Cele mai bune stetoscoape

Am modificat articolul ultima data pe: 25.02.24

Cel mai bun stetoscop – Recomandarile noastre pentru 2024

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

MasterPro Dual SHL-STD01

 

1.MasterPro Dual SHL-STD01Acesta este unul dintre cele mai bune stetoscoape pe care le vei gasi in magazinele online, fiind fabricat de unul dintre cei mai de incredere producatori de instrumente medicale, Healthy Line. Se remarca prin performanta acustica, intrucat detecteaza o gama larga de frecvente, cuprinse intre 20 Hz – 1500 Hz, fiind ideal pentru utilizarea de catre medicii cardiologi sau alti specialisti ce au nevoie de o claritate superioara. In plus, gratie diafragmelor foarte sensibile, sunetele vor fi amplificate, astfel ca diagnosticul va fi mai rapid si mai exact.

Un alt avantaj major al acestui produs consta in faptul ca este compus din doua capsule de dimensiuni diferite, exista un clopot mare, potrivit pentru ascultarea pacientilor adulti, iar un unul mai mic, pentru copii. Confortul bolnavului este asigurat de inelele non-metalice si termoizolante, deoarece aplicarea stetoscopului nu se va simti rece pe piele. Tubul este de tip Bi-lumen, confectionat din PVC de inalta densitate, ce permite o conducere fidela a sunetului, fara aparitia zgomotelor ce se produc in mod normal, atunci cand exista doua tuburi paralele care se freaca. Daca esti dispus sa investesti in acest model, te va bucura sa afli ca are o oferta de pret avantajoasa.

MasterPro este un model de stetoscop performant, care e util tuturor medicilor ce necesita o claritate superioara a sunetului. In plus, poate fi utilizat pentru consultarea persoanelor adulte si a copiilor.

 

Avantaje:

Este un model capabil de performante acustice superioare.

Are capsula dubla, de dimensiuni diferite, ideala pentru adulti si copii.

Dispune de inele termoizolante, pentru un confort sporit al pacientului.

E echipat cu diafragme ultra-sensibile, pentru amplificarea sunetului.

Tubul este de tip bi-lumen, fiind flexibil si eficient.

Are termen de garantie, valabil 24 de luni.

Oferta de pret este avantajoasa, avand in vedere calitatea.

 

Dezavantaje:

Nu dispune de tensiometru.

 

 

 

 

Little Doctor LD 81

 

2.Little Doctor LD 81Orice persoana interesata sa isi masoare singura tensiunea arteriala va trebui sa se echipeze cu un stetoscop si tensiometru la un pret bun. Stetoscopul este un model simplu, care nu ar fi foarte folositor medicilor specialisti, insa poate fi extrem de util pentru ascultarea batailor inimii.

Tensiometrul poate fi folosit fie la mana stanga, fie la cea dreapta, iar in momentul in care vrei sa iei cuiva tensiunea, vei putea ajusta presiunea aerului din manseta, ce are o circumferinta de 25-36 cm, cu ajutorul supapei metalice.

Manometrul are dimensiuni mari, avand un diametru de 60 mm, astfel ca e usor de citit. Este necesara o temperatura de operare cuprinsa intre 10 si 40 de grade celsius, iar in ceea ce priveste specificatiile tehnice, trebuie spus ca intervalul de masurare a tensiunii este de 0 – 300 mmHG, cel de indicare al acesteia e de 0 – 300 mmHG, iar intervalul de eroare admisa e de ± 3 mmHg. Pe langa manometru si manseta, produsul vine si cu o husa necesara transportului si depozitarii, cu un manual de utilizare si cu un certificat de garantie, valabil 24 de luni. Little Doctor vine cu un set compus dintr-un stetoscop si un tensiometru foarte simplu si practic. Acesta nu trebuie sa lipseasca din locuinta persoanelor care doresc sa-si monitorizeze tensiunea arteriala.

 

Avantaje:

Este un model prevazut cu tensiometru mecanic, pentru masurarea tensiunii arteriale.

Tensiometrul poate fi utilizat la ambele maini.

Dispune de o supapa metalica, pentru reglarea presiunii din manseta.

Setul poate fi achizitonat la un pret redus.

Este accesorizat cu husa pentru depozitare si manual de utilizare.

Vine cu un termen de garantie de 2 ani.

 

Dezavantaje:

Stetoscopul nu este un model performant.

 

 

 

 

Microlife AG1 30

 

6.Microlife AG1 30Atunci cand suferi de probleme cardice si vrei sa ai mereu o evidenta asupra starii tale de sanatate, s-ar putea sa iti vina mult mai usor sa faci asta cu ajutorul unui stetoscop cu tensiometru. Cu acesta, iti vei putea masura tensiunea periodic, pentru a afla daca te numeri in limite normale sau daca trebuie sa iei masuri in acest sens. Modelul de fata este simplu, dar eficient.

Capsula stetoscopului este incorporata in manseta tensiometrului, fiind mai usor de utilizat. De asemenea, ecranul manometrului este suficient de larg pentru a putea fi citi fara probleme, manseta, care are o circumferinta de 22 – 32 cm, va fi umflata manual, iar para este ergonomica si prevazuta cu o supapa speciala cu buton.

Plaja de masurare este cuprinsa intre 0 – 300 mm HG, produsul are o greutate de 0, 450 kg, iar dimensiunile sunt de 175x70x103 mm. Dupa ce nu vei mai avea nevoie de instrument, il vei putea strange si depozita in husa speciala cu care vine si in care va sta in siguranta. Produsul oferit de Microlife poate fi extrem de util in locuinta persoanelor care au probleme cu inima si doresc sa isi monitorizeze tensiunea arteriala.

 

Avantaje:

Este un model prevazut cu tensiometru, ideal pentru folosirea la domiciliu.

Capsula este incorporata in manseta, pentru o utilizare facila.

Manometrul are un diametru mare, fiind usor de citit.

Va putea fi transportat si pastrat in siguranta, multumita husei cu care e accesorizat.

Are certificat de garantie, valabil 2 ani.

Setul poate fi achizitionat la un pret redus.

 

Dezavantaje:

Circumferinta de pana la 32 cm a mansetei s-ar putea sa fie prea mica pentru persoanele mai corpolente.

 

 

 

 

Jabes

 

7.JabesDaca esti interesat de cel mai bun stetoscop pe care il poti achizitiona din online, noi iti prezentam modelul de fata. Acesta este un instrument electronic, recomandat medicilor care necesita o acuratete superioara a sunetului emis de organe. Are buton de pornire, precum si unul de amplificare a frecventelor, filtrandu-le si eliminand zgomotele provenite din exterior.

Mai mult decat atat, ofera trei variante de ascultare: un mod “diafragma”, potrivit pentru sunetul pulmonar si care capteaza frecvente cuprinse intre 00Hz -500 Hz; un mod “clopot”, pentru sunetele emise de inima, ce preia frecvente mai joase (20Hz-200Hz); si un mod “extins”, pentru ascultarea plamanilor, a inimii si a altor organe (20Hz -1 KHz). Dispozitivul poate fi conectat la calculator, astfel incat sa transmiti informatiile de la stetoscop la acesta, pentru a avea o arhiva si un istoric al pacientilor. De asemenea, dispune de un program care permite imbunatatirea grafica a fenomenelor acustice si a diagnosticului, evaluand anomaliile pulmonare, cardiace si vasculare.

Acesta este unul dintre cele mai performante stetoscoape electrice pe care le vei gasi pe piata. Avantajul major consta in acuratetea si posibilitatea de surprindere a celor mai dificile sunete, ceea ce permite diagnosticarea rapida a afectiunii.

 

Avantaje:

Este un model profesional foarte performant, fiind electronic.

Este eficient, multumita sistemului de amplificare si de filtrare a sunetelor.

Poate fi utilizat pentru captarea frecventelor subtile si dificil de auzit.

Datele pot fi transferate pe calculator, pentru arhivarea si monitorizarea facila a situatiei pacientilor.

Vine cu un termen de garantie de 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Are o oferta de pret mai ridicata, comparativ cu celelalte produse prezentate in aceasta lista.

 

 

 

 

Cum alegi un stetoscop bun

 

Ghidul cumparatorului

Cei mai multi oameni au vazut, macar o data, un stetoscop atarnand in jurul gatului unui doctor. Acesta este un instrument esential in domeniul medical, fiind folosit pentru ascultarea batailor inimii, a sunetelor emise de plamani sau de tractul intestinal, iar rolul instrumentului este extrem de important, intrucat ajuta la detectarea diferitelor probleme de sanatate.

Un stetoscop este format, de regula, din trei componente: castile, o capsula si un tub (membrana) care le leaga pe primele doua. In interiorul capsulei se afla o diafragma, care va intensifica sunetele pe frecvente inalte, si care va oferi o acustica optima, astfel incat personalul medical sa poata asculta cu usurinta functionarea organului sau sa ia tensiunea arteriala.

Achizitionarea unui astfel de instrument iti poate da batai de cap, mai ales daca esti proaspat student la medicina si nu ai deloc experienta. Inainte de a te hotari asupra unui produs, afla ca exista mai multe modele pe care le poti alege, iar fiecare dintre acestea corespund unor anumite nevoi si arii de activitate.

Mai mult, conform celor mai avizate pareri despre cele mai bune stetoscoape, este important de stiut cum trebuie sa fie designul, astfel incat sa se bucure de o ergonomie crescuta, care sunt dimensiunile ideale pentru fiecare tip de pacient, dar si cum se realizeaza o mentenanta optima, ce asigura o buna functionare a obiectului. Despre toate acestea poti citi in ghidul de cumparaturi de mai jos.

Stetoscoape 1

Modelele: In comert, vei gasi stetoscoape acustice, modele electronice si unele modele pentru copii.

Cele acustice pot fi simple sau mai complexe, iar diferentele dintre cele doua tin de facilitatile din dotare, de pret si de personalul care le utilizeaza. Cele simple au o singura capsula si sunt, de obicei, utilizate de cei care lucreaza in domeniul serviciilor medicale, de catre asistente si veterinari, care au nevoie doar sa auda bataile inimii si sunetele tensiunii arteriale, iar nu sa detecteze diferite probleme pulmonare sau cardiace in functie de ritmul batailor.

Pentru acestea din urma este nevoie de un model mai complex, cu o acustica inalta. Un model performant poate fi prevazut cu o capsula dubla, care este capabila de a depista frecventele inalte si joase. Pot fi echipate cu tensiometru si, in mod evident, sunt mai scumpe.

Cele pentru copii sunt modele acustice, insa se diferentiaza prin aspectul lor, care este mai prietenos si mai confortabil, astfel incat sa fie mai usor de castigat increderea celor mici. Acestea sunt utilizate de medicii pediatri, pot avea capete interschimbabile, astfel incat sa poata fi utilizate pe nou-nascuti si pe copii ce trec de 1 an.

De asemenea, exista modele cu clopot dublu, in care o parte poate fi folosita pe adulti, iar cealalta este pentru consultarea copiilor. Au dimensiuni mai mici, pot aparea in diferite culori, iar unele modele au capsule in forma de capete de animale.

Cele electronice sunt ideale pentru identificarea sunetelor mai dificil de sesizat, pe care organele le emit. Sunt prevazute cu un dispozitiv cu afisaj, in care frecventa batailor inimii este calculata automat, in timp real. De regula, acestea sunt intalnite la medicii specializati in cardiologie, care lucreaza la terapie intensiva, la urgente, la medicina interna, etc.

Acestea pot fi prevazute cu sisteme de amplificare a frecventelor sau cu filtre pentru eliminarea zgomotelor de fond. De asemenea, pot fi prevazute cu functie wireless sau cu un soft performant, cu ajutorul caruia vei putea trimite datele de la stetoscop direct pe calculator. In felul acesta, vei putea inregistra si arhiva informatiile, dispunand de o monitorizare a starii de sanatate a pacientului.

 

Designul: Desi stetoscoapele au un aspect foarte asemanator, avand in vedere ca fiecare este alcatuit din aceleasi componente, exista anumite diferente, de care e bine sa tii cont, pentru a avea siguranta ca alegi un produs util si adaptat nevoilor si ariei de activitate.

In ceea ce priveste capetele, e necesar ca acestea sa fie intersanjabile, mai ales daca instrumentul va fi utilizat frecvent. Acestea pot fi confectionate din diferite materiale, fie rigide, fie moi si confortabile in ureche. E important sa alegi o forma a castilor care sa se muleze pe cea a canalului auditiv si, eventual, acestea sa fie ajustabile.

Capsula poate fi simpla sau dubla. In primul caz, diafragma pentru ascultarea frecventelor inalte si clopotul, pentru cele joase, sunt dispuse pe aceeasi parte, iar medicul trebuie sa aplice o presiune diferita pentru a asculta cele doua tipuri de sunete. La capsulele duble, cele doua parti sunt separate, asa incat utilizatorul trebuie sa intoarca capatul.

In aceea ce priveste tubul, acesta poate fi cu un singur lumen sau cu doua, desi exista modele in care cele doua tuburi sunt incorporate intr-o forma unica, ce elimina sunetele cauzate de frecarea celor doua (bi-lumen).

Majoritatea sunt negre, insa exista si modele colorate. Este necesar ca tubul sa fie suficient de flexibil, astfel incat sa nu se rupa sau sa pocneasca. De asemenea, evita sa achizitonezi unul confectinat din latex, intrucat exista riscul sa intalnesti bolnavi alergici la acest material.

 

Dimensiunile: Celor interesati sa afle unde gasesc stetoscoape la preturi bune, le spunem ca este esential ca dimensiunile acestora sa fie adaptate la pacient. Astfel, capsulele pot avea diametre variate, cele pentru adult putand fi in jur de 35 mm, iar pentru copii acestea pot fi de 25 mm. Insa, pentru un pacient cardiac, e nevoie de un diametru mai mare, de cel putin 45 mm, astfel incat medicul sa poata auzi chiar si cele mai subtile sunete.

De asemenea, un pediatru va utiliza un tub cu o lungime de 55 cm, insa restul personalului medical poate folosi un model de pana la 70 cm. Cu cat tubul este mai lung, cu atat acesta nu se va deplasa de la gatul doctorului, fiind mereu la indemana.

Iar un motiv si mai important tine de siguranta, intrucat ii va permite utilizatorului sa stea la o departare mai mare de pacientii bolnavi. De asemenea, cu cat sunt mai largi, cu atat sunetele sunt transmise si receptate mai clar, de aceea sunt ideale pentru persoanele care interactioneaza prima data cu pacientul (medici de pe ambulanta, de la urgente, de la terapie intensiva, etc.), intrucat pot detecta din timp anumite afectiuni.

Stetoscoape 2

Mentenanta: Periodic, este musai sa cureti capetele obiectului, pentru a asigura protectia utilizatorului, a pacientului, dar si a produsului. Astfel, mai intai trebuie sa dezasamblezi stetoscopul, pentru a scoate varfurile castilor si pentru a separa clopotul de diafragma, care nu trebuie atinsa de nici o solutie. Varfurile pot fi spalate cu apa si sapun, iar intregul obiect poate fi sters cu o carpa umeda, dupa care poti reveni cu putin alcool.

De asemenea, dupa ce ai indepartat capsula, ii poti sterge suprafata cu aceleasi ingrediente. Inainte de a asambla toate componentele, e recomandat sa le stergi. Totodata, tine-le departe de uleiuri sau alti agenti de curatare mai puternici. Si, desigur, nu uita sa verifici instructiunile de curatare, intrucat pasii pot diferi la fiecare producator in parte.

Daca deja cauti un raspuns la intrebarea “unde gasesc stetoscoape la un pret bun?”, inseamna ca esti pregatit sa treci la achizitonare. Noi iti recomandam sa cauti un model pe Internet. Procesul de cumparare va fi mai facil, mai ales avand in vedere ca astfel de instrumente sunt mai greu de gasit in magazinele conventionale, care ar putea chiar sa nu existe la tine in zona, mai ales daca nu locuiesti intr-un oras mare.

In plus, preturile tind sa fie mult mai ridicate, comparativ cu site-urile online, unde poti intalni diferite perioade de reduceri, oferte si discounturi.

Lasa un comentariu

0 Comentariu