Cele mai interesante si usoare trasee cu bicicleta langa Bucuresti

Am modificat articolul ultima data pe: 27.09.23

 

Pentru ca te poti pierde usor in salbaticia si betoanele urbanului, o scurta drumetie poate sa iti dea energie si o gura de aer proaspat. In jurul Bucurestiului gasesti tot felul de locuri naturale care abia asteapta sa fie descoperite, unele putand fi urmate si cu bicicleta. In acest articol afla cate ceva despre traselee pe care le poti efectua cu bicicleta in apropierea Capitalei. 

 

Pentru un biciclist amator, traseele de bicicleta din apropierea oraselor in care se afla devin oportunitati interesante de explorare in timpul liber, dar si de respirat aer curat si exercitiu fizic. Unele astfel de drumuri pot fi mai putin apreciate de ciclistii cu experienta, care cunosc ca in palma zonele inconjuratoare, insa pentru amatori devin o sansa buna de a descoperi parti necunoscute si de a se mentine in forma. Cei care nu au timp sa se aventureze foarte departe sau care nu dispun inca de suficienta anduranta pentru curse mai solicitante pot gasi unele trasee de bicicleta din Bucuresti suficient de interesante. Iata cateva exemple. 

 

Padurea Cernica

Oricine a ajuns in Bucuresti si locuieste aici de ceva timp a auzit, macar, de padurea Cernica. Chiar si biciclistii incepatori ajung in aceasta frumoasa portiune naturala situata in imediata apropiere a Capitalei, fiind o destinatie foarte populara pentru amatorii vehiculelor pe doua roti. Tot aici se desfasoara, in mod uzual, competitii de mtb, cel mai cunoscut, poate, fiind Rocket Bike Fest. 

Acest traseu cu bicicleta porneste din imediata apropiere a manastirii Cernica, la vreo 15 km la est de Bucuresti, lungimea sa fiind de aproximativ 27 km. Diferenta de nivel se ridica la 206 metri, cu rampa medie de 1.4%, potrivit aplicatiilor de profil. Cursa nu este dificila si se desfasoara in intregime offroad. Punctul cel mai ridicat de inclinatie este de 11%, distanta de acest tip fiind scurta, insa. 

Cei care nu au mai avut experienta pe un traseu cu noroi, pietris si pamant pot explora in voie zona si prinde experienta. 

Padurile Comana si Calugareni

Multi biciclisti din Bucuresti ajung pe acest traseu deoarece este in natura, distractiv si nu foarte dificil. Traseul porneste la 32 de km de Capitala, pornirea si finisul fiind la manastirea Comana, si are o lungime de 32 km, diferenta de nivel fiind de 248 metri. De aceea, e unul din acele  trasee de bicicleta langa Bucuresti apreciate de toate varstele, pe care incepatorii le fac des. 

Comana Bike Fest are loc pe acest traseu, evenimentul fiind conceput pentru cei cu mai putina experienta intr-ale ciclismului, asa ca este posibil ca, daca ai participat vreodata la astfel de competitii, sa fi parcurs deja parte a traseului. Acesta implica traversarea padurii Comana, unde intalnesti poteci si drumuri de pamant, intoarcerea facandu-se pe drum asfaltat (DJ603). Vei trece pe langa Mihai Bravu si Lunca Neajlovului si Lacul Comana, padurea Calugareni si localitatea Crucea de Piatra. 

In paduri e nevoie de atentie la potecile mai inguste pe aceste trasee de bicicleta, la panze de paianjen si tantari. Daca urmezi traseul pe ploaie, ai grija caci poti aluneca pe noroi si va trebui sa treci un canal de irigare in zona luncii de dupa Mihai Bravu. 

 

Bucla Tancabesti – Peris – Carbunari

Acest traseu de bicicleta langa Bucuresti porneste de la km 30 pe DN1, fiind o varianta ce include si macadam, asa ca se recomanda ca echipament un mountain bike sau un ciclocros. In prezent exista un pod peste Ialomita, fiind mai usor de trecut indiferent de vreme. 

Punctul de plecare al acestui traseu de bicicleta dinspre Bucuresti este spre Peris catre est, dupa care se indreapta spre nord, catre Carbunari, intoarcerea facandu-se spre DN1 catre sud pentru intoarcere in Tancabesti. Desi nu e un traseu greu, incepatorii ar trebui sa fie insotiti de catre biciclisti mai experimentati pentru a vedea cum se desfasoara o cursa pe drum national. Tura prezinta mai multe variante, una desfasurandu-se in intregime pe sosea. 

 

Cornatelu

Unul din cele mai indepartate trasee de bicicleta de Bucuresti este Cornatelu, care porneste la aproximativ 58 km de Capitala, spre vest, catre Targoviste. Traseul poate fi considerat lung, insumand 58 km, intreaga distanta fiind pedalata la campie, totusi. Ca si tipologie a drumului, avem asfalt, drumuri de tara si forestiere. 

O sectiune de 4 km se desfasoara in padure, necesitand putina atentie la navigare, insa per total e un traseu usor. Uneori poate fi vant puternic asa ca ia-ti masurile necesare cand pornesti la drum. 

Bucla Caldarusani

Chiar daca nu e unul din cele mai dificile trasee de bicicleta de langa Bucuresti, acesta poate pune probleme celor cu anduranta scazuta, deoarece e foarte lung, masurand 60 de km. Nu prea exista mari diferente de nivel sau dificultati speciale. Totusi, daca nu ai experienta intr-ale ciclismului, te poate rapune din simplul motiv ca e o cursa lunga. 

Traseul acesta cu bicicleta de trekking porneste de la manastirea Caldarusani si va trece prin cateva sate din zona de campie inainte de a se ajunge la raul Prahova si la unele lacuri din respectiva zona. Totusi, din cauza distantei, vor fi necesare merinde si surse de hidratare serioase, mai ales cand traseul e explorat pe caldura. 

 

Traseul Palatul Mogosoaia si padurea Baneasa

O astfel de plimbare prin Capitala si zonele adiacente te poate umple de energie. Vei trece atat prin zone asfaltate, cat si prin unele mai bogate in natura. Pornesti dinspre parcul Herastrau la intrarea Charles de Gaulle, catre Chitila pe langa Arcul de Triumf, dupa care te indrepti spre Mogosoaia pe soseaua Chitila – Mogosoaia, intrand in localitatea Mogosoaia prin Parcul Brancovenesc. 

Intoarcerea se face prin padurea Baneasa pe soseaua Bucuresti – Targoviste si Aleea Privighetorilor. Vei continua pe soseaua Bucuresti – Ploiesti pana ajungi la fantana Miorita si se va termina in parcul Herastrau. Distanta totala a traseului se ridica la 37 km. 

 

Aceste trasee cu bicicleta prin Bucuresti si imprejurimi iti pot pune sangele in miscare si te pot ajuta sa iti faci noi prieteni, existand grupuri inchegate de ciclisti amatori cu sau fara experienta care fac astfel de adunari destul de frecvent, mai ales pe perioada verii. Spor la pedalat!

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu