Cel mai bun sac de box

Am modificat articolul ultima data pe: 09.09.24

 

Saci de box – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cand doresti sa te avanti in lumea sporturilor de contact sau sa inveti sa te aperi in diferite circumstante, un sac de box bine ales te poate ajuta sa obtii rezultate foarte bune si sa te simti mai bine din punctul de vedere mental. Citind aceste randuri, vei invata mai multe despre aceste articole sportive, incepand chiar cu cele mai bine vandute la ora actuala, modelul Anastasia SBPN fiind o alegere profesionala si durabila, cu un invelis din piele naturala, care va trece cu bine testul timpului, din ce spun alti cumparatori. Si, pentru ca vine deja umplut cu material textil, cu precadere bumbac, isi va mentine forma pentru o lunga durata. Include accesoriile necesare agatarii, caci e un model cilindric lung, cu lanturi, potrivit pentru box si kick-boxing, asadar pentru lovituri cu pumnii si picioarele. Iar, daca preferi un produs din piele sintetica, un exemplu interesant si apreciat de alti utilizatori este N/A JB9031B.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Anastasia SBPN
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Modelul acesta de ordin profesional are o greutate potrivita pumnilor incepatorilor si ai initiatilor, de 30 kg, putandu-se agata de un cadru stabil acasa, in garaj sau la sala de sport, lungimea considerabila, de 120 kg, permitand efectuarea unor lovituri cu mainile si picioarele, dispunand de un exerior rezistent, din piele naturala.

Din nefericire, nu include si accesorii aditionale pe care cumparatorii si le-ar dori, precum protectie pentru maini sub forma unor manusi groase, pline, sau cu degete, pentru kick-box.

Luand in considerare atributele si lipsurile articolului, nu este de mirare faptul ca se situeaza pe o pozitie de top in randul articolelor sportive vandute in tara noastra.

A 2-A OPTIUNE!

N/A JB9031B
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produsul acesta destinat copiilor este cu fixare pe sol, util pentru antrenamente de arte martiale, in special in cazul celor mici, avand o inaltime adecvata, de 130 cm, si un exterior din PVC, cu un picior din plastic si metal, fiind posibila reglarea sa pe inaltime, avand o forma de para, pentru exersarea rapiditatii.

Articolul nu vine complet si asamblat pentru folosire, necesitand umflarea cu ajutorul unei pompe care se gaseste in pachet, precum si a stabilimentului cu nisip sau apa, pentru balans.

Pentru un articol destinat copiilor, se intelege de ce se va gasi, adesea, printre cele mai bine vandute articole sportive de acest fel, fiind dotat si cu un pret accesibil.

A 3-a Optiune!

King Sport 2 in 1 JOC0132
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta multifunctionala poate fi intrebuintata si drept sac, si drept cos de baschet, fiind prevazuta cu o tabela electronica responsabila cu mentinerea scorului, fixarea putand fi facuta si pe perete, si pe tavan sau chiar usa, neocupand mult spatiu, astfel incat utilizatorii sa poate lua cu ei dispozitivul preferat de petrecut timpul liber.

Are o forta mare de recul, care poate fi in dezavantajul unui utilizator novice, care nu se asteapta sa fie lovit dupa ce da cu pumnul in para.

Este o optiune indragita de variate tipuri de utilizatori, bucurandu-se de un cost de achizitie accesibil si de multifunctionalitate in ce priveste modul de intrebuintare.

 

 

Pareri despre cei mai buni saci de box

Daca esti gata sa iti alegi noul sac de box, insa nu stii tocmai de unde sa incepi, fii fara grija, ti-am pregatit noi o lista cu cele mai populare articole pe piata romaneasca la ora actuala, incluzand optiuni variate de care alti cumparatori sunt multumiti, potrivit recenziilor online.

 

 

Anastasia SBPN

 

Pentru a te mentine in forma si a invata sa te aperi mai bine in diferite circumstante te poate ajuta un sac de box precum acesta, de la un brand reputat pe piata romaneasca. Fiind descris drept un produs de ordin profesional, vine umplut in prealabil cu un material textil din bumbac, care se pastreaza suficient de moale, insa nelipsindu-i fermitatea necesara. Se va potrivi, asadar, si unei sali de sport personale, dar si unui club sau unui spatiu dedicat fitness-ului.

Avand o forma cilindrica si masurand 120 cm lungime, va fi util atat pentru cei interesati de box, cat si pentru cei care prefera miscarile mai extensive ale kick-box-ului. Se agata de tavan, incluzand si lanturile necesare si sistemul de rotire, gaicile de prindere fiind duble, pentru rezistenta superioara. Tocmai de aceea, pentru multi incepatori si intermediari, este vazut drept cel mai bun sac de box simplu, cu lant, de pe piata de profil.

Husa exterioara este confectionata din piele naturala, asadar ceva mai costisitoare, insa care prezinta o durabilitate superioara oricarui alt tip de material, din punctul de vedere al statisticilor. Si, pentru a rezista cu brio oricarui pumn sau picior, pielea este intarita pe interior cu poliuretan si bumbac. Cantareste in jur de 25-30 de kg, fiind potrivit pentru persoanele de statura medie, care poate acum incearca pentru prima oara sa isi exteriorizeze emotiile intr-un mod activ si, de ce nu, sanatos. Singurul lucru care ii lipseste, din ce declara unii cumparatori, sunt manusile de box pe care le vei achizitiona separat, pentru a-ti proteja mainile in timpul antrenamentului.

 

Avantaje:

Sac de box din piele pentru interior.

Se agata de tavan, incluzand lanturile necesare (din inox rezistent) – permite utilizatorului sa se miste in jurul sau.

Greutate medie (30 kg), adecvata pentru incepatori si intermediari.

Forma cilindrica, de lungime mare (120 cm) – potrivita pentru box si kick-boxing, in functie de distanta de agatare fata de sol.

 

Dezavantaje:

Nu include manusi de protectie.

 

 

 

 

Actual Investing Boxer 5810

 

Pentru orice categorie de varsta este util un sac de box cu manusi, precum modelul acesta numai bun pentru apartament sau garaj, care se monteaza folosind un carlig, avand in vedere ca e un model cu agatatoare cu montare pe tavan. 

Exteriorul din piele ecologica de culoare inchisa asigura un pret bun si rezistenta in timp, iar petele pot fi sterse fara dificultate. Articolul este recomandat celor peste sase ani, avand inaltimea de 53 cm si latimea de 19 cm. In plus, in pachet vei gasi si o pereche de manusi gata de intrebuintare. 

Se va umple cu material textil, dar te anuntam ca acesta nu este inclus, greutatea produsului fiind de 1.25 kg. Agatarea se va face cu ajutorul unei sfori groase, pe care o poti inlocui cu un lant, daca preferi siguranta sau o alta modalitate de a prinde produsul de agatatoare. Micile manusi sunt simple, prezentand degetul mare separat, pentru confort, fixandu-se cu benzi velcro. 

 

 

 

 

Sac de box cu suport:

 

N/A JB9031B

 

Cei care prefera un sac de box in forma de para pentru copii, spre a face un cadou frumos, isi pot indrepta atentia spre un model pentru cei mici, precum acesta, care include piciorul de suport metalic, inaltimea sa fiind reglabila, de la un minim de 94 de cm putand urca pana la 130 cm. Astfel, si cei mai mici pot fi introdusi in lumea sportului cu sac, dar si cei mai mari au la dispozitie o modalitate de a exersa. 

Pentru mentinerea stabilitatii pe orice parte, produsul se poate fixa la sol prin umplerea suportului cu apa sau nisip, iar sacul in sine poate fi umplut cu aer, folosind pompa inclusa in pret. Asta inseamna ca produsul poate fi strans cand nu este folosit, dar si ca e demn de folosire in special pentru lovire cu mainile si mai putin pentru kickboxing. 

Materialul de exterior este din PVC si suportul metalic ajuta la rezistenta in timp si la mentinerea unui cost de achizitie scazut, accesibil oricarui parinte care doreste sa isi pregateasca micutul pentru disciplina. 

 

 

 

 

Sac de box cu suport:

 

Sportmann SM1216

 

Varianta aceasta de sac de box cu suport vertical in forma cilindrica este adecvata celor in cautarea unui articol multifunctional, cu ajutorul caruia isi pot antrena nu doar pumnii, ci si picioarele, permitand antrenarea a doua persoane in acelasi timp, pentru rezultate rapide si eficiente.

La exterior foloseste PVC rezistent, cu finisaj lucios, care nu se zgarie usor, potrivit producatorului, pe interior gasindu-se un strat gros de spuma ce contribuie la absorbtia socurilor si amelioreaza reculul resimtit la incheieturi dupa lovire.

In vederea mentinerii suportului stabil si a montarii articolului pe podea, se va umple suportul cu nisip. Initial, produsul cantareste 10 kg, putand creste pana la 50 de kg, la umplere completa, fiind, asadar, potrivit si incepatorilor, si intermediarilor. Este recomandat uzului casnic, nefiind o optiune profesionala, diamentrul de la baza fiind de 60 cm. Mentionam ca lungimea este de 170 cm, lucru ce atesta faptul ca e o optiune utila in kick boxing, latimea fiind de 40 cm.

 

 

 

 

Sac de box gonflabil:

 

King Sport 2 in 1 JOC0132 

 

Cand crezi ca ai tai copii se vor bucura de pe urma unui articol sportiv cu multiple intrebuintari, un astfel de sac de box gonflabil, ce functioenaza si drept cos pentru baschet, poate fi exact articolul care sa iti infrumuseteze ziua. Se adreseaza, in mod evident, incepatorilor, fiind o optiune cu montare pe perete, cu panou inclus, pe care se va afla si cosul.

Spre a ajuta la mentinerea scorului, se foloseste de o tabela automata electronica, pe care o atasezi cand te folosesti de mingea de baschet inclusa in pachet. Altfel, te vei folosi de panou pe post de tavan, agatand acolo para de box din PVC, pe care o vei umfla cu ajutorul pompei cu ac.

Se poate agata pe perete sau pe usa, dimensiunile fiind foarte accesibile si pentru copii, si pentru un adult care doreste sa se distreze din cand in cand. Masoara 58 cm lungime, 35 cm in inaltime si 10 cm latime, asadar neocupand foarte mult spatiu.

 

 

 

Adratex ADR159

 

Iata un sac de box gonflabil care se poate folosi de copiii cu varste peste doi ani! Produsul acesta este realizat din plastic, asadar va fi considerat, mai mult, o jucarie, cu ajutorul careia copilul va face primii pasi in ce priveste sportul si miscarea, in general. 

Se poate manevra facil, fiind asezat pe podea, umflandu-se cu ajutorul unei pompe, pentru stabilitate fiind folosita umplerea bazei cu apa. In acest mod, articolul nu se va balansa prea tare si isi va mentine mai usor pozitia. 

Totusi, nu te astepta la o evolutie considerabila, avand in vedere ca articolul este unul pentru copii, si de tip gonflabil, ajutand la dezvoltarea abilitatilor locomotorii si a preciziei. In ce priveste dimensiunile, vorbim despre un produs cu inaltimea de 90 cm, o baza de 30 cm in diametru si o latime maxima de 70 cm, care se datoreaza bratelor intinse ale coloratei mascote. 

 

 

 

 

Sac de box pentru copii:

 

Parashkevovi 455333

 

Pentru tinerii care doresc sa invete ce inseamna sa te lupti corp la corp, in siguranta, sau pentru cei ce cauta un mediu sigur de a face miscare acasa, o optiune interesanta poate fi adaugarea unui sac de box, precum modelul acesta. La exterior se foloseste un material textil care va rezista la antrenamente saptamanale. 

Se agata de tavan sau de un carlig bine pozitionat, fiind un model cilindric, care masoara 70 cm lungime si 25 cm in diametru, care se poate umple cu materiale textile, cusatura cu chinga de agatare sustinand pana la 7 kg. Daca este necesar, se poate amplasa si prin agatare pe perete, nu neaparat pe tavan. 

Poate reprezenta o aditie interesanta pentru un novice sau un intermediar care doreste sa se antreneze acasa, in timpul liber, reprezentand o optiune accesibila ca pret, special conceputa pentru copii, avand in vedere ca materialul textil este desenat cu un personaj din desene animate. 

 

 

 

 

Suport sac de box:

 

Anastasia Sport ancora-45X50-cm

 

Ai nevoie de un suport in stil ancora pentru a agata sacul vertical si a te apuca de box? Versiunea aceasta prezinta un stabiliment din otel rezistent, caruia nu ii lipsesc intariturile oblice care vor oferi rezistenta superioara. 

Fixarea pe perete se face in patru puncte, spre a te asigura ca articolul va rezista, si nu ii lipsesc diblurile si suruburile necesare. Poate sustine pana la 75 kg de sarcina, ceea ce inseamna majoritatea sacilor de box pentru incepatori, si nu numai. 

Dimensiunile proprii ale articolului sunt de 45 x 50 cm, asadar nu va ocupa foarte mult loc pe perete si nu va necesita un spatiu determinat mare. Mentionam ca se foloseste doar la interior. 

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Sacii de box te ajuta sa iti definitivezi lovitura cu pumnul si/sau piciorul, ajutandu-te sa dobandesti incredere in tine si sa iti intelegi mai bine corpul sau chiar sa te calmezi, cand e nevoie.

Daca preferi artele martiale sau sporturile de contact, un astfel de echipament devine un ajutor esential, mai ales atunci cand nu dispui de un “partener de joaca” in antrenamente. Exista diferite forme si tipuri de saci, unii se regleaza de tavan, altii pe sol ori pe perete, iar formele mai lungi sau mai scurte, cu sau fara volum, vor determina miscarile efectuate.

Vrei sa iei lectii in confortul propriului camin, dar nu stii care ar fi cel mai bun sac de box pentru particularitatile corpului si nivelului tau de pregatire? Iti va ajuta sa afli cateva caracteristici esentiale ale acestor echipamente sportive inainte de a achizitiona primul produs de acest fel.

 

 

Tipuri: O diferentiere initiala intre un tip de sac de box si altul se face intre modelele cu agatare, cele cu fixare pe sol, optiunile pentru kick boxing, speedbags si aranjamentele ce emuleaza corpul uman, acestea fiind cele mai populare.

Sacul cu agatatoare iti ofera libertate in ce priveste unghiul de lovire, fiind preferabil in cazul unei sali de antrenament mici, caci economiseste spatiul. Imita rezistenta si forta de recul oferite de un oponent real, iar, daca este mai lunga de 1 metru, poti exersa si miscari de picioare.

Varianta pentru kick boxing e un sac de box cu suport pe podea, care e mai usor de asamblat caci nu necesita folosirea suruburilor sau a bormasinii. Totodata, se va depozita mai repede cand nu il mai folosesti. Insa nu va rezista la intrebuintari frecvente si intensive, putandu-se dezechilibra si cadea. Ramane, totusi, o optiune accesibila pentru antrenarea corpului in orice stil de arte martiale.

Speed bag-ul sau sacul in forma de para e destinat antrenamentelor rapide, de tip cardio, deoarece e umplut cu aer si, in consecinta, are o greutate mai mica. Deoarece se monteaza pe un arc, forta de recul va fi mare, asa ca va sari inapoi spre tine cu viteza cand il lovesti. Se foloseste mai ales de profesionisti in vederea dezvoltarii rapiditatii, coordonarii si a reflexelor.

O variatie a sacului cu suport pe podea este macheta umana, care emuleaza mai mult sau mai putin statura unui om. Astfel, te poti concenta asupra capului sau pieptului atunci cand exersezi, prinzand eficienta si precizie in lovituri.

 

Forme: Designul clasic al sacului de box este cilindric, acesta fiind urmat de forma de para, ghiuleaua, cea in unghi si sacul pentru uppercut.

Optiunile cilindrice sunt de baza, gasindu-se cel mai des, acestea permitand utilizatorului sa isi antreneze si mainile, si picioarele. Uneori, circumferinta mare permite antrenamentul a doua persoane in acelasi timp.

Para, asa cum spuneam mai sus, va fi potrivita pentru exersarea ritmului si a coordonarii mana – ochi, necesitand concentrare si miscari rapide.

Ghiuleaua are un design unic, acest tip de sac de box ajutand la dezvoltarea miscarilor defensive, in special in zona capului. Se axeaza pe antrenarea mainilor, prin lovituri de tip uppercut, si mai putin pe lovirea corpului. Dezvolta acuratetea, timingul si creste viteza de lovire si ferire.

Sacul in unghi este mai gros la varf si mai subtire la baza, bazandu-se pe exersarea uppercut-ului, insa permitand antrenarea loviturilor la corp cu mainile si picioarele.

Sacul de uppercut se fixeaza direct pe perete, semanand mai mult cu un trunchi uman pe care il reglezi la inaltimea la care doresti, pentru a deprinde miscarea mai bine. Se foloseste foarte rar, fiind scump si dificil de mutat, necesitand spatiu amplu de montare.

 

Greutate: Variaza intre 10 kg si peste 100 de kg. O valoare mediana pentru incepatorii adulti este de 35 de kg, potrivit multor cunoscatori. Regula de baza este ca sacul de box sa aiba jumatate din greutatea ta. Iar partea cea mai buna este ca majoritatea modelelor din comert pot fi setate si umplute in functie de gradul de dificultate de care e capabil utilizatorul, putand incepe cu o greutate mai mica, pe care o cresti in timp.

 

 

Lungime: Este recomandata intrebuintarea unui sac cilindric de minimum 100 de cm in lungime pentru adulti, media preferata fiind de 120 cm, care permite lovirea cu pumnul si piciorul. Dar se gasesc si optiuni mult mai lungi, intre 140 – 180 cm, pe care le folosesc profesionistii si practicantii de kick boxing si muay thai.

Pentru copii, dimensiunile vor fi modificate, o marime mare fiind lungimea de 80 cm.

 

Materiale: E important sa alegi invelisul exterior al oricaror saci de box, la preturi bune, in functie de modul in care vei folosi articolul, avand de ales intre piele, piele sintetica, textile sau vinil.

Pielea este o caracteristica a produselor de ordin profesional, asadar la preturi piperate, insa acest detaliu este justificat prin durabilitatea exacerbata a produsului si prin senzatia naturala resimtita la lovire.

Pielea sintetica este o alegere de ordin secundar, aceasta imbinand un design similar optiunilor de mai sus, insa nu se bucura de aceeasi durabilitate, motiv pentru care si pretul va fi unul mult scazut. Se poate folosi, insa, de pasionatii care nu fac mai mult de trei antrenamente pe saptamana.

Optiunile din material textil la suprafata se preteaza doar novicilor care se antreneaza cu moderatie, caci se degradeaza repede si atrag dupa sine si conditia manusilor.

Vinilul reprezinta o optiune accesibila pentru saci de box, ieftini si buni, deoarece este durabil, simplu de intretinut iar senzatia la lovire nu e departe de cea din piele.

 

 

Umplutura: Va fi din fibre sintetice sau naturale, spuma, nisip, apa ori aer.

Fibrele textile se folosesc in mod uzual, avand o rezistenta buna si intinzandu-se in mod uniform. Insa nu produc o greutate mare.

Spuma de densitate mare e intrebuintata mai ales la saci de arte martiale, avand o duritate medie. Nu se lasa si nu produce denivelari.

Nisipul creste considerabil greutatea echipamentului, oferind o experienta realista, insa se poate aseza pe fund, tragand in jos.

Sacul umplut cu apa e cel mai asemanator corpului uman in ce priveste lovirea, dand reculul necesar, insa e mai dificil de intretinut si mai scump.

Iar un sac de box gonflabil se va umple, ai ghicit, cu aer, fiind cel mai usor. Astfel de articole se axeaza pe antrenarea rapiditatii si a coordonarii.

Pentru a te bucura de noul echipament de sport nu trebuie decat sa petreci cateva clipe pe website-urile de profil pentru a gasi modelul exact pe care ti-l doresti si de care crezi ca te vei folosi mai mult, achizitionarea fiind usor de realizat, din doar cateva click-uri.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cu ce se umple un sac de box?

Umplutura pentru sac de box poate fi din resturi textile sau spuma, care sunt mai usoare si prezinta o rezistenta mai mica, fiind potrivite incepatorilor, ori cu bumbac, care ofera duritate medie si o senzatie echilibrata la impact.

Profesionistii vor folosi, de obicei, nisip alaturi de resturile textile pentru a creste greutatea articolului si a semana mai mult cu un corp uman, in timp ce, pentru o senzatie autentica, se intrebuinteaza apa. In cazul variantelor gonflabile, umplutura este, evident, aerul.

 

 

Gasesc sac de box de vanzare la Second Hand?

Sacii de box second hand se gasesc in special pe web-site-urile de vanzari – cumparari, rare fiind ocaziile in care dai peste un astfel de articol in shop-uri de specialitate. Uneori, si in magazinele online se afla la reducere unele modele care au fost incercate de alti cumparatori, insa au fost returnate. Alternativ, unii utilizatori de pe forumuri de profil sportiv isi pot vinde echipamentul vechi la preturi bune.


E bun un sac de box second hand?

Atata timp cat nu a fost utilizat excesiv, te poti avanta intr-o astfel de achizitie. Insa e de preferat, din ce spun alti utilizatori, sa examinezi bine articolul inainte de cumparare, si sa il incerci, daca poti. Ai grija la cusaturi si eventuale gauri sau rupturi care pot face articolul imposibil de folosit, precum si la erodarea sistemului de prindere.

Nu te sfii sa ceri informatii aditionale si poze sau chiar clipuri, daca faci o achizitie online. In fond, tu esti cel care cheltuie banii, iar sansele recuperarii acestora sunt, in general, mici, garantia fiind inexistenta.

 

Cat costa un sac de box?

Media pretului de achizite este intre 250 – 500 ron, aici gasindu-se diferite tipologii de sac de box, pentru preferintele oricarui novice sau intermediar. De obicei, optiunile sub aceste valori sunt destinate copiilor, iar cele mai scumpe se potrivesc adultilor profesionisti sau cu experienta.

 

Unde gasesc sac de box cu suport pe podea?

In magazinele online de specialitate sau unde exista sectie de echipamente sportive gasesti, de regula, si sac de box de podea, acesta fiind, de cele mai multe ori, de tip gonflabil, mai rare fiind situatiile in care gasesti un model umplut cu material textil sau nisip (caz in care pretul de achizitie creste considerabil).

 

Pot improviza un sac de box facut acasa?

Cu putina munca si cateva elemente utile poti realiza un sac de box, insa nu se recomanda acest lucru amatorilor si neinititatilor, caci incheieturile mainilor si monturile degetelor pot suferi. Printre materialele utilizate de alti curajosi in vederea crearii unui sac de box se afla saltelele de pat folosite, cauciucurile, o perna umpluta cu resturi textile si nisip sau tevi circulare din PVC infasurate intr-un covor cu un strat de folie cu spuma, infasurata in banda adeziva izolanta. Alte idei gasesti facand o scurta cautare pe Google.

 


Gasesc de cumparat online sac de box si manusi?

Atat magazinele online, cat si cele offline, ofera o varietate de modele, incluzand si seturi de sac de box si manusi, de care vor beneficia in primul rand novicii care inca nu sunt familiarizati cu echipamentul necesar si prefera sa “impuste doi iepuri dintr-o lovitura”. De regula, o varietate mai mare de modele, dimensiuni si tipuri se afla pe Internet, in shop-urile cu game largi de produse.

 

 

Cum recunosc un sac de box profesional?

De cele mai multe ori, acesta are forma cilindrica, arareori para, si se agata de tavan sau perete, exteriorul fiind din piele naturala sau un material sintetic asemanator si dens. Umplutura va fi bogata in nisip sau cu apa, care cresc greutatea echipamentului si confera o senzatie naturala asemanatoare lovirii unui corp uman. Alteori, aceasta va lipsi cu desavarsire, alegerea sa fiind lasata la latitudinea sportivului. Cusaturile pot fi duble, pentru rezistenta superioara la utilizare frecventa.

 

 

 

Instructiuni de montaj si utilizare pentru sacii de box

 

Dupa ce iti achizitionezi noul echipament sportiv, vei avea nevoie de cateva informatii referitoare la montarea si utilizarea acestuia, si deoarece diferitele tipologii de saci de box profesionali necesita ingrijire si fixare diferita, in perete, pe tavan sau la sol, iti poate fi greu sa gasesti solutia potrivita, fara putin ajutor. Si, pentru a nu te accidenta atunci cand dai primii pumni, iti vor fi utile sfaturile urmatoare.

 

 

Cum se monteaza sacul

Sistemul de prindere dicteaza modul in care obtii echilibrul si stabilitatea necesare. De regula, se foloseste un mod de fixare pe tavan, perete, la sol sau de sine statator. In primele cazuri vei avea nevoie de o bormasina si, eventual, de un suport pentru tavan sau perete ori, daca dispui de fonduri suficiente, de unul de suspendare pe sol. In cazul in care nu sunt incluse, si niste suruburi vor fi necesare.

Pentru tavan vei avea nevoie de un suport simplu, cu carlig, de preferinta rotativ, care se  prinde in 2 sau patru suruburi. De acesta vei agata lantul dupa ce introduci carligele partilor sale in gaicile sacului.

Pe perete vei folosi un sistem de fixare cu montare laterala, care dispune de o cadratura insurubata in perete, de unde “creste” o bara dotata cu carlig, unde vei agata sacul. Singura diferenta comparativ cu primul tip de prindere este ca vei folosi un perete si ca sistemul in sine este mai voluminos si mai putin estetic.

Suportul la sol, special intitulat Workout Center, se gaseste mai greu in comertul romanesc deoarece este mult mai costisitor si majoritatea pasionatilor de box nu il intrebuinteaza.

Pentru a te bucura de articol si a avea cea mai mare libertarte de miscare, e indicat sa il fixezi cu 10 cm mai sus fata de inaltimea ta.

In cazul optiunilor cu suport propriu, montarea este mai simpla, trebuind doar sa urmezi instructiunile din pachet pentru a atasa sacul de suportul cilindric sau cubic care se va aseza pe podea, avand grija sa il umpli cu materialul specificat (de obicei nisip) pentru a avea stabilitatea necesara. Apoi umfli sacul gonflabil cu pompa si esti gata de “bataie”.

 

 

Reguli de utilizare si depozitare

Pentru a preveni accidentarile, se recomanda sa fii foarte atent atunci cand te afli in preajma sacului de box. Greutatea si duritatea sa pot produce accidente, mai ales in cazul novicilor, daca lovitura nu este realizata corect. In vederea protejarii mainilor de zgarieturi si luxatii se vor folosi manusi pentru box sau kick boxing, iar in cazul picioarelor se prefera purtarea unor papuci usori (espadrile, adidasi, tenisi), pentru a evita luxatiile si entorsele.

Inainte de a face primele miscari, asigura-te ca sacul este stabil pe suport, verificand carligele si suruburile. Caderea sacului in timpul antrenamentului poate duce la rani grave, daca greutatea acestuia este mare, cu atat mai mult in cazul copiilor.

Nu este recomandat sa manipulezi sacul prin aruncare de la inaltime, apucarea de un singur lant de sustinere sau rasucirea acestuia.

Curatarea exteriorului se face cu o carpa sau un burete imbibat in apa (eventual, cu putin sapun), dupa care stergi cu ceva uscat. Nu-l depozita intr-un loc plin de umezeala sau neaerisit, cu apa, caci calitatea materialului exterior va avea de suferit.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu