Cele mai bune palete de tenis de masa profesionale

Am modificat articolul ultima data pe: 23.04.24

 

Cea mai buna paleta de tenis de masa profesionala – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Tenisul de masa este un sport practicat atat de tineri, cat si de persoanele mai in varsta, indiferent de sex, ce iti ofera satisfactii si un tonus bun. Profesionistii aleg sa isi cumpere singuri paleta, in concordanta cu tehnica de joc practicata si de performantele produsului. Daca esti jucator profesionist, si ti-ai format ca tehnica de joc contra-atacul, poti alege primul model din lista noastra, Butterfly Zhang Jike ZJX6. Paleta este construita din lemn, cu fete din burete Wakaba, cu o grosime de 2 mm. Avand la baza mai multe tehnologii inovatoare: Shock Absorber Tube, EGS, Ergo Grip, asigura precizie si control in timpul jocului, diminuand pierderile de energie la impact si absorbind vibratiile. Designul este placut, avand o combinatie de culori in rosu si negru, si poate fi folosita de barbati, femei si copii deopotriva. O alta varianta este al doilea model din lista noastra, si anume: Cornilleau Excel 3000 Carbon.

 

 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Butterfly Zhang Jike ZJX6
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest tip de paleta de tenis de masa, iti va oferi mari satisfactii in timpul jocului, fiind din lemn cu burete Wakaba de 2 mm, cu maner ergonomic, cu EGS pentru a diminua pierderile de energie in momentul impactului, cu tub de plastic rigid introdus in maner pentru a prelua vibratiile, oferind un joc de atac, cu viteza de 100%, cu precizie si control.

Daca ai un stil de joc mai defensiv, ai nevoie de un alt model, acesta fiind dedicata pentru atac.

Un produs performant, ce ofera precizie si rapiditate in timpul jocului, mai ales daca ti-ai format o tehnica ofensiva.

A 2-A OPTIUNE!

Cornilleau Excel 3000 Carbon
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Avand insertii de carbon in buretele ce invelesc fetele (ce are o grosime de 2 mm), acest model de paleta de tenis ofera eficienta in atac, deoarece suprafata neteda si tare imprima viteza ridicata si iti ofera, de asemenea, posibilitatea sa efectuezi efecte spectaculoase, iar fibrele de lemn asezate perpendicular una fata de cealalta, ofera, asa cum afirma producatorul, o precizie ridicata.

Nu este un model adaptat pentru control, avand 50% ca si notatie.

Destinata jocului bazat pe atac, acest tip de paleta de tenis de masa iti ofera precizie si viteza, la un pret decent.

A 3-a Optiune!

Joola Mega Carbon
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o paleta de tenis de masa, destinata pentru jocul in interior, atat pentru femei, cat si pentru barbati, fiind special conceputa pentru competitii, aprobata de ITTF, confectionata din lemn si fibra de carbon, cu fete cu burete de 2 mm, avand la baza tehnologii performante (Carbonwoord si Ergo Grip), maner anatomic si un design simplu si placut.

Pretul este destul de ridicat daca nu beneficiezi de reduceri sau oferte dupa cum spun unii beneficiari.

Cu aceasta paleta de tenis de masa vei face fata cu succes cerintelor si regulilor impuse intr-o competie.

 

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Butterfly Zhang Jike ZJX6

 

Daca esti jucator profesionist, avansat din punct de vedere tehnic, poti alege acest model de paleta de tenis de masa. Poate fi folosita atat de barbati si femei, cat si de copii, pentru a practica sportul in aer liber sau la interior.

Baza este construita din lemn, cu fata Wakaba din burete gros de 2 mm. Are din constructie mai multe solutii inovatoare precum: Shock Absorber Tube – ce consta intr-un tub din plastic rigid introdus in maner ce are ca efect absorbirea vibratiilor, oferind un control mai bun si precizie la lovire; EGS – ce diminueaza pierderile de energie din momentul impactului cu mingea; Ergo Grips – forma manerului este ergonomica pentru confort la utilizare si transmiterea eficienta a puterii de lovire.

Are un design placut, fiind rosu cu negru si cantareste putin (185 g). Specificatiile tehnice sunt bune asigurand o viteza de 100%, control 85% si efect 95%.

 

Avantaje:

Este un model profesional, unisex, cu un design placut.

Tubul din plastic rigid introdus in maner absoarbe vibratiile oferind precizie si control.

Manerul are o forma ergonomica ce iti ofera confort in timpul jocului si eficienta.

Ofera o viteza de 100%.

 

Dezavantaje:

Este o paleta de atac, mai putin potrivita pentru cei defensivi.

 

 

 

 

Cum alegi o paleta de tenis de masa profesionala

 

Ghidul cumparatorului

Tenisul de masa a intrat demult in cotidianul tinerilor, inclusiv la locurile de umnca, unde multi dintre angajatori fie asigura o sala de joaca, fie ofera abonamente la diferite cluburi. Daca iei in considerare mai multe pareri despre cele mai bune palete de tenis de masa profesionale, tehnica ta preferata dicteaza modelul de care ai nevoie.

Daca ti-ai format o tehnica de contra-atac si ocupi toata masa de joc, alege o paleta din categoria “Allround”. Este confectionata din straturi dure de lemn in interior si straturi de lemn moale, in exterior.

Daca, dimpotriva, ofensiva este punctul tau forte, atunci ai nevoie de o paleta pentru “Atac”, fabricata din straturi semi-rigide din lemn, in care fibra devine tot mai tare, cu cat stratul este mai apropiat de exterior.

Un jucator incepator nu poate excela decat la defensiva, iar pentru asta, are nevoie de palete flexibile, pentru “Control”, din fibre de lemn moale.

Majoritatea producatorilor folosesc o scara de la 1 la 10, pentru a-ti arata cat de performanta este paleta in ceea ce priveste controlul, spinul si viteza. Una adaptata pentru control, de exemplu, are valori mai mari de 8 pentru acest indicator. Unele companii, precum Donic, folosesc alte scale, care ajung pana la 110 sau 160. Ca sa-ti dai seama cu ce fel de paleta ai de-a face, compara numerele specifice modelului, cu valoarea minima si, respectiv, maxima, asigurata de producator.

Compozitia materialului din care sunt confectionate paletele, te ajuta sa capeti precizie sau flexibilitate in timp ce exersezi mai multe tipuri de miscari. Lemnul intra in fabricatie in proportie de 85%. Pana la 7,5% din grosimea unei palete este data insa de stratul de cauciuc in care pot fi incorporate alte materiale precum fibra de sticla, carbonul sau hartia compresata.

Cauciucul te ajuta sa ai mai multa precizie. Suprafata sa aderenta permite un contact mai ferm intre paleta si minge, asa ca o poti directiona cu usurinta. Stratul poate fi neted sau texturat. Cel cu mici peri sau cadrilaturi este conceput sa-ti dea un plus de control asupra loviturii, dar diminueaza viteza.

Pentru jucatorii care obisnuiesc sa imprime o miscare de rotatie mingii, ca sa-si dezorienteze adversarii, sunt indicate doar suprafetele netede. Unii jucatori prefera sa acopere in cauciucuri diferite ambele fete ale paletei, ca sa imbine efectele de rotatie cu loviturile de precizie.

Paletele care integreaza hartie compresata sunt mai usoare si, implicit, mai potrivite pentru jucatorii care prefera viteza, in detrimentul controlului. Nu sunt insa foarte rezistente. Pentru producatori a fost o provocare sa creeze palete dure si usoare. Aceste modele obisnuiau sa integreze 5 sau mai multe straturi de lemn tare, fiind destul de grele.

 

 

Unii au introdus fibra de sticla, care asigura o suprafata tare si neteda, fara sa fie nevoie de foarte multe straturi de lemn. Sunt recomandate pentru incepatori si cei cu o experienta medie, fiindca paletele permit un control bun, o viteza medie spre ridicata a mingii servite si imprima o miscare de spin spectaculoasa.

Pentru cei mai experimentati, paletele cu carbon, in loc de sticla, permit aceleasi rotiri magice ale mingii, dar la viteze cu mult mai mari. In plus, sunt si deosebit de rezistente.

Forma manerului nu este de neglijat. Cei mai multi jucatori prefera manerele concave, in timp ce pe locul doi se afla cele anatomice. Concave la randul lor, sunt mai groase in partea cuprinsa in podul palmei. Un maner special, care imbunatateste modelul anatomic, este cel al paletelor Donic Dotec, preferat de persoanele care si-au accidentat incheieturile. Exista insa si manere drepte cu care joaca aproximativ jumatate dintre sportivi, conform unor sondaje.

Dupa ce-ai hotarat in mare ce-ti trebuie, vine momentul sa afli ce fac adversarii pe care-i respecti si unde gasesc palete de tenis de masa profesionale la un pret bun. Nu trebuie sa navighezi foarte mult. Poti porni de la modelele de mai jos, potrivite cu diferite niveluri si stiluri de joc.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu