contact
contact

Îmbrăcăminte ideală pentru o drumeție: ce să porți la munte vara?tru o drumeție

Am modificat articolul ultima data pe: 25.02.24

 

Pentru o drumeție la munte în timpul verii, este important să alegi o îmbrăcăminte care să te protejeze de condițiile specifice ale mediului montan, să fie confortabilă și să-ți permită libertate de mișcare. Sunt mai multe soluții la care poți apela, însă este nevoie să ții cont de schimbările climatice ce pot surveni chiar și în timpul verii, motiv pentru care îți recomandăm să te îmbraci în straturi.

 

Strat de bază

Alege tricouri din materiale cât mai ușoare prin care pielea să poată respira, așa cum sunt bumbacul, materialele sintetice și cele cu tehnologie de gestionare a umidității, pentru a rămâne uscat atunci când transpiri. Spre exemplu, poți achiziționa îmbrăcăminte The North Face la 8a.ro la prețuri avantajoase, care v-a ajunge la tine la timp pentru o expediție.

 

Strat intermediar (opțional, în funcție de altitudine și condițiile meteo)

Ca strat intermediar, cele mai bune soluții sunt puloverele din materiale termice care pot menține căldura corpului atunci când te afli în zone mai răcoroase sau atunci când noaptea temperaturile scad. 

 

Strat exterior

Ca strat exterior pentru timpul verii jachetele impermeabile și rezistente la vânt sunt cele mai bune variante. De asemenea, poți opta și pentru variante căptușite, pentru cazul în care temperaturile scad brusc foarte mult.

Pantaloni

Pantaloni din materiale ușoare și rezistente, care să permită circulația aerului și să se usuce rapid. Pot fi pantaloni lungi sau scurți, în funcție de preferințe și de specificul traseului.

 

Accesorii

Ca accesorii recomandăm pălăriile, șepcile sau baticurile care pot să îți protejeze capul de razele soarelui, ajutându-te să eviți insolațiile. O pereche de ochelari de soare care au protecție UV sunt de asemenea o soluție optimă care te va ajuta să îți protejezi ochii. Poți lua cu tine și mănuși subțiri pentru a evita bătăturile și disconfortul.

 

Încălțăminte 

Bocancii de drumeție sau ghetele rezistente care pot oferi suport gleznelor și pot proteja picioarele sunt soluția optimă pe teren accidentat. De asemenea, ar trebui să te asiguri că pantofii pe care îi porți sunt potriviți pentru tine deoarece pantofii prea mari sau prea mici pot cauza disconfort.

 

Șosete

Șosetele din materiale sintetice sau cele confecționate din lână merinos, care pot preveni bătăturile sunt cele care te vor ajuta să gestionezi și umezeala atunci când te prinde ploaia pe munte.

Rucsac

Vei avea nevoie pentru drumețiile pe munte și de un rucsac de bună calitate cu capacitatea necesara pentru a transporta alimentele, apa și trusa de prim ajutor. Tot aici vei pune și hainele

suplimentare și alte astfel de articole care îți pot fi de ajutor când ești pe munte.

 

Haine suplimentare pe ca le poți lua, în funcție de durata și dificultatea traseului:

Ținând cont de altitudine și de zonele pe care urmează să le traversezi poate fi util să ai mereu la tine și haine suplimentare, așa cum sunt jachetele de puf și polarele groase. 

Hainele pe care le alegi trebuie să fie potrivite pentru tipul de activități pe care le faci și trebuie să fie în ton cu condițiile meteo estimate. De asemenea, este ideal să nu uiți nici de protecțiile solare, chiar și în zilele foarte răcoroase, pentru că soarele poate să îți afecteze pielea.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu