Cele mai bune aparate auditive

Am modificat articolul ultima data pe: 13.06.24

 

Cel mai bun aparat auditiv – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Cand ti s-a indicat de catre un specialist sa porti aparat auditiv, insa nu stii la care producator si articol sa apelezi mai intai, te invitam sa urmaresti articolul ce urmeaza, de unde vei afla cele mai importante indicatii privitoare la acest fel de produse, si vom incepe cu cateva optiuni recomandate de alti utilizatori, precum ZinBest VHP-220 3-Olive, care este indicat in hipoacuzia severa, dispunand de trei tipuri de dopuri siliconice pentru fixarea confortabila in canalul auditiv, fiind o optiune ce se aseaza dupa ureche, in format digital, cu volum reglabil pe mai multe trepte. Se poate amplasa pe urechea stanga sau cea dreapta, avand amplificare acustica de 129 dB, cu o autonomie de 300 de ore, si include 20 de baterii, pentru comoditatea noului utilizator. In vederea intretinerii aparatului, in pachet se gasesc o periuta utila si o cutie pentru depozitare si protectie. O alternativa apreciata de cumparatorii romani este modelul GreatEars G25L Premium.

 

 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

ZinBest VHP-220 3-Olive
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Varianta aceasta de ordin digital prezinta functie de amplificare a sunetului, utila mai ales pentru persoanele ce sufera de hipoacuzie severa, reducand intr-o masura buna zgomotele de fond in vederea intelegerii convorbirilor, sunetul fiind transpus eficient gratie dopurilor compacte, pe care utilizatorul le poate ajusta in conformitate cu necesitatile sale.

Persoanele care aud deja relativ bine pot resimti un zgomot constant care nu ii va deranja pe cei ce au cu adevarat nevoie de un produs atat de puternic.

Articol de tip BTE cu multiple baterii cu autonomie ridicata, care se preteaza uzului zilnic in cazul persoanelor ce necesita o amplificare peste medie.

A 2-A OPTIUNE!

GreatEars G25L Premium
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aparatul acesta de dimensiuni mici, in formula retroauriculara (pozitionare dupa ureche), se adreseaza celor hipoacuzici, fiind capabil de amplificare a sunetului si izolare a informatiilor (inlatura zgomotul de fond), cu diferite tipuri de dopuri pentru ureche, punand la dispozitia utilizatorului un acumulator reincarcabil usor de intrebuintat, cu autonomie multumitoare, de 100 de ore.

Asa cum reiese din unele recenzii, daca nu este introdus si fixat corect in ureche, poate aparea un tiuit cauzat de microfonie, ceea ce va necesita incercarea variatelor optiuni de dopuri incluse.

E o varianta mica si usoara, echilibrata din punctul de vedere al pretului si utilitatii sale, augmentand cu succes acuitatea auditiva precara in vederea readucerii confortului hipoacuzic al purtatorului.

A 3-a Optiune!

Beurer DZDPC2BBM
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune tehnica confortabila, cu amplasare pe exteriorul urechii si tub de legatura cu oliva cu dom compact, care asigura o putere buna de amplificare a sunetului si o receptie clara. Este prevazut cu reglaj de adaptare a volumului sonor si baterie de rezerva si este recomandat pentru persoanele care sufera de hipoacuzie de nivel moderat sau sever.

Este un model cu functionalitati de baza, fara programe predefinite care sa permita adaptarea automata la medii cu niveluri diferite de intensitate a zgomotului.

Aparat eficient, usor de fixat si manevrat, potrivit pentru imbunatatirea acuitatii auditive in cazurile cu deficiente moderate si severe.

 

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

ZinBest VHP-220 3-Olive

 

Pentru persoanele cu probleme severe de auz, articolul acesta poate deveni o optiune accesibila de recapatare a confortului auditiv, caci se recomanda hipoacuziei severe. Reprezinta o versiune digitala, asadar va procesa sunetul inainte de a-l reda, scotand din ecuatie zgomotele de fond.

Foloseste dopuri inchise, punand la dispozitia utilizatorului trei dimensiuni, pentru confort si reglare confortabila, in asa fel incat sa nu iasa, iar volumul se regleaza din butoanele + si – de pe spate, astfel incat cei cu auzul scazut sa poata intelege mai usor ce se vorbeste. Sunetul maxim de iesire pentru acest aparat auditiv la pret accesibil este de 129 dB, amplificarea fiind mai mare de 40 dB, putandu-se purta pe urechea stanga sau cea dreapta. Dispozitivul de transformare a sunetului se pozitioneaza dupa ureche (retroauricular), fiind, asadar, mai vizibil decat in alte cazuri.

Bateria AG13 prezinta o autonomie buna, de 300 de ore, in pachet gasindu-se 20 de astfel de mici acumulatori de unica folosinta. Iar alaturi de acestia, vei gasi si cutia pentru depozitare si mentinere, si o periuta pentru igienizare.

 

Avantaje:

Optiune destinata hipoacuziei severe.

Prezinta nivel de reglare al volumului, pe care utilizatorul il poate adapta cerintelor.

Baterie cu durata de viata buna (300 h) care se poate schimba (20 de bucati incluse in pachet).

Dopul siliconic ce se introduce in ureche poate fi schimbat (3 dimensiuni incluse, pentru confort).

 

Dezavantaje:

Persoanele cu probleme minore de auz pot observa un zumzait constant in ureche.

 

 

 

 

GreatEars G25L Premium

 

Varianta aceasta te scapa de nevoia de a cumpara alte baterii, in timp, deoarece se foloseste de un acumulator pe care il vei reincarca de fiecare data cand aparatul nu mai are suficienta energie pentru a functiona, in pachet fiind inclus si cablul pentru incarcare. Se adauga si faptul ca o alimentare completa dureaza pana la 4 ore, o valoare medie pentru astfel de articole, autonomia fiind de 100 de ore.

Se recomanda hipoacuziei usoare, medii sau severe, deoarece e o optiune digitala, cu amplificare de pana la 50 dB, cu sursa de iesire de 130 dB, ce distorsioneaza si elimina zgomotele de fond pentru ca purtatorul sa inteleaga mai bine ce i se spune.

Nu deranjeaza, desi e un aparat auditiv reincarcabil ce se pune dupa ureche (retroauriculara), avand patru tipuri de dopuri din care poti alege, potrivindu-se si urechii stangi, si celei drepte. Pentru depozitare si intretinere, in micul pachet vei gasi si o micuta cutie, si o periuta utila curatarii.

 

Avantaje:

Optiune destinata persoanelor cu hipoacuzie.

Aparat digital care amplifica sunetul si elimina zgomotele de fond.

Autonomie buna a bateriei (100 ore) care se poate reincarca.

Include patru tipuri de dop pentru a fixa bine dispozitivul in ureche.

 

Dezavantaje:

Daca nu este introdus bine in ureche, apare microfonia ce se traduce printr-un tiuit deranjant.

 

 

 

 

Beurer DZDPC2BBM

 

Cu forma confortabila, usor de amplasat pe exteriorul urechii, acest model de la Beurer este un aparat auditiv, la un pret bun, recomandat pentru persoanele care au nevoie de ajutor pentru imbunatatirea auzului. Asigura un nivel de amplificare de pana la 40dB, cu un volum maxim de 128dB ce poate fi emis de catre difuzorul din interiorul urechii si posibilitatea de reglare care iti permite sa gasesti de fiecare data cea mai buna intensitate pentru un sunet clar.

Functioneaza cu baterie de tip 13 (PR48), pachetul de livrare incluzand doua bucati, una pentru utilizare directa si una de rezerva. Acest aparat auditiv performant e prevazut cu buton de pornire/oprire si 3 marimi diferite de olive, cu dom compact, dintre care sa o poti alege pe cea care se potriveste cel mai bine canalului tau auditiv, oferindu-ti cea mai buna calitate a sunetului.

Face parte din categoria modelelor retroauriculare (BTE) cu segment de legatura amplasat de-a lungul pavilionului urechii si microfon integrat in elementul pozitionat pe spatele urechii, format potrivit persoanelor care nu sunt deranjate de faptul ca dispozitivul este vizibil pentru cei din imediata apropiere.

 

Avantaje:

Model de tip BTE cu putere buna de amplificare si dom compact, pentru sunete clare.

Include mai multe formate de olive pentru potrivire perfecta in ureche.

Pachetul include baterie de rezerva.

Format confortabil, usor de manevrat, datorita reglajelor de dimensiuni mai mari.

 

Dezavantaje:

Nu include programe cu setari pentru medii cu caracteristici sonore diferite.

 

 

 

 

Cum alegi un aparat auditiv bun

Ghidul cumparatorului

Aparatele auditive au in esenta rolul de a amplifica intensitatea sunetelor din mediul inconjurator, aducandu-le pana la nivelul la care urechea sa le poata percepe. Se elibereaza in general pe baza unei audiograme care are rolul de a confirma diagnosticul de hipoacuzie si a oferi producatorului informatii privind aspectele specifice afectiunii fiecarui individ.

 

 

Forma si amplasare: Din punctul de vedere al dimensiunilor, formei si pozitionarii, cele mai bune aparate auditive se impart in modele amplasate in canalul auditiv (aparate auditive intraauriculare), in ureche (auriculare) si pe exteriorul urechii (retroauriculare – de ex. un aparat auditiv Sanitas).

Un aparat auditiv intraauricular poate fi de tip CIC sau mini-CIC, categorii cunoscute si sub denumirea de IIC (invisible-in-channel) care sunt introduse complet in interior, potrivite pe cei care doresc un aparat auditiv invizibil, sau ITC – care intra doar partial in canalul auditiv extern. Ambele variante au dimensiuni foarte mici si sunt cele mai putin vizibile optiuni dintre cele existente pe piata si cel mai putin expuse la receptia distorsiunilor provocate de vant.

Dezavantajul consta in faptul ca, din cauza marimii reduse, aceste aparate auditive, ieftine si bune, sunt mai dificil de manevrat, sunt alimentate de baterii cu durata de viata mai scurta, nu contin functii suplimentare, iar difuzorul de poate imbiba cu cerumen. Aceste versiuni tehnice de aparat auditiv din farmacii si magazine sunt recomandate pentru adultii cu hipoacuzie usoara sau moderata, pentru ca au o putere de amplificare mai scazuta.

 

 

Analogic sau digital: Diferenta tehnica dintre aparatele analogice si cele digitale se face prezenta in segmentul dintre receptor si difuzor, care asigura prelucrarea sunetului. Aceasta etapa consta in amplificarea simpla a intensitatii undelor sonore, in cazul dispozitivelor din prima categorie, care aduc sunetele la un nivel ce poate fi perceput de ureche. Versiunile mai moderne din al doilea grup de aparate auditive la preturi diverse transforma semnalele audio in digitale, care sunt apoi procesate pentru a reda in final copia fidela a sunetului original, asa cum ar fi fost perceput de o ureche sanatoasa.

 

Dom inchis sau deschis: Olivele, elementele care se introduc direct in ureche si au acea forma de castronas cu un mic tub in mijloc, de la modele de aparat auditiv din Lidl, pot fi deschise sau inchise. Aceasta caracteristica inseamna ca poti opta pentru domuri cu mici orificii care permit, pe langa sunetele amplificate de cel mai bun aparat auditiv, si trecerea undelor sonore in forma lor neprocesata. Sunt recomandate pentru persoane cu hipoacuzie usoara si medie si reduc impresia de ureche infundata, imbunatatind modul de percepere a propriei voci. Au insa o putere mai mica de amplificare.

Pe de alta parte, optiunile inchise au domul compact, acoperind integral canalul auditiv si blocand trecerea altor sunete decat cele prelucrate de aparat auditiv, ieftin si bun. Pot genera impresia de presiune in ureche si pot denatura modul in care iti auzi propriile cuvinte, potrivit unor pareri despre cele mai bune aparate auditive, dar sunt indicate in special pentru niveluri severe de hipoacuzie, caz in care acest efect secundar este rareori observat si pentru care ofera in plus o amplificare mai puternica a undelor sonore si un sunet mai clar.

 

 

Autonomie functionala: Majoritatea bateriilor care alimenteaza aceste aparate auditive Siemens sau de la alt brand sunt pe baza de zinc, activate in contact cu aerul si difera ca marime si durata de viata, fiind codificate pe culori. Autonomia oferita variaza de la 3 la 10 zile (galben si maro) in cazul dispozitivelor CIC si ITC (aparat auditiv invizibil, la pret bun) si de la 6 la 14 zile (portocaliu) in cazul versiunilor ITE si BTE de aparate auditive Siemens, de pilda.

Cea mai indelungata independenta functionala o pot oferi bateriile de tip Easy Tab (albastru) pentru modele BTE performante de aparat auditiv din Altex si alte magazine online care asigura un interval de utilizare de 9 pana la 20 de zile. Iti atragem atentia ca exista cinci categorii de dimensiuni de baterie si atunci cand va fi cazul sa o inlocuiesti, este important sa verifici care tip este potrivit aparatului tau.

 

Functii: Majoritatea modelelor de aparate auditive la preturi bune vor oferi posibilitatea de controlare a volumului de redare sonora, pe 3 sau 5 trepte. O parte dintre versiunile de aparat auditiv de pe eMag si din alte magazine vor pune de asemenea la dispozitie optiuni de adaptare la mediu prin intermediul unor programe predefinite, concepute pentru diverse contexte acustice intre care se poate alege (standard, pentru zgomot ambiental redus si respectiv ridicat, conversational etc.).

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu