contact
contact

Top 5 măsuri de siguranță de care să ții cont în jocurile de noroc online

Am modificat articolul ultima data pe: 13.06.24

 

Jocurile de noroc sunt un domeniu în care precauția trebuie să fie pusă pe primul loc. Acest lucru este valabil nu doar în privința datelor pe care jucătorii le furnizează la înregistrare, ci și din prisma aspectelor financiare implicate. În general platformele cazinourilor online sunt securizate, mai ales dacă acestea dețin o licență de funcționare.

Pe piața jocurilor de noroc există și cazinouri online ce funcționează ilegal și nu dețin o asemenea licență. În acest caz, jucătorii care totuși decid să le abordeze se expun în totalitate. Ca și măsură de prevenție, jucătorii trebuie să se informeze cu privire la bonusuri, metode de plată și măsuri de securitate adoptate de cazino.

 

5 măsuri de siguranță de pus în practică în jocurile de noroc online

Crearea unui cont pe platforma unui cazino online este un lucru ce trebuie să fie luat în seamă în cel mai serios mod. Toate datele pe care un jucător le furnizează în formularul de înregistrare sunt ulterior verificate de echipa cazinoului. În acest caz, împărtășirea datelor personale și financiare trebuie împărtășite în cadrul unui mediu sigur care să nu dăuneze în niciun fel jucătorului.

Pentru a rămâne în siguranță, jucătorii cazinourilor din mediul online pot pune în practică o serie de măsuri. Pot fi regăsite în continuare 5 din acestea măsuri și modul lor de implementare.

 

1. Accesarea promoțiilor și bonusurilor direct de pe platforma cazinourilor

Promoțiile cazinourilor sunt un lucru ce atrage atenția clienților mereu. Chiar dacă la înregistrare se bifează căsuța prin care se dă acordul cu privire la informarea despre bonusuri și promoții, tot este necesară precauția.

Se recomandă evitarea accesării promoțiilor direct din email sau accesarea link-urilor ce par să prezinte asemenea promoții. Mesajele și link-urile pot ascunde viruși periculoși pentru dispozitiv sau care pot clona datele cardului bancar utilizat în cont. Cel mai bine este ca promoțiile să fie accesate direct din contul de jucător.

 

2. Verificarea licenței cazinoului

Licența cazinoului este primul lucru ce trebuie să fie verificat. De cele mai multe ori aceasta este afișată în partea de jos a paginilor incluse în platformă. Aceasta poate fi verificată și pe site-ul ONJN.

Un cazino funcționează legal dacă a primit o licență de funcționare. Licența este eliberată de Oficiul Național al Jocurilor de Noroc și asigură activitatea cazinoului pe o durată de 10 ani. ONJN se asigură de faptul că toate cazinourile ce obțin o licență respectă legea din toate punctele de vedere.

Odată ce un cazino primește licența, de fapt își asumă îndeplinirea obligațiilor față de clienții săi. Prin urmare, bonusurile promise sunt garantate dacă sunt respectate toate condițiile impuse, același lucru fiind valabil și pentru câștigurile obținute din bonusuri. La un cazino legal nu există temerea de a rămâne fără fonduri în balanță peste noapte.

De fapt, licența arată că acel cazino răspunde în fața legii și că este controlat de instituții acreditate. Implicit, și datele jucătorilor sunt procesate și păstrate într-un mediu sigur.

 

3. Configurarea parolelor puternice

Configurarea unei parole puternice este o altă soluție practică. La crearea contului se recomandă configurarea unei parole complexe pentru a evita expunerea contului la tentativele de fraudă. De obicei trebuie să incluzi în parolă cel puțin o majusculă, un caracter special și un număr.

Cu toate acestea, componența parolei nu trebuie să fie prea familiară sau ușor de ghicit. Trebuie să fie evitată inserarea datelor personale în parolă, acestea făcând referire la data de naștere, prenume sau numărul apartamentului sau casei.

Este bine ca acea parolă să fie ținută în minte. Se poate opta și pentru memorarea parolei de către dispozitiv, însă în acest caz este nevoie de multă precauție pe viitor. Autentificarea în 2 pași poate fi o măsură suplimentară eficientă, aceasta putând împiedica potențialele fraude.

4. Verificarea metodelor de securitate ale cazinourilor

Metodele de securitate utilizate de cazinouri e un alt element ce trebuie să fie verificat. Primul indiciu referitor la securitatea site-ului poate fi observat în bara ce conține adresa site-ului. Aici ar trebui să fie regăsit un lacăt mic. Dacă acesta nu este de închis și/sau de culoare verde, atunci site-ul nu este sigur și nu ar trebui să fie accesat.

Cazinourile licențiate utilizează măsuri de criptare a datelor precum certificatele SSL. Acest lucru garantează siguranța datelor transmise de jucător cazinoului. Totodată, datele nu vor fi împărțite cu alte părți terțe și vor fi utilizate doar pentru verificarea identității și pentru efectuarea tranzacțiilor.  

Înainte de efectuarea unei tranzacții financiare, asigură-te că acel lacăt este închis, înainte de introducerea datelor și înainte de finalizarea tranzacției. Chiar dacă  acel cazino deține licență se poate întâmpla să existe breșe de securitate, deși acest lucru este foarte rar.

Și RNG-ul este o măsură de securitate utilizată pentru protejarea jucătorilor. Această tehnologie alege în mod aleatoriu numerele sau simbolurile ce formează combinații câștigătoare. Sistemul asigură corectitudine în acest fel. În plus, jocurile de pe platformele cazinourilor online sunt verificate periodic de anumite instituții în vederea asigurării corectitudinii acestui sistem și a modului de funcționare.  

 

5. Utilizarea unei rețele de internet sigure

Accesarea contului trebuie să fie efectuată utilizând o rețea de internet sigură. Mai exact, nu este recomandată utilizarea unei rețele publice de internet, ci propria rețea de acasă sau de date mobile. Trebuie să se țină cont de acest fapt mai ales în efectuarea tranzacțiilor pe platformă.

Efectuarea depunerilor în cont sau retragerea câștigurilor impun existența unor norme de securitate. O rețea publică poate dăuna și poate expune jucătorul la anumite fraude.

 

Siguranța: un aspect primordial pentru clienții jocurilor de noroc

Siguranța e un aspect indispensabil în jocurile de noroc. Indiferent de moment sau de acțiunea întreprinsă, e important ca mereu să fie jucătorii în siguranță, Compromiterea datelor personale sau a celor financiare poate fi evitată prin aplicarea măsurilor prezentate mai sus și prin multă precauție și vigilență.

Nu este de ajuns ca platformele cazinourilor să fie securizate. Jucătorul trebuie să fie atent și în utilizarea propriului dispozitiv, deoarece virușii pot fi contactați și de pe alte platforme sau site-uri. Vigilența trebuie să fie permanentă, indiferent de site-ul accesat.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu