Cel mai bun monociclu electric

Am modificat articolul ultima data pe: 12.09.24

 

Monocicluri electrice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Monociclul capata o tot mai mare popularitate, mai ales in randul tinerilor, fiind o buna alternativa pentru a te putea deplasa usor si comod, prin traficul tot mai aglomerat din marile orase. Daca deja ai ceva experienta si vrei sa treci la un nivel superior, poti sa alegi Kingsong KS-16S. Are caracteristici tehnice foarte bune: roata de 16 inch, viteza maxima de 35 km/h, urca pante cu inclinatie de pana la 35 grade, suporta o greutate maxima de 125 kg, te poti conecta cu telefonul mobil prin bluetooth si primesti informatii relevante in timp real etc. Daca vrei un model mai convenabil la pret, InMotion V5FBLACK poate fi o buna alegere. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Kingsong KS-16S
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest monociclu electric este din gama superioara, avand caracteristici de interes pentru avansati, precum: viteza de pana la 35 km/h, capacitate maxima de 125 kg, o autonomie mare, de aproximativ 35 km, posibilitatea de a urca pante cu inclinatie de cel mult 35 de grade, conexiune bluetooth si control giroscopic al stabilitatii. 

Este un model mai performant, care nu se adreseaza incepatorilor, atingand o viteza de 35 km/h, care poate fi periculoasa chiar cu echipament de protectie. 

O varianta performanta de monociclu electric, care iti poate oferi o buna alternativa la transport. 

A 2-A OPTIUNE!

InMotion V5FBLACK
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu bune caracteristici tehnice: viteza maxima de 25 km/h, suporta o greutate de pana la 120 kg, portabil (cantareste 11,6 kg, are maner si pedalele se strang), autonomie generoasa intre 35 - 40 km, cu timp de incarcare intre 3,3 - 4 ore; cu un design placut, acest model de monociclu electric va fi o incantare pentru cunoscatori. 

Roata, avand un diametru de 14 inch este mai greu de controlat de un incepator, asa ca, daca vrei sa inveti, orienteaza-te spre un model mai mare. 

Pret bun, caracteristi tehnice performante, portabil, sunt doar cateva caracteristici care ne determina sa iti recomandam acest produs. 

A 3-a Optiune!

Kingsong KS-18LX 
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

O buna alternativa pentru a te deplasa prin oras este si acest model de monociclu electric, cu roata de dimensiune mare (18 inch), cu viteza maxima de 50 km/h, cu bluetooth ce ofera conexiune pe telefon pentru a face usor anumite reglaje, cu lumini automate pentru a fi in siguranta si pe timpul noptii. 

Avand caracteristici tehnice avansate, acest model de monociclu electric are si un pret mai ridicat fata de alte produse prezentate. 

Modern si sigur, potrivit si pentru incepatori, dar si pentru avansati, acest model de unicyclu iti va oferi un mijloc de transport foarte pacut. 

 

 

Pareri despre cele mai bune monocicluri electrice

Iti poti alege usor cel mai bun monociclu electric pentru tine, consultand lista de mai jos: 

 

 

Kingsong KS-16S 

 

Aparut mai recent pe piata, acest model se poate incadra usor printre cele mai bune monocicluri electrice. Are un design placut, cu carcasa alba si lumini situate in partile laterale, ceea ce iti va asigura si o buna vizibilitate pe timpul noptii.

Este o varianta intermediara, cu o rota de 16 inch, mai usor de controlat si care iti ofera protectie atunci cand mergi prin locuri mai denivelate. De asemenea, monociclul este dotat cu control giroscopic pentru o buna stabilitate, cu bluetooth pentru a putea avea un raspuns mai bun pe telefonul mobil (prin intermediul aplicatiei primesti informatii in timp real).

Poate atinge o viteza maxima de 35 km/h, functioneaza cu o greutate minima de 25 kg, maxima de 125 kg, si cantareste 22 kg. Are in dotare maner pentru a-l putea muta usor, poate urca pante cu o inclinatie de maxim 35 de grade si se poate folosi cu acumulator de tip LG 680Wh sau Sanyo 680Wh, care iti poate asigura o autonomie de pana la 32 km. 

 

 

Airwheel Q1 

 

Cu siguranta iti doresti un monociclu electric, ieftin si bun, iar acest model este potrivit si pentru incepatori. Atinge o viteza maxima de 18 km/h si ai avertizare atunci cand depasesti 12 km/h. 

Suporta o capacitate maxima 120 kg, iar masa lui este de 10,6 kg ceea ce il face usor de transportat. Are doua roti paralele ce au diametrul de 12,5 inch si sunt cu camera de cauciuc pentru a prelua denivelarile. Autonomia acumulatorului este de 18 – 23 km, si se incarca in 120 minute.

Monociclul poate functiona intr-un regim larg de temperatura ( -10 +40 grade C), dar are caracteristici maxime in intervalul 20 – 30 grade C. Poate urca pante cu inclinatie de 15 grade, sau chiar 18 grade numai cand conducatorul are maxim 60 kg. Dotat cu alerte sonore si afisaj de tip LED, vei fi avertizat in caz ca sunt probleme pe drum. 

 

 

AIHI SB-8 

 

Acest model de monociclu electric cu scaun poate fi o solutie comoda si sigura pentru a te deplasa zilnic spre locul de munca si inapoi. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 15 km/h, si ai doua posibilitati de a o controla: prin pozitia corpului sau prin acceleratia de mana situata pe ghidon. 

Roata are un diametru de 13 inch si este foarte lata pentru a avea o cat mai buna stabilitate. Acumulatorul iti ofera o autonomie de pana la 25 de km si se incarca in 2 ore. Suporta o greutate de maxim 100 kg.

Cadrul este din aluminiu, de culoare alba. Pentru a putea fi mai usor de transportat intr-un portbagaj, monociclul se desface in doua bucati, iar greutatea lui totala este de 20 kg. Este dotat cu pedale de suport a picioarelor in partea din fata, care au si rolul de a asigura stabilitatea dispozitivului atunci cand stationezi. 

 

 

Monociclu electric InMotion

 

InMotion V5FBLACK 

 

Daca vrei un monociclu electric cu care sa atragi privirile, te poti indrepta spre acest model si nu vei fi dezamagit. Are un design modern, fiind de culoare neagra, cu benzi reflectorizante si bec. 

Din punct de vedere tehnic prezinta carateristici de interes: roata pneumatica de 14 inch in diametru, viteza maxima de 25 km/h, autonomie buna de 35 – 40 km, timpul de incarcare a acumulatorului este de 3,3 – 4 ore; greutatea maxima admisa este de 120 kg, intervalul de temperatura in care functioneaza este larg de la -10 la 40 grade C (optim este intre 20 – 30 grade C).

Poate fi trasportat cu usurinta, fiind dotat cu maner si cantarind 11,9 kg. De asemenea, pedalele se pliaza atunci cand nu mergi cu monociclu. Pentru a nu fi surprins in mijlocul drumului de terminarea bateriei, este dotat cu indicator pentru nivelul acesteia. 

 

InMotion V10F 

 

Cu acest model de monociclu electric te vei putea deplasa cu usurinta pe distante lungi de 90 – 100 de km, atingand o viteza maxima de 40 km/h. Timpul de incarcare a acumulatorului la capacitate maxima este de 8 ore.

Roata cu un diametru de 16 inch asigura o buna stabilitate, chiar daca esti la inceput si, fiind cu camera pneumatica, va prelua din denivelarile drumului. In caz ca vrei sa mergi combinat, te poti urca in mijloacele de transport in comun, monociclul avand maner, pedale pliabile si o greutate de 20,6 kg.

Functioneaza in bune conditii la o temperatura cuprinsa intre 20 – 30 grade C, dar poate fi utilizat intr-un interval mai larg de la -10 la 40 grade C. Greutatea maxima suportata este de 120 kg. Designul este modern, fiind de culoare neagra, cu insertii reflectorizante si bec. 

 

 

Unicycle electric 

 

Kingsong KS-18LX 

 

Este un model de unicycle electric cu roata mare, diametru de 18 inch, asa ca poate fi folosit atat de incepatori, cat si de cei care deja utilizeaza acest mijloc de transport de ceva vreme. 

Desi atinge o viteza mare de pana la 50 km/h, ai posibilitatea cu ajutorul aplicatiei speciale, ce se conecteaza prin bluetooth la telefonul mobil, sa iti setezi o viteza convenabila de deplasare. Poti urca pante cu inclinatie de maxim 35 de grade. 

Echipat cu lampi cu LED-uri, iti ofera siguranta atunci cand circuli la ore tarzii, cu lumini pe spate ce se aprind cand franezi si lumini frontale automate in functie de luminozitatea mediului. Suporta pana la 120 de kg, iar masa proprie este de 22 kg. Monociclul are maner telescopic, ce iti permite sa il transporti cu usurinta. 

 

Airwheel X3S 

 

Foarte portabil, acest model de monociclu electric, la pret bun, poate fi o buna alegere pentru tine, daca vrei sa te deplasezi mai usor prin traficul aglomerat din oras. Are un design simplu si placut, fiind de culoare alba cu sigla firmei rosie.

Pedalele de sustinere sunt din aluminiu, foarte rezistente, ce se pliaza atunci cand nu il folosesti. Are maner si, cantarind doar 9,8 kg, poate fi usor transportat. Acest unicycle atinge o viteza maxima de 18 km/h si poate urca pante cu inclinatie de cel mult 15 grade.

Greutatea suportata este cuprinsa intre un minim de 20 de kg si un maxim de 120 kg. Roata este de 14 inch, asa ca poti face si diferite trucuri daca esti pasionat. Autonomia este de 8 km, dar se incarca foarte repede, in 90 de minute. 

 

 

Kingsong KS14M 

 

Daca vrei un monociclu electric, la un pret bun, nu ezita sa te indrepti spre acest model. Cu un design futurist, in negru si gri, se potriveste pentru orice persoana interesata de acest mijloc de transport. 

Desi cantareste 22 kg, datorita manerului telescopic, integrat, va fi usor sa il transporti atunci cand nu il folosesti. Roata este de 14 inch si prinde o viteza maxima de 35 km/h. Poti, de asemenea, sa urci cu el pante cu o inclinatie de cel mult 35 de grade.

Persoana care il foloseste trebuie sa aiba o greutate corporala cuprinsa intre 25 si 125 kg. Te poti conecta la telefonul mobil prin bluetooth. Pentru a fi cat mai in siguranta are control giroscopic de stabilitate. 

 

 

Alte modele de monociclu

 

Koliken KP2039 

 

In caz ca vrei un mijloc de distractie in timpul liber poti sa alegi acest model de uniciclu, la un pret bun si care iti va oferi momente placute. Este facil de folosit si comod.

Acest model de monociclu este cu pedale, putand usor cu ajutorul unei cleme montate pe tija sa alegi inaltimea de pedalare (intre 80 si 94 cm). Roata este de dimensiuni mari, cu un diametru de 20 de inch si cu camera de cauciuc. 

Scaunul, pentru a fi cat mai confortabil, prezinta o captuseala din spuma groasa si are o forma ergonomica. Tija de sustinere este din otel de calitate superioara. Are un design simplu si placut, si este de culoare neagra. 

 

 

VidaXL 8718475918127 

 

Perfect pentru o plimbare in parc, acest model de monociclu cu pedale te va ajuta si sa te mentii in forma. Cu un design vesel, avand o combinatie de culori de verde aprins si negru, se potriveste oricarei persoane, indiferent de varsta. 

Saua este comoda, ergonomica, cu captuseala dintr-o spuma groasa. Cadrul de sustinere este din otel de calitate superioara, fiind foarte rezistent. Poti usor sa modifici inaltimea pentru a fi cat mai sigur si comod, intre 80 – 94 de cm, avand o clema montata pe tija.

Roata are un diametru de 20 de inch, ceea ce iti asigura si o buna stabilitate. De asemenea, fiind cu camera din cauciuc va prelua din denivelarile drumului. Producatorul nu o recomanda copiilor sub 12 ani. 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Daca vrei sa optezi pentru acest mijloc de transport, vei constata ca ai o mare varietate de optiuni si, pentru a putea alege si achizitiona un model pe masura necesitatilor tale, iti prezentam in continuare cateva caracteristici de care sa tii cont. 

Te sfatuim sa iti faci achizitia din mediul online, din magazinele virtuale de specialitate, unde poti gasi mai multe informatii despre modelele de interes, poti citi pareri despre cele mai bune monocicluri electrice ale celor care au deja si, in plus, ai transportul asigurat. 

Tipuri de monocicluri electrice: Din punct de vedere constructiv sunt doua mari tipuri de astfel de dispozitive:

Monocicluri cu scaun: care au atasata o sa comoda si ergonomica, pentru a putea sa ai o pozitie cat mai confortabila pe timpul deplasarii.

Monocicluri fara scaun: pe care stai in picioare si ai doua suporturi de sprijin, pedale.

 

Dimeniunea rotii: Aceasta poate fi cu un diametru de pana in 14 inch, mai potrivita pentru tine, daca ai deja experienta, caci te poti strecura mai usor prin aglomeratie si poti sa faci diferite trucuri; de 16 – 18 inch sau mai mult, ce ofera stabilitate, mai ales pentru incepatori.

 

Autonomie: Este un criteriu foarte important, deoarece trebuie sa fie corelat cu distanta pe care o ai de parcurs zilnic. De obicei, autonomia declarata de producator este valabila in conditii optime, asa ca mai bine alegi un model ce tine de 1,5 – 2 ori mai mult decat ai tu nevoie.

Autonomia poate fi variabila in functie de mai multi factori, precum: greutatea corporala a utilizatorului, temperatura mediului ambiant, starea drumului, modul in care te deplasezi etc. Cele mai multe monocicluri electrice, la preturi bune, ofera o autonomie cuprinsa intre 20 – 30km. 

Daca nu iti este suficienta, poti sa mergi pe modele cu autonomie mult mai mare, pana in 90 – 100 km, doar ca, cu cat este mai mare autonomia, cu atat va fi mai mare pretul de achizitie si greutatea dispozitivului.

 

Timpul de incarcare: In caz ca autonomia este mai mica, atunci timpul de incarcare poate fi un criteriu foarte relevant. Alege modele cu timp de incarcare scazu0t, de 90 – 120 minute, pentru a putea sa reincarci rapid bateria, sa te poti intoarce acasa. 

Cele cu autonomie mare au si un timp de incarcare mai lung, putand ajunge la 8 – 9 ore. 

 

Portabilitate: In caz ca mergi combinat si o parte a drumului o faci cu un mijloc de transport in comun, atunci te intereseaza sa poti transporta usor monociclul, o greutate cat mai mica de 10 – 15 kg, maner. Sunt modele care chiar daca au o greutate mai ridicata, avand maner telescopic incorporat, pot fi transportate comod, precum o valiza. 

Cu cat autonomia este mai mare, are si o greutate mai mare, ajungand pana la 25 kg sau chiar mai mult. Unele modele cu scaun se pot plia sau desface in doua bucati, pentru a fi mai comod de transportat.

 

Viteza maxima: Cele mai multe modele au o viteza maxima de pana in 18 – 25 km/h, ceea ce este suficient pentru a te deplasa in oras. 

Cu siguranta vei gasi si variante mult mai rapide, 45 – 50 km/h, dar pe langa ca sunt mai periculoase si trebuie sa le poti controla foarte bine, ai grija ca orice mijloc de deplasare, care depaseste viteza din constructie de 25 km/h, intra in categoria mopedelor si se supun anumitor prevederi legale, precum carnet de conducere minim categoria AM si varsta minima de 16 ani. 

 

Greutatea suportata: Deoarece aceasta caracteristica este in stransa legatura atat cu viteza maxima, cu autonomia, dar si cu posibilitatea de a urca pantele, cauta un model care sa suporte cu cel putin 5 kg mai mult decat greutatea ta. 

Astfel, sunt variante de maxim 100 kg, 120 kg, 125 kg. Multe dintre modele au si o greutate minima la care pot functiona, de obicei intre 20 – 25 kg.

 

Alte caracteristici: In caz ca te deplasezi mult si te poate prinde inserarea sau chiar noaptea, luminile sunt foarte importante. Unele modele ofera lumini automate care se aprind odata cu lasarea serii, insertii reflectorizante, benzi de LED-uri, lumini de frana etc.

Indicator nivel baterie: este foarte relevant pentru a nu ramane in pana, atunci cand ai mai mare nevoie de a te misca repede.

Conexiune bluetooth: te poti conecta usor cu telefonul mobil si, printr-o aplicatie dedicata, poti sa faci diferite limitari (de viteza, spre exemplu), dar si sa ai informatii despre starea bateriei, sa asculti muzica etc.

Pedale: acestea iti asigura siguranta si stabilitate, si trebuie sa fie cat mai confortabile, sa iti sustina cel putin 70% din talpa (pe lungime si latime). 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Cine a inventat monociclul?

Primele brevete au fost publicate in America, in 1869, de Frederick Meyers si in 1881, de Battista Scuri. Incet, incet acestea s-au dezvoltat, aparand mai multe tipuri si au devenit un mijloc de distractie, de transport sau de competitie cunoscut in toata lumea. 

Cat costa un unicycle electric?

Sunt multe modele aparute pe piata in Romania, cele mai cunoscute fiind cele de la AirMotion ce importa si comercializeaza produse de marca, de la firme recunoscute la nivel mondial. Preturile sunt foarte diferite in functie de mai multe caracteristici, dar poti gasi si monocicluri electrice, ieftine si bune, la 1500 – 2000 lei, dar si la preturi ce depasesc 10000 lei. 

E greu sa merg pe monociclu?

Oricine poate invata sa merga pe un monociclu, indiferent de varsta, fiecare avand insa ritmul sau de invatare si adaptare. Cu siguranta daca ai mai practicat si alte sporturi in care mentinerea echilibrului este prioritara, iti va fi mult mai usor. Oricum nu te descuraja si practica zilnic, iar in cateva zile vei vedea rezultatele. 

 

 

 

Cum inveti sa mergi pe monociclu

 

Daca te hotarasti sa apelezi la acest mijloc de transport pentru a te deplasa, sau doar pentru distractie, rezerva-ti cateva zile pentru a invata sa il controlezi pe deplin. Iata, in continuare, cateva sfaturi care sa te ajute sa inveti sa mergi pe monociclu:

Echipeaza-te bine

In primul rand, trebuie sa iti alegi un monociclu pe masura ta, sa il reglezi pe inaltime (daca este cazul), pentru a fi cat mai confortabil si sa alegi un model cu o roata de dimensiune cat mai mare, pentru a avea un control mai bun (peste 18 inch). 

Nu ezita sa iti iei toate masurile de precautie: casca, cotiere, genunchiere, pentru ca este foarte posibil ca la primele lectii sa mai cazi.

 

Alege un loc sigur

Pentru primele incercari evita locurile foarte aglomerate sau cu denivelari pentru a putea sa te desfasori cat mai bine. Poti sa mergi in locuri unde ai de ce sa te sprijini, un coridor ingust, pe langa un perete, o bariera, un gard etc.

 

Cauta sa iti mentii echilibrul

La inceput, cel mai important este sa inveti sa iti mentii echilibrul pe monociclu. Asaza intai piciorul care este mai slab pe pedala, apoi, tinandu-te cu mainile de ceva sigur, asaza si celalalt picior si incearca sa te mentii in echilibru. Mergi inainte si inapoi, pana vezi ca esti stapan pe pozitie.

Nu are rost sa repeti ore in sir, cel mai bine este sa ai mai multe sedinte scurte pe zi, in primele incercari.

Invata sa mergi inainte

Dupa ce simti ca iti poti tine echilibrul bine, invata sa te deplasezi inainte, pana reusesti fara sprijin. Incet, incet vei fi stapan pe miscare si vei reusi sa controlezi monociclul. Apoi poti sa deprinzi si alte manevre, precum: intoarceri, mersul cu spatele, sa cresti viteza etc.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu