Cel mai bun pedometru

Am modificat articolul ultima data pe: 12.09.24

 

Cel mai bun pedometru – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Faci miscare zilnic si ai hotarat sa-ti achizitionezi un pedometru, dar nu ai rabdare sa analizezi atent ofertele de pe piata si sa citesti cateva recenzii? Atunci, posibilitatea de “a arunca banii pe fereastra” este destul de mare, drept care ne-am informat noi pentru tine si am decis sa-ti spunem de pe acum care consideram ca ar fi primele 2 modele ce merita atentia unui potential cumparator. inSPORTline Foot este un produs care se ataseaza pe pantoful de alergare si, desi are un pret moderat, pune la dispozitia utilizatorului multe functii suplimentare, pe care doar o bratara pentru fitness sau un smartwatch le-ar oferi, spre deosebire de un dispozitiv conventional. asadar, beneficiezi de optiune cu memorie, afisare calorii arse, afisare viteza si distanta parcursa, plus de 7 moduri de antrenare setabile.  Pentru ca nu intotdeauna preferi primul model care iti iese in cale, te informam ca a doua noastra sugestie se indreapta catre acei utilizatori ce-si doesc cel mai simplu pedometru, bun, rezistent si comercializat la un pret scazut: Rossmax PA-S20.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

inSPORTline Foot
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest pedometru are un pret accesibil, insa include multe dintre functiile unui smartwatch: afiseaza viteza de deplasare si distanta parcursa, numara caloriile consumate, se seteaza in 7 moduri pentru antrenament, putand fi ajustat sa lucreze cu anumiti parametri preconfigurati. In plus, are inclusa tehnologie 3D de analiza a miscarilor(precizie), oferind si posibilitatea memorarii datelor.

Nu am identificat informatii clare despre gramaj, dimensiune, mod de alimentare, dar consideram ca aceste mici detalii ar fi trebuit incluse pe pagina de comercializare.

Pentru cine nu e gata sa cheltuie bani pe o bratara de fitness si nici pe un smartwatch, acest pedometru care se ataseaza la pantof ar putea constitui o solutie de compromis avantajoasa, mai ales datorita optiunilor suplimentare, pe care nu le gasesti la alte modele conventionale.

A 2-A OPTIUNE!

Rossmax PA-S20
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Asigura masurarea numarului de pasi, dar si a distantelor ce au fost parcurse, alaturi de analiza unui numar de calorii, care se presupune ca au fost arse in timpul rutinei de antrenament. In plus, acest produs foloseste tehnologie 3-Axis, care permite estimarea unui sablon 3D al miscarilor si asigura astfel o buna acuratete cand iti prezinta datele problemei. Costul e scazut.

Platind atat de putin, nu trebuie sa te astepti ca o sa iti ofere prea multe optiuni de utilizare, asa ca va trebui sa te multumesti doar cu cele de baza.

Pentru cei care nu au nevoie de prea multe informatii cand se antreneaza, acest pedometru pare o solutie foarte avantajoasa si atractiva din perspectiva pretului de vanzare, pe care consideram ca aproape orice potential utilizator si l-ar putea permite.

A 3-a Optiune!

FitBase Sport Tracker E07
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest smartwatch include mai multe functii suplimentare, in completarea celei care numara pasii efectuati: calitatea somnului va fi cuantificata, se estimeaza distanta parcursa, iar numarul caloriilor arse in timpul purtarii este, de asemenea, afisat. Senzorul cu 6 axe permite o acuratete mare la masurare, iar carcasa rezista la picaturi de apa, fiind facuta din TPU.

Pentru ca nu reprezinta doar un pedometru cu utiltate unica, vei cheltui ceva mai multe fonduri ca sa il cumperi.

Daca vrei un smartwatch pentru incepatori, pe post de pedometru, si preferi sa beneficiezi de o comunicare buna intre dispozitiv si un smartfon cu Android, aceasta optiune e un exemplu de la care poti pleca in cautarile tale.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

inSPORTline Foot

 

Acest model face parte dintre cele mai populare pedometre comercializate la preturi mici si ofera atat functia de baza, cat si alte cateva optiuni utile pentru amatorii de fitness. Asigura numararea pasilor, pana la o cifra de 99999, masoara distanta parcursa in timpul deplasarii, se poate atasa la pantof, pentru a oferi date clare si precise, si analizeaza inclusiv numarul de calorii care ar putea fi consumate in timpul antrenamentului.

Pe langa toate acestea, poate memora datele, analiza viteza maxima atinsa si cuantifica pana si durata antrenamentelor, lucrand cu 7 moduri diferite de setare. In plus, functioneaza pe baza de tehnologie 3D, care mareste acuratetea de masurare la 0.01 Km, iar distanta pas este reglabila, in intervalul 10 – 150 cm, demonstrandu-i ajustabilitatea avansata.

Produsul mai este prevazut cu un display pe care cifrele vor putea fi citite fara dificultati, cu un port uSB si cu o carcasa bine confectionata, care il face rezistent si la picaturi de apa. Din pacate, pe pagina de comercializare nu se dau informatii despre bateriile necesare sau  dimensiuni, ceea uneori ce scade subtil din credibilitatea ofertei.

 

Avantaje:

Tehnologia 3D de analiza a miscarilor permite efectuarea masuratorilor cu mare acuratete.

Include mai multe functii suplimentare, pe langa cea de pedometru – timer, counter calorii, 7 moduri de antrenament etc.

Permite memorarea parametrilor antrenamentului pentru viitoare comparatii.

Rezista la stropi de apa si afiseaza cifrele pe un display usor de verificat.

Se livreaza cu clips de prindere la pantof.

 

Dezavantaje:

Lipsesc informatiile despre parametrii in cadrul carora functioneaza normal in mediul ambiant, dar si cele despre dimensiuni sau alimentare.

 

 

 

 

 

Rossmax PA-S20

 

Din perspectiva utilitara, acest pedometru la pret bun ofera functia de baza, care permite masurarea numarului de pasi, fiind astfel un bun ajutor in cazul in care combini dieta cu mersul pe jos sau alergarea. Costul scazut este totusi justificat de faptul ca singurele functii suplimentare sunt reprezentate de catre cuantificarea si afisarea estimativa a numarului de calorii arse, alaturi de masurarea distantelor parcurse.

Dupa cum era de asteptat, aceste 3 optiuni ofera o imagine destul de clara asupra segmentului de public caruia i se adreseaza dispozitivul, insa ceea ce poate fi apreciat in special la acest produs o reprezinta tehnologia de masurare, 3-Axis, care permite monitorizarea miscarilor efectuate pe 3 axe distincte, oferind astfel o acuratete mare de masurare a eforturilor depuse in timpul exercitiilor.

Se alimenteaza cu o baterie CR2032, care este si inclusa din start in pachet, iar pentru o intrebuintare ergonomica vine insotit de un accesoriu de prindere, care iti permite sa porti obiectul usor cu tine. Ca dimensiuni, acesta masoara 11.4 x 36.0 x 77.4 mm si are doar 27.5 g in greutate, astfel ca nici nu vei simti ca il porti cu tine. Il poti intrebuinta atat pe timp de vara, cat si in sesiunile de alergare prin zapada, fiind recomandata utilizarea la temperaturi cuprinse intre – 10 si + 40 de grade Celsius.

 

Avantaje:

Include un sistem de detectie pe 3 axe pentru miscarile efectuate, analizand corect si cu acuratete eforturile depuse.

Ofera optiune de monitorizare a caloriilor arse si a distantelor parcurse, pe langa functia de baza, de numarare pasi.

Rezista bine chiar si la extreme, fiind cotat cu rezistenta la temperaturi de -10/+40 grade C.

Este micut, usor, si se poarta oriunde fara probleme, livrandu-se cu baterie si accesoriu pentru atasare.

Costa mai putin decat majoritatea modelelor conventionale de pedometre din comert.

 

Dezavantaje:

Lipsesc functii avansate, deci fata de un smartwatch sau de o bratare de fitness nu constituie un dispozitiv care are cu ce se lauda.

 

 

 

 

 

FitBase Sport Tracker E07

 

In primul rand, in cazul acestui dispozitiv trebuie amintit ca nu este doar un simplu pedometru, acest fitness monitor fiind desori etichetat ca smartwatch si prevazut cu urmatoarele functii suplimentare: cuantificarea distantelor parcurse, analiza calitatii somnului, afisajul numarului de calorii arse. Mai mult, poate primi informatii despre intrari apeluri pe Android, are functie anti-pierdere, cu alarma, si poate sta in stand by pana la 7 zile, economisind astfel din energia acumulatorului.

Ca tehnologie de masurare, se poate spune ca cea folosita ofera o mare acuratete, fiind vorba despre un senzor activ pe 6 axe, tip gravity acceleration, care poate analiza inclusiv miscarile complexe efectuate de purtator. Are un display OLED pe care se citesc parametrii de antrenament, iar obiectul e modelat sub forma de ceas si se poarta simplu, la incheietura.

Comunicarea prin Bluetooth si posibilitatea de conectare cu smartfonul pentru a actiona ca telecomanda sunt optiuni de utilizare binevenite pentru amatorii de gadgeturi ceva mai complexe. In schimb, cum era de asteptat, pretul acestui smartwatch este unul destul de mare, prin comparatie cu al  unui simplu pedometru.

 

Avantaje:

Include masurare de calorii, distanta parcursa si analizeaza calitatea somnului, pe langa numaratul pasilor.

Are optiune de conectare Bluetooth si poate afisa alerte de pe Android.

Are o autonomie de pana la 7 zile cand e in stand by.

E mai mult decat un simplu pedometru, fiind etichetat printre smartwatch-uri.

 

Dezavantaje:

Fara reducere, vei cheltui mai mult decat pe un pedometru clasic, ca sa il achizitionezi.

 

 

 

 

 

Cum alegi un pedometru bun

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca incepi o noua rutina de fitness sau ca medicul ti-a recomandat sa iti monitorizezi cam cata miscare faci zilnic, tinandu-ti sub observatie si activitatea cardiaca, un pedometru va constitui dispozitivul ideal, care nu trebuie sa lipseasca din arsenalul tau. La origini, aceste aparate aveau rolul de a numara pasii pe care ii efectueaza zilnic purtatorul, oferind o idee cu privire la distantele parcurse si asupra numarului de calorii consumate.

In prezent, tehnologia a avansat intr-atat incat pedometrele au devenit multifunctionale si permit mult mai multe optiuni de utilizare. Daca te intereseaza un model de calitate si vrei sa stii unde se gasesc pedometre la preturi bune, iti explicam cateva criterii de selectie simple, menite sa te ajute in aceasta cautare.

Utilitatea: trebuie sa fie caracterizata prin optiunea de baza, care permite masurarea numarului de pasi efectuati zilnic si prin urmatoarele functii suplimentare: citirea ritmului cardiac, calculator de calorii si calculator de distanta parcursa. Vrei sa ai certitudinea ca ai ales un aparat de calitate? – Asigura-te ca el iti ofera cel putin aceste patru posibilitati, pentru ca ele iti vor fi utile si la antrenamente si in orice circumstanta conventionala.

Daca vei cumpara chiar cel mai ieftin model, nu te astepta la prea multe optiuni suplimentare, insa unul care sa le includa pe toate cele mentionate mai sus nu va costa excesiv de mult.

 

Acuratetea de masurare: asigura separarea in doua categorii: pedometre cu accelerometru si dispozitive cu arc. Daca vrei sa ai parte de cele mai bune rezultate si de eficienta de monitorizare, trebuie sa eviti modelele foarte vechi, care functioneaza cu arc. Multe pareri despre cele mai bune pedometre spun ca cele electronice cu accelerometru incorporat sunt cele mai precise.

Mecanismul in sine nu costa foarte mult, insa preturile cresc pe masura ce sunt disponibile si alte functii suplimentare, pe langa cea de baza. In prezent, majoritatea dispozitivelor de pe piata sunt electronice si construite astfel incat sa masoare exact nivelul de activitate fizica.

 

Pozitia de purtare: trebuie sa permita plasarea pe orice directie, astfel incat pedometrul sa fie foarte usor de purtat zilnic. Daca nu vrei sa te stanjeneasca in timpul rutinei de antrenament si doresti sa ai parte de confort sporit, din acest punct de vedere, cea mai inspirata alegere o reprezinta bratarile sportive. Acestea se poarta la mana si reusesc sa monitorizeze corect activitatea din orice pozitie.

Pedometrele rudimentare nu reusesc sa numere corect decat daca sunt plasate in pozitie verticala, drept pentru care cele mai vechi se purtau la centura. Evita, asadar, modelele care nu se pot fixa pe incheietura, deoarece iti vor da batai de cap nedorite si mare parte din ele sunt si invechite.

 

Functiile suplimentare: vor include urmatoarele optiuni: localizare prin GPS, detectia automata a gradului de dificultate al activitatii prestate, alerta la inactivitate, indicator de nivel de baterie, rezistenta la apa, incarcare prin USB, instalare de aplicatii compatibile cu majoritatea sistemelor de operare cunoscute si, nu in ultimul rand, functie de memorie repartizata tip calendar.

Cand mizezi pe performanta, pe cele mai sofisticate dispozitive si vrei sa ai la dispozitie acest pedometru cu precadere pentru fitness, este important sa dispui de extra-optiunile respective. In cazul in care il folosesti doar pentru monitorizare de baza a nivelului de activitate, poti alege ceva mai simplu si mai ieftin, care sa nu le includa.

 

Ergonomia: se caracterizeaza prin: design confortabil la purtare, display digital, setari intuitive si acumulator cu autonomie ridicata. Cand nu vrei sa ai prea multa bataie de cap cu pedometrul, trebuie sa te asiguri ca ai ales un model cat mai simplu de intrebuintat. Citeste descrierea fiecarui produs si informeaza-te corect asupra caracteristicilor setabile din meniu.

Din moment ce toti producatorii ofera imagini cu dispozitivul comercializat, vei putea stabili personal daca materialele utilizate indica un design fiabil, daca parametrii de lucru sunt afisati pe un ecran, corect lizibili, dar si cat de des va trebui sa incarci dispozitivul cu energie. Iti sugeram sa optezi pentru un model care iti garanteaza cel putin cateva zile de folosire continua, pana la urmatoarea incarcare.

Acum, cunoscand tot acesti parametri, vei avea posibilitatea de a alege personal produsul care se potriveste cel mai bine, in functie de necesitatile si preferintele tale. Nu stii unde gasesc pedometre la un pret bun alti cumparatori? Iti sugeram sa analizezi cu atentie oferta disponibila online.

Pe internet iti stau la dispozitie mult mai multe variante, iar preturile sunt mai mici decat in magazinele sportive specializate. Ba chiar mai mult, garantia si calitatea sunt aceleasi, insa in cazul in care nu te conving capabilitatile dispozitivului, il poti inlocui sau returna, luandu-ti  banii inapoi.

 

 

Cum se foloseste un pedometru

 

Pedometrul se numara printre dispozitivele de monitorizare si control al activitatilor fizice, fiind capabil sa masoare numarul de pasi efectuati si distanta parcursa zilnic, drept care te motiveaza sa faci miscare si, deci, sa scapi de sedentarism. Insa pentru a obtine insa informatii precise, pentru a te bucura de acest instrument extrem de util pentru o perioada mai lunga de timp si pentru a ajunge sa atingi obiectivele pe care ti le-ai stabilit, te invitam sa arunci o privire pasajelor de mai jos.

Ce setari trebuie sa faci dupa ce ai achizitionat un pedometru

Dispozitivul sportiv al carui rol este acela de a monitoriza pasii facuti (mers, alergat sau urcat scari) este lesne de folosit, insa pentru ca la finalul zilei sa poti obtine informatiile legate de numarul kilometrilor parcursi si al caloriilor consumate este necesar ca, mai inainte de toate, sa setezi lungimea pasului in mers moderat (daca parcurgi 5 m in 5 pasi inseamna ca valoarea sa este de 1 m si, deci, aceasta va fi introdusa in pedometru).

Bineinteles ca in cazul in care dispozitivul achizitionat de tine detine si alte functii in acest sens, cum ar fi cea de jogging sau alergat, lungimea pasului va fi mai mare, asadar iti recomandam sa o masori in timp ce practici activitatea cu pricina, caci instrumentul iti va monitoriza progresul in baza setarilor facute. Ba mai mult, daca ai optat pentru un aparat multifunctional, care este capabil sa arate si numarul caloriilor arse, atunci afla ca trebuie sa introduci greutatea pe care o ai in momentul de fata in pedometru, pentru a putea tine evidenta caloriilor consumate zilnic.

 

Cum porti un pedometru

Daca in cazul modelelor vechi era necesara purtarea unei centuri si agatarea lor de aceasta, astfel incat dispozitivele sa stea in pozitie verticala pentru a lucra in parametrii optimi, tehnologia celor de astazi iti ofera posibilitatea de a le purta oricum, fara ca functionalitatea lor sa fie afectata in vreun fel de acest aspect. Asadar, vei gasi pedometre pentru buzunar, pentru curea, pentru incaltaminte (cu cleme speciale) si tip bratara.

Totusi, in ceea ce le priveste pe cele dintai, trebuie sa iei cateva masuri de siguranta, si anume: buzunarul sa fie destul de adanc sau prevazut cu fermoar, pentru a evita riscul de a le pierde in timp ce alergi, sari peste un obstacol sau atunci cand se intampla sa cazi. Totodata, riscul de a te prabusi peste ele, deci de a se defecta este mai mare astfel.

Cum prelungesti durata de viata a unui pedometru

Orice utilizator care si-a cumparat un pedometru ar trebui, in primul rand, sa citeasca instructiunile de utilizare cu atentie si sa le pastreze, mai ales ca nerespectarea acestora intocmai poate duce la defectarea aparatului, pericol de scurtcircuit, socuri electrice, incendiu etc. si implicit la pierderea garantiei. Tocmai de aceea, evita sa consideri instrumentul cu pricina o jucarie, lasandu-l la indemana copiilor si animalelor, si protejeaza-l de temperaturi extreme, de razele soarelui, de lovituri, umezeala, gaze inflamabile, vapori si solventi.

De asemenea, se impune manevrarea produsului cu grija, caci, asa cum am mentionat deja anterior, il poti deteriora. O atentie aparte o merita si bateriile care, la randul lor, n-ar trebui lasate la intamplare, caci exista riscul de a fi inghitite de cei mici sau de animalele de companie. In plus, in cazul in care acestea prezinta scurgeri, pot provoca arsuri la contactul cu pielea, deci n-ar strica sa folosesti manusi atunci cand le inlocuiesti. Iar in situatia in care pedometrul necesita altele noi, iti sugeram sa ii cumperi intotdeauna baterii dedicate si nu obisnuite, in caz contrar riscul de explozie fiind destul de mare.

 

 

Marci populare:

 

Pentru ca miscarea este atat de importanta pentru fiecare dintre noi, si ne dorim sa stim efectiv cat de sanatos este stilul nostru de viata, piata iti pune la dispozitie un gadget care se numeste pedometru. Fiabilitatea acestuia depinde in mare masura de brandul producator, deci iata care sunt cateva dintre marcile cele mai apreciate.

Omron este o corporatie care a fost infiintata in Kyoto, Japonia, de catre Kazuma Tateishi; in anii ’80 – ’90, motto-ul ei era extrem de sugestiv: “Masinile sa faca munca masinilor, omul sa se bucure de emotiile noilor creatii”. Principala activitate a Omron este producerea si comercializarea componentelor pentru masini, insa la scara larga brandul este cunoscut mai degraba pentru dispozitivele medicale: termometre digitale, aparate de masurare a tensiunii si nebulizatoare.

Principiile companiei sunt cele care au garantat dezvoltarea sustenabila de pana acum si are au dus la castigarea increderii neconditionate a cumparatorilor. Ele unesc echipa aflata in spatele acestor inovatii si a succesului de piata.

Misiunea declarata este aceea de a imbunatati vietile oamenilor si de a contribui, astfel, la o societate mai buna. Inovatiile Omron au mereu in centru nevoile particulare ale clientilor, solutiile inspirate pentru viitor avand mereu ca preocupare centrala cumparatorul. Echipa este intr-o continua cursa catre mai bun, mai fiabil, superior din punct de vedere functional.

Oferta curenta Omron pentru utilizatorul casnic include aparate de masurare a tensiunii, pedometre, cantare personale, monitoare de activitate, nebulizatoare, pulsoximetre, aparate EKG portabile, toate caracterizate printr-o fiabilitate si acuratete care le fac apreciate si de catre personalul medical.

Garmin este o companie multinationala americana producatoare de tehnologie, fondata de Gary Burrell si Min Kao in anul 1989 in Kansas, Statele Unite ale Americii. Compania este cunoscuta la nivel mondial pentru tehnologia GPS si pentru solutiile de acest tip implementate in domeniul constructiei de masini, aviatie, marina si in general orientare.

Calitatea produselor sale a transformat Garmin intr-un concurent de seama pentru nume ca Fitbit si Apple, in special multumita progreselor in domeniul tehnologiei portabile de tipul monitoarelor de activitate si ceasurilor din gama smartwatch.

Aceasta tehnologie portabila a generat cateva nume celebre, ca Garmin Vivofit 3, garmin Vivomove, Vivo HRSmart si Garmin Forerunner 735 XT. Acesta din urma este chiar unul dintre cele mai moderne si mai performante modele puse la dispozitie de piata, incluzand pulsometru, profile diferite pentru jogging, inot, ciclism, ski, activitati pentru scaderea in greutate si mers prin padure.

Utilizatorii ofera un feedback extrem de favorabil produselor marca Garmin, fiind impresionati de modul in care tehnologia de ultima generatie se dovedeste fiabila si stabila, per total experienta fiind una remarcabil de placuta.

Grupul Trisa este o companie producatoare de articole destinate igienei si ingrijirii personale, infiintata in anul 1887 in Elvetia, de catre un grup de 6 cetateni ai oraselului Triengen. In prezent, compania angajeaza aproximativ 1150 de persoane si a inregistrat vanzari de peste 232 milioane de franci elvetieni.

Activitatea de productie este organizata in prezent in jurul mai multor centre de expertiza, in diverse domenii: igiena dentara, ingrijirea parului si a pielii, accesorii fashion si electronice de mici dimensiuni.

Succesul de care se bucura compania este atribuit in primul rand culturii de tip corporatist, spiritului si pasiunii pentru inovatie. Dublate de o politica de investitii curajoase, aceste atribute au generat dispozitive de o calitate incontestabila, care au castigat inimile utilizatorilor pentru eficienta dovedita.

Atentia pentru sanatate pe care o acorda Trisa este perfect oglindita de produsele pe care le manufactureaza si comercializeaza. Poti achizitiona electrocasnice pentru un stil de viata energic si curat: smoothie makere, blendere, extractoare de suc, periute de dinti, trackere de activitate, dar si mijlocii cum sunt aspiratoarele, sau aparate de ingrijire personala de tipul aparatelor de ras electrice sau al aparatelor de tuns.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu