Cele mai bune inhalatoare

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Omron C28 Plus

 

Numerosi utilizatori care au investit deja in produsul Omron C28 Plus sunt de acord ca acesta e unul dintre cele mai bune inhalatoare existente pe piata, iar motivele nu sunt putine: inainte de toate, e un aparat cu aerosoli, cu viata indelungata, pe care il poti folosi de fiecare data cand bebelusul, copilul sau un adult se confrunta cu probleme ale cailor respiratorii, astm, pneumonii sau emfizem.

E un dispozitiv cu compresor, prin care medicamentul va fi administrat sub forma de aerosoli, facil de inhalat cu ajutorul mastii. Rata de nebulizare e de aproximativ 0,5 ml/minut, deci e asigurat un timp mai scazut de inhalare. Mai mult, datorita valvei virtuale, se vor pierde mai putine particule medicamentoase in momentul expirarii prin acest inhalator de astm, eficientizand intregul proces si, implicit, grabind insanatosirea.

Inhalatorul Omron e facil de pus in functiune, prin simpla apasare a butonului pornit/oprit, care, la randul lui, e protejat de contactul cu apa, crescand durabilitatea produsului. Produsul e accesorizat cu o masca pentru copil si una pentru adulti, cu piesa de gura, pentru a expira usor in timpul inhalarii, cu 5 filtre de aer pentru a mentine o igiena optima si cu o necesara husa de protectie.

 

Avantaje:

Aparat cu aerosoli, pentru tratarea astmului, pneumonii, emfizem si alte afectiuni respiratorii.

Kitul de nebulizare cu valva virtuala asigura un tratament eficient, caci impiedica pierderea medicamentatiei.

Timpul de nebulizare e redus, de 0,5 ml/minut.

Are garantie extinsa, de 36 de luni, o dovada in plus a calitatii.

 

Dezavantaje:

Nu e un dispozitiv silentios (atinge un nivel de zgomot de 60 dB).

 

 

 

Minut

 

Parintii care doresc un inhaltor portabil, cu ajutorul caruia sa poata administra usor un tratament pentru tractul respirator chiar si bebelusilor, se pot orienta catre un produs precum cel oferit de Minut. Acesta e un nebulizator ce functioneaza in baza noii tehnologii cu ultrasunete, de unde rezulta o viteza inalta de nebulizare (aproximativ 0,25 ml/minut), exact ce ai nevoie cand pacientul e micut si vrei sa se insanatoseasca grabnic.

Particulele medicamentoase sunt foarte fine (4,8 µm), astfel ca le poti administra bebelusului chiar si cand acesta doarme. E si usor de utilizat, nu trebuie decat sa apesi butonul on/off, dupa care sa inclini inhalatorul la un unghi de 45 de grade, pe verticala. Multumita membranei mesh din dotare, pierderea particulelor e redusa aproape complet, iar cel mic poate inhala in ritmul propriu.

E silentios, rezervorul pentru medicament are o capacitate de 12 ml, iar dispozitivul e alimentat de doua baterii Alkaline, de tip AA, pe care le primesti in pachet. Alaturi de acestea, produsul e livrat si cu o masca pentru adulti si una pentru copii, un conector pentru acestea, o piesa bucala, rezervorul pentru medicatie si o geanta cu fermoar, in care sa pastrezi inhalatorul Minut in siguranta.

 

Avantaje:

Inhalator la un pret bun, ce asigura o investitie avantajoasa si de durata.

Functioneaza pe baterii, fiind un dispozitiv mobil, ce poate fi folosit oriunde.

Cantareste putin, e mic si facut asa incat sa fie usor de tinut in mana de catre copil.

E oferit cu termen de garantie extins pe 2 ani.

 

Dezavantaje:

Necesita ceva mai mult efort la curatare.

 

 

 

Medisana USC 54105

 

Inhalatorul cu ultrasunete de la Medisana a fost conceput pentru tratarea rapida a unor afectiuni ce pot aparea atat pe tractul respirator superior, cat si pe cel inferior. Il poti achizitiona fie ca ai un copil mic, care sufera de raceala sau astm, dar este la fel de eficient si in cazul adultilor care se confrunta cu astfel de afectiuni.

Inhalarea se va face usor, multumita mastii din dotare, precum si a adaptorului pentru nas si gura, foarte de ajutor, mai ales cand vine vorba de tratarea copiilor. Rezultatele bune pe care le promite si care sunt deja apreciate de numerosi pacienti se datoreaza particulelor medicamentoase ultra-fine, precum si volumului ridicat de aer respirabil. Trebuie specificat ca recipientul are o capacitate de umplere de 8ml. Este chiar un inhalator salin, care poate nebuliza pana la 0,25 ml pe minut de solutie salina.

Portabilitatea inalta este caracteristica acestor dispozitive, iar modelul de fata nu se lasa mai prejos. Are dimensiuni de 142 x 75 mm si functioneaza cu ajutorul a patru baterii AA, de 1,5V.

 

Avantaje:

Inhalator cu masca, ce are la baza tehnologia cu ultrasunete, pentru sesiuni rapide si eficiente de tratament.

E portabil, intrucat e mic si functioneaza pe baterii.

Esti protejat in cazul unei defectiuni timp indelungat, multumita garantiei de 36 de luni.

Este silentios, exact ce ai nevoie pentru tratarea unui bebelus.

 

Dezavantaje:

Nu e livrat impreuna cu bateriile de alimentare.

 

 

 

 

U-Grow U430 – N

 

U-Grow U430 – N e un inhalator ieftin si bun, pe care il poti cumpara daca nu vrei sa faci o investitie mare si stii ca nu vei avea nevoie de acest echipament pentru uz intens sau pe termen lung. Acesta e, de fapt, un aparat cu aerosoli prevazut cu masca cu tub, ce poate trata de la raceli si pana la afectiuni precum laringita sau bronsita.

Poate fi folosit de toata familia, chiar si de catre bebelusii care au doar cateva luni. Avandu-l in casa, il vei putea folosi usor, atunci cand un membru s-a procopsit cu o raceala, care nu vrei sa se extinda la toata lumea. E un model cu compresor, asa ca e de asteptat sa emita un zgomot ceva mai mare. De asemenea, ai grija sa nu folosesti micul inhalator pentru copii cand bebele doarme, chiar daca are furtun ce-ti permite sa intinzi masca pana la copil (inclinand recipientul in care se afla solutia, aceasta se va varsa).

E practic, avand componente usor de curatat si igienizat. Trebuie specificat ca acest inhalator cu aerosoli necesita alimentare la retea, ceea ce poate pune probleme de portabilitate. Vine si cu accesorii, printre care, o masca pentru adulti, o masca pediatrica, pentru evitarea contaminarii bolii, un recipient pentru medicament, un adaptor pentru nas si unul pentru gura, precum si un racord pentru aer.

 

Avantaje:

Aparat cu aerosoli, ce poate fi folosit pentru tratarea intregii familii.

Detine toate accesoriile necesare pentru asigurarea unui tratament confortabil si cu rezultate bune.

Are unul dintre cele mai avantajoase costuri de pe piata.

Vine cu garantie de 24 de luni.

 

Dezavantaje:

E mai voluminos (195 x 183 x 110 mm), ceea ce scade din portabilitate.

 

 

 

 

 

Cum alegi un inhalator bun

Ghidul cumparatorului

Inhalatorul e un dispozitiv utilizat, de regula, de catre persoanele care sufera de astm, dar si de alte inflamatii si afectiuni ale tractului respirator. Prin inhalare, medicamentatia ajunge direct la plamani, avand actiune imediata in cazul unei crize, iar tratamentul va fi administrat de cateva ori pe zi, timp de cateva secunde. Desigur, e lesne de inteles ca e important sa respecti indeaproape recomandarile medicului care te ingrijeste.

Daca te afli in situatia nefericita de-a face o achizitie, pentru copii sau adulti, si esti interesat unde gasesc inhalator, la preturi bune, alti pacienti, ai ajuns la locul potrivit. Ghidul pe care l-am pregatit pentru tine te va ajuta sa identifici usor cel mai potrivit produs, pentru nevoile tale, de pe piata, si sa intelegi mai bine ce presupune utilizarea unui astfel de dispozitiv, fie ca alegi un inhalator Lidl sau unul din magazinele online.

Tipologie: In functie de tehnica de administrare a medicamentului, inhalatoarele se impart in cele cu doze masurate (MDI) si cele cu pulbere uscata (DPI).

Inhalatoarele MDI consta intr-o doza cu aerosol (seamana cu un mini-spray), care in momentul apasarii, elimina cantitatea pre-masurata de medicament, pe care pacientul va trebui sa o respire. E nevoie de o minima concentrare, pentru a putea respira si apasa capatul dispozitivului in acelasi timp, tocmai de aceea, s-ar putea sa nu fie cel mai bun inhalator pentru copiii care au mai putin de 5 ani.

Folosit incorect, aerosolii vor ajunge in gat, iar nu in bronhii, pierzandu-si efectul. Cu toate acestea, medicii il prescriu destul de des, iar o solutie e atasarea unui distantier, care sa usureze controlul.

Inhalatoarele DPI lucreaza asemanator cu cele anterioare, atat ca medicamentatia va fi eliminata sub forma de pulbere, pe care pacientul trebuie sa o inhaleze. E de la sine inteles ca trebuie actionat rapid, cu o forta de respiratie ridicata. Poate parea dificil, insa s-a constatat ca utilizatorii peste 5-6 ani se descurca fara prea mari probleme, avand in vedere ca nu mai e nevoie de coordonarea respiratiei.

Cu toate acestea, exista riscul ca, in momentul unui atac astmatic, copilul sa nu poata respira destul de adanc pentru a ingera cantitatea suficienta de medicament. De asemenea, poate pune probleme adultilor cu anumite dizabilitati.

 

 

Modelul: Atunci cand vei cumpara un inhalator, va trebui sa optezi pentru un diskhaler sau un turbohaler (acestea doua ofera medicamentatie tip pulbere), ori pentru un spray sau o camera de inhalatie (spacer).

Diskhaler-ul e, poate, cel mai facil de utilizat, intrucat pacientul nu mai trebuie sa inhaleze acel gaz care, de multe ori, poate inflama bronhiile, in cazul unei crize. Are chiar forma de disc, in interiorul sau pot intra intre 30 si 60 de doze. Are clapete, pe care le vei trage pentru a face loc unui orificiu bucal, prin care vei inhala medicamentul, dupa ce introduci piesa in gura, in pozitie orizontala. De regula, inhalezi timp de zece secunde, timp in care iti tii respiratia, iar asta e tot.

Turbohaler-ul are forma cilindrica, in care e introdusa pulberea fina (50-200 de doze), pe care o inhalezi in acelasi mod ca in cazul unui diskhaler. Dupa fiecare tratament administrat, e necesar sa-ti clatesti gura, pentru a nu dezvolta o ciuperca bucala. Acest dispozitiv, desi extrem de facil de folosit, nu e recomandat in cazul unei crize, intrucat nu vei reusi sa inspiri suficient de profund, pentru a extrage doza optima de medicament.

Spray-ul contine medicament dizolvat in lichid, care e propulsat sub presiunea gazului interior (ex. Foster inhalator sau Ventolin inhalator). Il folosesti in mod clasic, introducand fanta bucala in gura si apasand pe capat, moment in care vor fi eliminate particule fine de pulbere. Nu vei putea vedea cate doze mai sunt, insa iti poti face usor o idee, printr-un mic experiment: introducerea flaconului in apa. Daca pluteste, e gol; daca nu, e plin; iar daca sta inclinat, e umplut pe un sfert.

Spacer-ul a fost conceput ca alternativa la spray, greu de folosit de copii. Consta intr-un recipient din plastic, de obicei, sub forma de balon. Acest spacer inhalator se ataseaza la spray, iar la capatul celalalt, are o valva pe care o pui deasupra gurii.

Astfel, poti inhala fara sa te temi ca vei pierde medicamentul, intrucat acesta va ramane in camera de inhalatie, pana cand il vei extrage pe tot, in propriul ritm de respiratie. Numeroase pareri despre cele mai bune inhalatoare il recomanda ca o solutie optima pentru bebelusi si copii de 2-4 ani.

Cand toate modelele de mai sus se dovedesc a fi nesatisfacatoare, iti ramane varianta unui inhalator nebulizator. Este ceea ce ai nevoie in cazul bebelusilor sau a tratamentelor pe termen lung, intrucat administratia medicamentului nu mai depinde de forta de inspiratie a pacientului.

Aparatul cu aerosoli poate fi de tip pneumatic sau cu ultrasunete (ofera particule mai fine), iar spre deosebire de inhalatoarele clasice, dispozitivele pot fi folosite pentru administrarea mai multor tipuri de medicamente. Populare sunt modelele de inhalator Microlife, Philips si inhalator Sanitas, insa acestea nu sunt singurele care se bucura de recenzii pozitive din partea utilizatorilor.

 

Portabilitatea: Inhalatorul pentru astm (de ex. salbutamol inhalator) este mic si compact, iar spre deosebire de nebulizatoare, care sunt voluminoase si ocupa mai mult spatiu, acestea nu au nevoie de alimentare la priza. Intrucat le actionezi prin forta proprie sau sunt alimentate de baterii, le vei putea lua cu tine in calatorii si utiliza oriunde.

Tocmai acesta e unul dintre motivele pentru care parintii opteaza pentru ele. Chiar daca apare o criza astmatica, in momentul in care copilul se afla la scoala, intr-o calatorie sau in orice alt loc, departe de casa, va putea utiliza inhalatorul fara probleme.

 

 

Dotari: Importanta e capacitatea inhalatorului, mai exact cate doze de administrare exista. De obicei, producatorii specifica acest lucru chiar pe ambalaj. La fel de necesar e si un sistem care sa-ti permita sa verifici cate doze au ramas in tub, dupa fiecare utilizare, pentru a sti cand e cazul sa schimbi produsul sau sa il alimentezi.

Nu ai vrea sa fii nevoit sa folosesti inhalatorul, si sa te trezesti ca e gol. Daca nu ai un astfel de inhalator, va trebui sa notezi tu singur cate doze mai sunt, ceea ce nu e foarte sigur sau confortabil.

La final, celor interesati sa afle unde gasesc inhalator la un pret bun, le spunem sa de-a o cautare pe Internet. Oferta din magazinele online e mai bogata decat cea a farmaciilor, iar aici nu doar ca ai sanse mai mari de-a gasi un produs potrivit, al unui producator de incredere, dar si costurile sunt mai scazute pentru un inhalator cu sare, de exemplu.

Iti poti face o idee in legatura cu oferta de pe site-urile de cumparaturi, aruncand un ochi pe lista compusa de noi, in care se regasesc unele dintre cele mai apreciate modele, de la cele mai performante, la unele inhalatoare, ieftine si bune.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu