actuala. Se incarca in 90 de minute, avand o autonomie de peste 10 zile, o valoare destul de dezamagitoare avand in vedere lipsa ecranului si a functilor mai complexe, care au devenit un standard pe piata de profil actuala.

 

 

 

 

 

Xiaomi Mi Band 3

 

Pentru a imbina utilul cu placutul si a te bucura de monitorizarea unor parametri uzuali ai sanatatii tale, o bratara fitness precum aceasta, care se bucura si de un pret accesibil oricarui buzunar, iti poate aduce beneficii. Cel mai important dintre ele este faptul ca iti poti tine sub control ritmul cardiac, fiind mereu informat cu privire la pulsul tau gratie senzorului incorporat.

Si, pentru ca aparatul micut are si un accelerometru, vei avea la dispozitie in aplicatia insotitoare, compatibila cu sisteme de operare Android si iOS, informatii privitoare la cat de mult ai dormit si care este calitatea somnului tau din fiecare noapte. Totodata, poti pune alarme, sau vedea cine te-a sunat si ce mesaje ai primit ori cate like-uri ai la noul post pe Instagram, de exemplu.

Bateria rezista foarte bine in timp, avand autonomie de pana la 20 de zile, potrivit producatorului mica pastila fiind rezistenta la apa. Ecranul OLED tactil pune la dispozitia utilizatorului informatii pretioase precum ceasul, alarme, date despre starea vremii sau pulsul, desi vizibilitatea in conditii de lumina naturala intensa e slaba, dupa cum declara unii cumparatori.

 

 

 

 

 

Huawei Band 2 Pro

 

Pentru un look elegant si modern, dar si un strop de tehnologie la incheietura mainii, modelul acesta de bratara fitness va face minuni. Datorita designului rafinat, ce incorporeaza micul calculator cu ecran tactil in bratara, se potriveste oricarui tip de tinuta, folosind materiale durabile in constructia sa, cu precadere otel inoxidabil si silicon.

Dintre functiile disponibile nu lipseste cititorul de puls dinamic, care tine cont de activitatile efectuate, numarul de pasi si distantele parcurse, precise gratie GPS-ului incorporat, precum si durata si calitatea somnului. Alaturi de acestea iti poti verifica si ceasul sau notificarile referitoare la apeluri, mesaje ori aplicatii media.

Bateria rezista pana la 21 de zile, iar display-ul din PMOLED este tactil, existand mici dificultati la verificarea informatiilor in bataia directa a soarelui, dupa cum declara unii utilizatori. Si, desi se conecteaza la telefoane Android 4.4 si iOS 8.0 ori mai nou, potrivit unor recenzii conexiunea are de suferit, existand caderi frecvente de semnal intre cele doua dispozitive.

 

 

 

 

E-BODA Smart Fitness 101 

 

Bratara de fitness E-boda poate fi o alegere inspirata pentru persoanele care nu sunt neaparat active in mod constant, insa doresc sa monitorizeze pasii pe care ii fac cand se plimba, orele petrecute la fotbal si, in general, orice efort pe care il depun pe timpul zilei. Dispozitivul incorporeaza un display tip OLED, pe care vei putea urmari direct ritmul cardiac, precum si distanta parcursa.

Bratara e compatibila cu sistemele de operare Android si iOS, astfel ca o vei putea conecta la smartphone. De asemenea, vei putea descarca masuratorile, asa incat sa ai o evidenta a acestora, multumita conexiunii Bluetooth 4.0. Mai mult de atat, prin intermediul aplicatiei Zeroner, poti monitoriza fiecare miscare pe o perioada nedeterminata si poti programa orele de somn.

In momentul in care vei adormi, device-ul intra in repaos si e declansat abia cand incepi sa te misti din nou. In felul acesta, vei prelungi viata bateriei, care are o autonomie de cel putin 3 zile.

Daca esti curios ce poate face o bratara fitness pentru tine, insa nu esti o persoana care depune efort fizic in mod constant, te poti multumi cu un produs accesibil, precum acesta.

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Te-ai decis sa revii in forma si sa adopti un stil de viata sanatos, dar ai nevoie de un mic gadget care sa te ajute sa tii mai bine sub control starea de sanatate si obiceiurile pe care, poate, in mod uzual, nu realizezi ca le ai? O bratara de fitness te va ajuta sa iti monitorizezi progresul si sa iti calculezi indicele de masa corporala, deoarece aceasta dispune de senzori care masoara, inregistreaza si analizeaza miscarea si efortul depus de tine ziua si noaptea, find capabila sa iti desluseasca pana si calitatea somnului. Unele modele vor fi mai voluminoase, altele mai elegante, functiile disponibile variind foarte mult de la un model la altul. Si acesta este doar inceputul, diferentele dintre un articol electronic si altul fiind numeroase.

Pentru a alege cea mai buna bratara fitness pentru obiectivele tale, iata cateva informatii ajutatoare.

 

 

Tipuri: Mai intai, vei deosebi articolele pentru intrebuintare zilnica de cele specializate pe anumite activitati.

Optiunile de folosire zilnica au senzori standard si functii generale, menite a-ti studia si intelege obiceiurile zilnice, incurajandu-te sa fii mai activ. De obicei, aceste bratari monitorizeaza nivelul de efort sustinut in vederea ducerii la indeplinire a obiectivelor setate in aplicatia aparatului. Ai la dispozitie informatii precum cati pasi ai efectuat si ce distanta ai parcurs, cat si cum ai dormit sau numarul de calorii standard arse intr-o zi pentru inaltimea, varsta si greutatea ta. Astfel de bratari fitness, ieftine si bune, vor fi accesibile oricarei categorii de posibili utilizatori, caci se gasesc in formule economice, dar si mai scumpe.

Variantele de uz specializat au, de regula, senzori mai precisi si variati, ce includ citirea pulsului, a tensiunii arteriale, a nivelului de oxigen sau schimbarilor de altitudine. Unele vor fi destinate exclusiv inotatorilor, atletilor, ciclistilor, halterofilolor, altele avand functii potrivite pentru multiple tipuri de sport. Ajuta la antrenamente, caci ofera informatii cu privire la numarul, ritmul sau cadenta pasilor, tipul exercitiului si efectul acestuia asupra corpului.

 

Functii: La ora actuala, ai la dispozitie modele de bratari fitness, la preturi bune, cu dotari de baza si optiuni care iti pun la dispozitie senzori extravaganti, ce incep sa prinda avant si pe piata consumatorilor casnici.

E important sa ai la dispozitie un accelerometru care sa iti masoare eficient pasii si directia de mers, alaturi de care se afla un mini-calculator ce iti desemneaza numarul de calorii arse de-a lungul zilei, valoarea aceasta nefiind definitiva, insa iti va o idee privitoare la cat de activ esti si cat de multa energie disipi. Astfel, iti poti modifica obiceiurile alimentare spre a obtine rezultatele dorite in materie de fizic.

O bratara buna are si functie de monitorizare a somnului, identificand calitatea acestuia in urma gradului de miscare. Astfel, poti primi indicii privitoare la modul in care te simti in ziua urmatoare. Printre functiile de baza se afla giroscopul care duce la masurarea pozitiei corpului si a directiei de mers.

Din ce in ce mai popular este senzorul de citire a pulsului, care poate fi realizat la cerere la modelele mai accesibile ca pret, precum cele de la Xiaomi, ori mai costisitoare, daca monitorizarea este continua, de-a lungul zilei.

Dintre functiile mai rar intalnite se mentioneaza citirea tensiuni arteriale si a nivelului de oxigen, altimetrul care identifica altitudinea la care te afli si GPS-ul responsabil cu gasirea pozitiei tale pe harta.

Totodata, multe branduri includ posibilitatea setarii alarmelor, a gasirii telefonului prin apasarea bratarii, a primirii notificarilor legate de apeluri, SMS-uri sau mesaje social media direct pe ecran, altele incluzand si controlarea camerei foto ori a programelor de muzica.

 

 

Rezistenta la apa: Pentru ca bratara fitness e usoara si subtire, de cele mai multe ori, nu o vei simti la mana, asa ca poti uita de ea in anumite circumstante. E de preferat sa stii daca dispozitivul rezista sub jet de apa sau la scufundari, pentru ca nu toate modelele sunt waterproof. In schimb, cele notate cu IP5x vor rezista la cateva picaturi sau la umiditate, iar cele  IP6x rezista la jet de apa din orice directie. Optiunile cu adevarat rezistente la apa pornesc de la un rating IP7x, desi nici aici nu e recomandata scufundarea lor in apa mai adanca de un metru.

 

Autonomie: De obicei, bratarile fitness sunt dotate cu baterii reincarcabile Li-Ion, care rezista intre 5 si 45 de zile, media fiind de 20 – 25 de zile. Valoarea mediana de autonomie scade vertiginos la noile modele, insa, deoarece acestea includ tot felul de senzori si conexiuni la smartphone care scurg energia mai repede. Asta inseamna ca vei gasi in pachet si un incarcator USB menit a te ajuta. Perioada de incarcare variaza de a un model la altul, media fiind de 1.5 – 2 ore.

 

Display: Poate fi LCD sau LED ori o constructie metalica prevazuta cu LED-uri, optiune disponibila de obicei la modelele foarte accesibile si cu functii minime. Datele vor fi redate prin fluctuarea micilor luminite, trebuind sa verifici informatiile in aplicatia de pe telefon.

In cazul ecranelor LCD sau LED ai la dispozitie un buton de control sau touchscreen care iti aduce informatiile cele mai importante aproape. Ecranele pot avea forma patrata sau rotunda (mai ales la smartwatch-uri) si distribuie informatia in modul multicolor sau monocrom.

 

Conectivitate: Marea majoritate a dispozitivelor fitness se vor conecta la sisteme de operare curente de tip Android si iOS. Mai putine sunt versiunile compatibile cu Windows sau Mac. Legatura se realizeaza prin Bluetooth si Internet, astfel obtinandu-se accesul la datele colectate, care se transmit pe aplicatia mobila.

 

 

Brand: Desi nu este un criteriu central de selectie, multi posibili cumparatori prefera sa isi puna increderea intr-un nume cunoscut, sau care s-a remarcat pe piata de profil, si nu in etichete chinezesti. Astfel, printre cele mai populare dispozitive de pe piata romaneasca se afla modele de bratara fitness Huawei, Xiaomi, Samsung, Fitbit, Garmin sau Sony.

In incheiere, iti uram succes in alegerea noului dispozitiv de monitorizare a conditiei fizice, adaugand ca gasesti o panoplie de optiuni pentru toate gusturile in magazinele online, lucru ce nu poate fi spus de buticurile si magazinele fizice de specialitate unde, din pacate, variatia lasa de dorit la ora actuala.

 

 

Intrebari frecvente

 

Exista bratara fitness pentru inot?

Pe piata de profil se gasesc astfel de modele utile vara, bratari fitness destinate cu precadere sportivilor care petrec mult timp in apa. Multe din aceste optiuni nu vor fi necesare utilizatorului obisnuit, care nu are nevoie decat de monitorizarea somnului si a activitatii fizice si, eventual, a pulsului.

Printre modelele de acest fel se afla Garmin Swim, Fitbit Ionic, Fitbit Flex 2 si Polar V800 GPS, aceste dispozitive avand insa un pret mai consistent prin prisma faptului ca folosesc senzori de mare precizie in vederea monitorizarii eficiente a conditiei fizice.

 

 

Exista bratara fitness cu GPS?

Astfel de optiuni se specializeaza in masurarea eficienta a numarului de pasi si a distantelor parcurse, fiind o optiune accesibila sau pe care si-o doresc, mai ales, atletii. Nu le lipsesc senzorii de monitorizare a batailor inimii si volumului de oxigen inspirat, pe langa functiile de baza precum masurarea pasilor si a distantelor parcurse.

Astfel de modele, precum Garmin Fenix 5 Plus sau Polar Vantage V se gasesc mai greu pe piata din tara noastra, avand si preturi mult mai restrictive decat optiunile de uz zilnic pentru cei care doresc sa isi tina sub control conditia fizica, pentru care majoritatea particularitatilor de software nu vor fi intrebuintate la adevarata valoare.

 

Cum stiu ca o bratara fitness e rezistenta la apa?

Te vei uita la detalii referitoare la rezistenta la apa in descrierea produsului, de obicei fie e mentionat direct acest lucru, fie gasesti un cod care porneste cu IP, ce inseamna “ingress protection” sau protectie la infiltrare, ce se refera la cat de usor pot patrunde praful si apa in constructia tehnica a produsului. Numarul de dupa constructia IP determina cat de rezistent e produsul, valorile incepand cu 5 sau 6 desemnand articole ce nu se defecteaza daca sunt trecute sub jet de apa din orice directie.

Cu adevarat impermeabile sunt bratarile cu valoare IP7x sau mai mare, care nu sufera daca sunt introduse in apa de adancime de pana la 1 m pentru perioade mai lungi de timp. Insa si in acest caz totul depinde de conditiile in care se foloseste gadgetul, caci acesta nu este complet insulat niciodata.

 

Cat costa o bratara smart fitness?

Pretul de pornire al acestui tip de dispozitiv este de 50 de lei, insa nu te astepta la functii avansate, in cel mai bun caz avand la dispozitie un pedometru si o proto-monitorizare a somnului. Pretul mediu de achizitie la ora actuala este de 400 de ron, caz in care vei gasi optiuni de brand (Fitbit, Samsung, Garmin) cu variate functii de monitorizare, printre care citirea pulsului.

Iar variantele cele mai scumpe pot atinge peste 1000 ron, acestea fiind adesea editii speciale cu bratari deosebite sau articole destinate altetilor. Tinand cont ca sunt utilizatori dispusi sa cheltuie mult mai mult pe diverse accesorii smart, investitia se amortizeaza, din moment ce o bratara va fi utilizata constant.

 

 

Gasesc bratara fitness cu tensiometru?

Daca esti in cautarea unei bratari de fitness cu tensiometru va trebui sa scoti din buzunar mai mult decat in cazul articolelor simple, caci tehnologia aceasta este relativ noua, fiind lansata pe piata in 2016. In prezent gasesti astfel de functii de monitorizare pe dispozitive produse de Fitbit (Ionic), Omron si Samsung, existand si branduri mai putin cunoscute care scot pe piata astfel de mici aparate, insa despre care parerile sunt impartite, avand in vedere lipsa unui brand bine-cunoscut care sa sustina rezultatele promovate.

 

 

Cum utilizezi corect bratara fitness

 

Dupa ce iti achizitionezi prima bratara de fitness, te vei intreba cum poti sa o ajuti sa fie eficienta si sa isi pastreze durata de viata si aspectul pentru un timp indelungat. Primii pasi sunt sa citesti manualul de utilizare si sa conectezi dispozitivul la telefonul mobil, pentru a putea supraveghea mai bine toate informatiile primite. Mai apoi te poti uita si peste aceste mici sfaturi, menite a te ajuta.

 

Prima verificare a aplicatiei insotitoare

Mai intai, vei avea grija sa descarci aplicatia compatibila cu modelul de bratara ales si sa o instalezi pe smartphone, dupa care urmezi instructiunile necesare conectarii celor doua si updatarii sistemului de operare al bratarii. In general, va trebui sa apesi ecranul telefonului si pe cel al aparatului situat pe mana, cu membrul in pozitie orizontala cu solul, ca si cum te-ai uita a ceas.

 

 

Personalizarea informatiilor

Dupa ce conexiunea este stabilita, vei trece peste categoriile de date disponibile si setarile acestora, alegandu-le pe cele dorite de tine, setand alarmele dorite si tintele zilnice de fitness. Printre informatiile care iti vor fi cerute se numara greutatea, varsta, inaltimea si gradul de activitate fizica pe care il ai. Astfel aparatul iti va stabili niste puncte de plecare in ce priveste numărul necesar de pasi efectuati si, eventual, numarul caloriilor consumate.

Desi ai la indemana obiective prestabilite, in functie de standardele mondiale de greutate, inaltime si gradul de sedentarism, iti poti alege propriile setari, pe care le mulezi mai bine stilului tau de viata, si pe care le poti atinge mai usor. Te poti intrebuinta de tintele zilnice pentru o saptamana, dupa care modifici pe ici pe colo pana provocarea stabilita te multumeste.

 

Un stimulent in imbunatatirea stilului de viata

Pentru a-ti schimba obiceiurile, va trebui sa ai forta necesara de a-ti impui mici modificari, precum efectuarea unui anumit numar de pasi pe ora, notificarea de a bea apa frecvent sau de a te trezi mai devreme cu o jumatate de ora, spre exemplu. Aceste mici diferente iti pot imbunatati stilul de viata, mai tarziu.

Iar, pentru a te motiva, ofera-ti mici recompense atunci cand reusesti sa indeplinesti un scop sau sa treci peste numarul de pasi recomandati pentru ziua respectiva. Notificarea de sedentarism te va ajuta sa iti imbunatatesti starea generala prin mici plimbari in jurul biroului, de exemplu, daca esti mult timp la serviciu.

Si, pentru a le arata si prietenilor tai cat de activ esti, distribuie eforturile tale pe retelele de socializare, acest lucru fiind posibil pe majoritatea aplicatiilor insotitoare. In plus, poti primi ajutor si incurajari, sau te poti intrece cu amicii tai.

 

 

Incarcarea

Nu uita ca bratara se mai si descarca, asa ca, pentru a-i mentine durata de viata mare, cand ajunge la 5% e de preferat sa o incarci pana la 100%. Totodata, pentru a-i mai salva ciclul de viata, poti evita sa conectezi prea multe notificari si aplicatii pentru retele sociale.

Ai grija sa verifici daca dispozitivul este rezistent la apa sau nu, avand grija sa nu il introduci sub jet de apa sau in piscina ori mare, daca nu e recomandat acest lucru. Daca, din greseala ajungi sa il uzi, in cele mai multe cazuri poti remedia asta prin stergerea rapida cu un servet uscat.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Xiaomi Mi Band 3

 

Aceasta a treia iteratie a unui model apreciat in ce priveste tracking-ul parametrilor de fitness, Mi Band 3 reuseste sa consolideze optiunile pozitive care au facut brandul cunoscut pe aceasta nisa de piata, adaugand noi imbunatatiri cerute si apreciate de cumparatori. Una din acestea este ecranul OLED intuitiv, despre care unele recenzii spun ca se descurca suficient de bine si in conditii de lumina intensa directa.

Oricine are un telefon mobil cu sistem de operare Android sau iOS se poate bucura de utilitatea acestui mic gadget, conectandu-se la acestea prin Bluetooth 4.2, o versiune curenta a tehnologiei. Bratara din silicon se mentine stabila pe mana, riscul caderii acesteia fiind practic inexistent. Iar partea cea mai buna este ca poate fi considerata o bratara fitness pentru inot, fiind recomandata pentru scufundari in apa de pana la 50 m adancime, fara dificultati.

Dispune de senzor de citire a pulsului, care se traduce prin inregistrarea ritmului cardiac dinamic, printre functiile utile oricarei persoane aflandu-se activitatea monitorizata a caloriilor arse, inregistrarea calitatii si duratei somnului, numararea pasilor parcursi si a distantei.

Si, pentru ca multi utilizatori o considera una din cele mai bune bratari fitness de buget, vom adauga si posibilitatea setarii alarmelor de trezire sau sedentarism, care iti indica sa te misti cand stai prea mult la birou, si afisarea mesajelor si a apelurilor, incluzand si numele contactului. In pachet vei gasi bratara de culoare neagra, pastila-gadget, cablul si un manual de instructiuni.

 

Avantaje:

Bratara fitness Xiaomi Mi Band 3 – alegere de brand.

Pune la dispozitia utilizatorului variate functii precum ceas, alarme, notificari, alerte de sedentarism sau vremea.

Include sistem de monitorizare in timp real a ritmului cardiac.

Monitorizeaza caloriile consumate, numarul de pasi si distanta parcursa in 24 de ore si calitatea somnului.

Rezistenta la apa pana la adancimi de 50 m.

 

Dezavantaje:

Unii cumparatori se declara nemultumiti de vizibilitatea scazuta a ecranului in bataia directa a razelor solare.

 

 

MoreFIT™ W6S Smart

 

Optiunea aceasta cu o baterie durabila, care nu necesita incarcare mai des de o data la 25 de zile, potrivit producatorului, te va tine la curent cu apelurile si SMS-urile primite, totodata putandu-te trezi in fiecare dimineata, caci o poti seta sa functioneze drept alarma. Poate controla muzica si camera telefonului mobil Android sau iOS la care este conectata, notificandu-te cand primesti un nou mesaj pe Facebook sau Twitter, de exemplu.

Poate cele mai importante functii ale sale sunt citirea continua a ritmului cardiac si masurarea tensiunii arteriale, alaturi de acestea gasindu-se nivelul oxigenului din sange si al presiunii, precum si citirea altitudinii si a numarului de pasi efectuati. Iti verifica zilnic calitatea somnului si e rezistenta la apa, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi sa o scoti de la mana cand mergi la inot.

Se incarca repede, intr-o ora, reprezentand o optiune pentru purtare zilnica eficienta, iar daca vrei sa te deosebesti de alte persoane, iti poti modifica oricand formatul de display, avand la dispozitie sase optiuni. Bratara din silicon nu produce disconfort, ecranul touch fiind de tip OLED.

 

 

A+ Strong SBD115P

 

Optiunea aceasta de buget pune la dispozitia cumparatorului un sistem simplu, insa eficient, de navigare, compatibil cu sisteme de operare Android si iOS ce dispun de Bluetooth 4.1 sau mai recent. Acest ceas fitness nu este insa un simplu gadget care arata ora, ci o extensie a smartphone-ului, unde poti vedea cine te suna, ce mesaj ai primit sau cate like-uri noi ai pe Facebook ori Instagram, de exemplu.

Totodata, dispozitivul iti inregistreaza pasii si distanta, luand in vedere si consumul de calorii in functie de particularitatile mentionate in aplicatia de care este insotit. Si, pentru ca dispune si de sistem de monitorizare a somnului, vei sti exact cat dormi si cum dormi, producatorul mentionand ca poate recunoaste cand cineva sta sau chiar se odihneste. Printre functiile aditionale mentionam masurarea pulsului inimii, alertele, alarmele, afisarea orei atunci cand misti putin mana (Wrist sense) si controlul asupra camerei foto a telefonului.

Despre ecranul bratarii fitness iti putem spune ca nu retine apa, insa nu se recomanda scufundarea in aceasta, caci nu e impermeabil. Asadar, nu va fi un aliat bun in timpul sedintelor de inot sau daca te decizi sa te balacesti in mare, cand esti in vacanta. Vizibilitatea este insa foarte buna, indiferent de conditiile de luminozitate, din ce spun unele persoane care folosesc produsul. Vom adauga si ca are o autonomie de pana la 10 zile, detaliu apreciat de multi cumparatori.

 

Avantaje:

Bratara fitness, la un pret bun.

Masoara numarul de pasi, caloriile consumate si distanta parcursa de purtator.

Capabila sa masoare pulsul inimii, la cerere.

Monitorizeaza somnul, avand un senzor capabil sa identifice daca dormi sau doar esti asezat in pat, potrivit producatorului.

Autonomie buna, de pana la 10 zile, un detaliu care ii satisface pe multi cumparatori.

 

Dezavantaje:

Bluetooth-ul se deconecteaza frecvent, ceea ce duce la diferente in ce priveste monitorizarea exacta a pasilor, potrivit unor recenzii.

 

 

Xiaomi Mi Band 2

 

Iata o bratara fitness, ieftina si buna, in care poti sa investesti cativa banuti daca doresti sa experimentezi pentru prima oara “cu ce se mananca” un astfel de gadget. Folosind un mic ecran OLED care iti permite sa verifici, pe rand, numeroasele sale functii de monitorizare, are un sistem de incarcare usor incomodant, ce implica scoaterea pastilei din bratara de silicon si introducerea sa in lacasul special din cablul USB primit in pachet, pe care il vei conecta la randul sau unui incarcator, powerbank sau calculator.

Monitorizeaza pasii efectuati de-a lungul zilei, distanta parcursa si calitatea somnului, marcand momentele de somn usor si adanc in aplicatia pe care e musai sa o downloadezi si sa o conectezi cu gadgetul pentru a putea beneficia de el cu adevarat. Pe langa acestea, dispune de un sistem de monitorizare a ritmului cardiac, insa pe care il poti activa doar din aplicatia smartphone-ului, fiind necesara pornirea unei activitati fizice pentru inregistrare continua. Altfel, poti apasa o data pe functia potrivita pentru a-ti citi pulsul intr-un anume moment.

Pentru ca ecranul este alb-negru, iar optiunile de monitorizare nu sunt active non-stop, bateria poate tine pana la 20 de zile, un timp foarte bun pentru astfel de produse. Mai adaugam si prezenta alertelor in ce priveste primirea mesajelor si a apelurilor, alarma de trezire si sedentarism si raspunsul vibrational. Este compatibil atat cu sisteme de operare Android, cat si cu cele iOS, deschizand tuturor doritorilor calea catre invatarea a ce inseamna sa folosesti un mic ceas fitness in fiecare zi.

 

Avantaje:

Bratara fitness Xiaomi Mi Band 2.

Dispune de functie de monitorizare a pasilor facuti si a distantelor parcurse.

Masoara ritmul inimii in timpul sedintelor la sala sau cand alergi.

Ofera informatii privitoare la durata si calitatea somnului.

Alegere de buget, pe care o indragesc cei ce doresc sa invete ce face un gadget de acest fel.

 

Dezavantaje:

Nu monitorizeaza activ pulsul, fiind necesara pornirea unei activitati fizice pentru asta.

Ecranul are vizibilitate scazuta in lumina directa a razelor solare.

 

 

Xiaomi Amazfit Bip Lite 2018

 

Daca preferi articolele ce seamana mai mult cu un ceas, aceasta bratara fitness Xiaomi va fi mai pe gustul tau. Bateria cu o durata de viata lunga intre incarcari, de pana la 45 de zile cand nu e conectata la alte aplicatii, e compatibila cu telefoane Android si iOS. Ecranul mare, de 1.28”, face cititul notificarilor simplu, cureaua din silicon fixandu-se usor la mana.

Printre functiile care merita mentionate se afla monitorizarea ritmului cardiac, numararea pasilor si a pulsului, precum si notificarile privitoare la SMS, apeluri si aplicatii web de pe retele sociale. Deoarece dispune de monitorizare a presiunii aerului, iti poate spune la ce altitudine te afli, avand incorporata si o busola. Iar, gratie prezentei procesorului GPS, activitatea ta este monitorizata in aplicatia mobila usor de citit.

Ecranul IPS e rezistent la picaturi de apa, insa iti recomandam sa scoti gadgetul de la mana la inot, caci nu e tocmai waterproof. Display-ul touchscreen iti permite sa modifici imediat informatiile vizibile, avand forma patrata.

 

 

Huawei Band 2 Pro Black

 

Aceasta bratara fitness Huawei este confortabila, din ce spun unii cumparatori, dispunand de un design ergonomic, cu stil, care imbina siliconul cu otelul inoxidabil, putand fi considerata un adevarat accesoriu fashion care intregeste orice tinuta. Si, pentru ca foloseste un GPS incorporat, iti va da rezultate mai precise in ce priveste distanta parcursa, numarul de pasi si viteza. Insa daca aceasta functie este mereu activa, bateria va avea de suferit pe termen lung, pierzandu-si treptat din perioada de viata.

De indata ce este conectata la aplicatia de pe telefonul smart, poate sa inceapa a monitoriza ritmul cardiac, pe care il poate mentine incontinuu (consuma mai multa energie) sau pe care utilizatorul il va programa cand face sport. Pe langa aceasta functie necesara bratarilor fitness curente, mai pune la dispozitie si abilitatea care monitorizeaza calitatea si durata somnului, pe care o poti verifica oricand doresti pe aplicatie.

Se conecteaza prin Bluetooth la telefoanele inteligente mai noi (Bluetooth 4.4 sau mai bun, ori iOS 8.0 sau mai bun) ajutand la exersarea respiratiei in vederea obtinerii unei concentrari mai bune. Din nefericire insa, ecranul PMOLED nu se descurca foarte bine in conditii de lumina orbitoare, literele si cifrele fiind foarte greu de distins. Bateria are o autonomie mare, de pana la 21 de zile in conditii normale, sau pana la 3 ore si jumatate cu GPS-ul activat, incarcarea facandu-se in 1.5 ore.

 

Avantaje:

Bratara fitness Huawei Band 2 Pro.

Monitorizeaza ritmul cardiac in timpul activitatilor fizice intense, cu ajutorul aplicatiei.

Design elegant, pe placul femeilor si al barbatilor, usor de asortat cu diverse tipuri de tinute.

Functie de stabilizare a respiratiei prin instructiuni luminoase – ajuta purtatorul sa se calmeze si sa fie mai eficient pe teren.

Prezenta variatelor optiuni de monitorizare a distantei, numarului de pasi, caloriilor arse.

 

Dezavantaje:

Ecranul nu are vizibilitate buna in lumina directa solara.

 

 

Huawei Band B0

 

Daca esti fan al accesoriilor simple in stil ceas, atunci bratara fitness Huawei Band B0 te va cuceri prin designul sau minimalist. Foloseste un dispay rotund de tip PMOLED care rezista bine la zgarieturi, conform indicatiilor oferite de producator. Poti controla ecranul dintr-o rasucire a mainii, acesta fiind tactil, spre a putea vedea rapid functiile monitorizate sau a raspunde notificarilor. Pentru restartari, si pornire sau oprire, dispune de un buton fizic.

Din descrierea produsului, iti putem spune ca are un timp maxim de functionare de 14 zile, o valoare medie pentru astfel de gadgeturi. Certificarea IP68 indica faptul ca va rezista la praf si apa, insa nu iti recomandam sa il tii sub apa prea mult timp, caci se poate defecta.

Nu ii lipseste functia de monitorizare a somnului, pasilor efectuati si a notificarilor si stabilirea alarmelor. O nemultumire raportata in multiple recenzii este faptul ca se deconecteaza des de la aplicatia insotitoare.

 

 

Smartwatch HR Fit Smart

 

Pentru monitorizare cu precizie a conditiei de sanatate te poti folosi de o bratara fitness cu afisaj tensiune arteriala, precum aceasta de la HR Fit. Cureaua din silicon este interschimbabila asa ca, daca iti cumperi mai multe culori, iti poti asorta mereu accesoriul la tinuta.

Revenind la functiile disponibile, iti mai putem spune ca monitorizeaza pulsul in mod continuu, numarand pasii efectuati, analizand natura somnului, si te notifica atunci cand primesti noi apeluri sau mesaje, ori cand exista activitate pe paginile de social media urmarite de tine. Pe deasupra, iti poti seta alarme si face fotografii cu telefonul dintr-o miscare a incheieturii.

Ecranul color LCD foloseste un singur buton pentru toate controalele, nefiind un model touchscreen, rezistand la praf si stropi de apa. Rezista pana la 20 de zile pana cand va avea nevoie de o noua incarcare (ce dureaza, in medie 1 – 2 ore), fiind compatibil cu sisteme Android si iOS.

 

 

ISP Youth 88 Smart

 

Modelul acesta cu o infatisare feminina si o bratara din otel inoxidabil de culoare aurie reprezinta un accesoriu ce te va pune in evidenta. Pe langa look-ul diferit fata de bratarile fitness obisnuite, sustine ca este rezistent la apa, coroziune si praf, ecranul IPS cu o lentila din sticla securizata facand fata cu brio la zgarieturi.

In materie de conectivitate, necesita prezenta unui sistem de operare Android 4.4 sau iOS 8.0 si mai bun, fiind compatibil cu majoritatea smartphone-urilor de pe piata. Are un timp de lucru de pana la 15 zile, dupa care va necesita o noua incarcare, o valoare medie pentru astfel de gadgeturi.

Desi nu pare, ofera masuratori specializate precum pulsul, tensiunea arteriala si nivelul de oxigen din organism, devenind o optiune interesanta pentru sportivii de ocazie. Pe langa aceasta, monitorizeaza somnul, pasii si distantele, avand notificare pentru apeluri si ceas desteptator. In vederea pornirii anumitor activitati fizice, precum alergarea sau ciclismul, va trebui sa folosesti aplicatia mobila, lucru nu tocmai placut pentru unii cumparatori.

 

 

Samsung Gear Fit 2 Pro S

 

Pentru incheieturile subtiri e potrivita aceasta bratara fitness Samsung care foloseste un ecran curbat elegant, cu un design sport in negru si rosu. Avand in vedere ca e rezistenta la apa, se poate intrebuinta si cand esti la inot, atata timp cat nu te scufunzi mai jos de 50 metri, potrivit informatiilor oferite de producator, avand la dispozitie si cateva aplicatii specifice sportului.

In plus, printre presetarile sale se afla aplicatii precum MyFitnessPal, care iti monitorizeaza activitatea fizica si dieta, MapMyRun pentru alergare si Speedo On, care te ajuta la inot, inregistrand informatiile activitatilor tale in mod eficient. Include si un tracker GPS cu ajutorul caruia ti se masoara ritmul cardiac in mod continuu.

Pe langa asta, dispune de monitorizarea somnului, numarul de pasi efectuati si caloriile arse, detectand tipul de activitate realizat si inregistrandu-l spre a-ti oferi statistici privitoare la conditia ta fizica si la modul in care reactioneaza corpul tau la efort. Nu exceleaza in ce priveste bateria, insa, necesitand in medie o incarcare o data la 3 zile, potrivit recenziilor online.

 

 

Fitbit Charge 2 Large

 

Unul din cele mai populare modele de pe piata de profil este bratara fitness Fitbit Charge 2, disponibila pe multiple variante de curea colorata din silicon, spre a te deosebi de alti cumparatori. Este atat de apreciata deoarece a fost unul din primele dispozitive cu masurare continua a pulsului, care ajuta la intelegerea modului de functionare a corpului tau.

Pe langa aceasta functie utila, e capabila sa recunoasca calitatea somnului, numarul de pasi efectuati si distanta parcursa, incurajandu-te sa faci macar 250 de pasi pe ora, identificand cand urci sau cobori scari ori tipul de activitate efectuat. Bateria sa are o autonomie mica, de pana la 5 zile, din pacate, asa ca va necesita frecvent incarcari.

Are un display OLED cu touchscreen, dand dovada de rezistenta la apa, potrivit informatiilor disponibile online, si se va conecta la telefoane inteligente cu sistem de operare iOS 10 sau mai bun, Android 5.0 si Windows 10 sau mai bun.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu