Topul producatorilor de manusi de box

Am modificat articolul ultima data pe: 26.01.21

 

Manusile de box sunt folosite in sporturile de lupta. Functia lor principala este de a amortiza impactul atat la nivelul falangelor, pentru cel care le poarta, dar si asupra zonelor de atac (corp, cap), pentru adversar.  Am intocmit un clasament al firmelor producatoare de manusi de box, in functie de cotarea lor in randul clientilor, de performante si inovatii in tehnologie, dupa care te poti ghida in alegerea celui mai bun produs pentru tine.

 

Indiferent daca esti boxer profesionist sau amator, ai nevoie de manusi de box de calitate pentru a te proteja de loviturile adversarilor in timpul sesiunilor de antrenament sau la o competitie. Alegerea manusilor de box se poate face după mai multe criterii: materialul de fabricatie, dimensiunea manusilor, greutatea si categoria boxerului, dar nu in ultimul rand dupa notorietatea firmei producatoare.

 

Everlast

Firma s-a lansat in Statele Unite la inceputul secolului XX, ca producator de costume de baie care sa reziste macar un an – de unde si numele. Provocarea i-a fost lansata in 1917, cand Jack Dempsay a solicitat un echipament de box care sa fie viabil macar 15 runde de antrenament.

Castigarea de catre tanarul boxer a titlului mondial in 1919 dupa un meci in care a purtat manusi Everlast a insemnat momentul de cotitura in profilul brandului. Din acel moment, numele s-a impus in industria boxului.

In prezent, Everlast si-a extins activitatea la echipament pentru box, fitness si arte martiale in peste 100 de tari de pe toate continentele. Campioni renumiti la box, printre care Muhammad Ali sau Sugar Ray Robinson au castigat medalii importante antrenandu-se si luptand sub egida Everlast, transformand firma intr-un simbol al performantei.

 

Venum

Renumitul brand este legat de numele francezului Franck Dupuis, care in 2004 a fondat primul magazin online care comercializa echipament pentru sporturi de lupta si arte martiale, cu accent pe artele martiale mixte. Din 2006, lanseaza propriul lant de produse, fabricate in Brazilia, care sa alimenteze piata europeana in expansiune.

In domeniului boxului, si in special al manusilor profesionale de box, Venum se remarca prin inovatii si performante deosebite. Se remarca sistemul de ventilatie pentru degetul mare si de la nivelul celorlalte degete, aerul injectat in spuma lichefiata care imprima elasticitate si cusaturile intarite, care lungesc speranta de viata a produselor.

La acestea, se pot adauga cu usurinta unicitatea modelelor si finisarile estetice, elemente care trec produsele Venum din categoria articolelor sportive in capitolul arta.

 

RDX Sports

Marca a aparut cu 20 de ani in urma, in Manchester, ca raspuns la preturile prohibitive pentru englezul de rand practicate de producatorii japonezi, americani si mexicani pentru echipamentele sportive. Cu o politica bazata pe calitate si cu desfacere online, RDX a reusit sa castige in doua decenii peste 200 de milioane de clienti. Daca practici arte martiale mixte, muay thai, taekwondo, jiu jitsu sau haltere te poti aproviziona cu echipament RDX fara sa ai motive de regret.

Cat despre box, firma produce echipament de lupta si de antrenament, saci de box si elemente de protectie. La mare cautare raman insa manusile de box. Sistemul de ventilatie propriu tehnologiei RDX presupune o retea de perforatii care formeaza un mecanism care previne mirosurile neplacute, asigura protectia pielii si ofera senzatia de confort.

Polimerul elastomeric din componenta manusilor determina rezistenta la uzura si impermeabilitate, precum si o durata de viata lunga a produsului.

 

Lonsdale

Numele brandului se impleteste cu istoria boxului inca din 1891, cand al cincilea lord de Lonsdale organiza primul meci de box in care sportivii purtau manusi. In 1959, al saptelea lord de Lonsdale acorda fostului boxer Bernard Hart permisiunea de a folosi numele familiei pentru o gama de echipamente pentru box.

Din 2004, brandul a intrat sub aripa corporatiei Sports Direct Group, alaturi de alte branduri de renume in domeniul sportiv: Adidas, Puma, Converse, Salomon sau Basics.

De mai bine de jumatate de veac de la deschiderea primului magazin in 1960, Lonsdale reprezinta un varf pe piata, comercializand o larga varietate de produse (echipament de lupta, nutritie, protectie corporala, echipament de gimnastica), cu aplecare asupra artelor martiale mixte si boxului. Printre campionii care au purtat emblema Lonsdale, de departe cel mai celebru este Muhammad Ali.

In domeniul echipamentelor de box, enumaram manusi, elemente de protectie, incaltaminte, saci de antrenament si diferite accesorii.

Sanabul

Numele Sanabul a evoluat de la termenul Sanable, ceea ce inseamna “abilitate de vindecare” provenind etimologic din latinescul sanabilis (sanare – a vindeca si abilis – capabil). Astfel, numele brandului este un memento al faptului ca artele martiale implica si incurajeaza vindecarea trupului si a mintii.

Obiectivul principal asumat de Sanabul este sa producă echipament sportiv si de lupta de cea mai inalta calitate si sa-l faca accesibil. Fabricarea celor mai bune echipamente necesita inovatie, drept urmare firma investeste constant in cercetare si dezvoltare. Spuma infuzata cu gel de pe interiorul manusilor, captuseala cu plasa, arcul longitudinal sau sistemul de inchidere cu scai reprezinta tot atatea inovatii care sa transforme produsele Sanabul in ecipament ergonomic, respirabil si usor de curatat.

 

Title Boxing

Firma s-a lansat in 1998 in domeniul echipamentului pentru box, pentru ca in 2007 sa-si largeasca domeniul de activitate asupra artelor martiale mixte, cum ar fi kickboxing, lupta in cusca sau wrestling greco-roman.

Spuma cu memorie, tehnologia de ventilatie Aerovent, “buzunarul de aer” care capteaza si absoarbe forta loviturii si in acelasi timp protejeaza articulatiile sunt cateva dintre rezultatele de top ale cercetarii Title. Adaugam tehnologia inovatoare HexiComb, care consta in utilizarea unei noi spume de cauciuc sub forma de gel care, in momentul loviturii, disperseaza socul si reduce forta energetica, contribuind la imbunatatirea performantelor si la marirea duratei unei sesiuni de antrenament.

 

Cleto Reyes

Istoria firmei incepe in 1938 in Mexico CIty, cu o lupta incrancenata de amatori, in care Cleto Reyes Castro se remarca, fiind aplaudat la scena deschisa. Cu toate acestea, tanarul a ales ca pe viitor sa nu mai lupte, ci sa se dedice, in schimb, unei cariere in fabricarea si comercializarea manusilor de box.

Cleto Reyes ofera manusi pentru box profesionale sau dedicate amatorilor, atat pentru antrenament, cat si pentru lupta in ring. Captuseala din spuma de latex este rezistenta si ofera pumnilor sustinerea de care au nevoie si un efect deosebit al fiecarei lovituri. In acelasi timp, garniturile hidrofuge impiedica umiditatea sa intre in captuseala si mentine greutatea constanta a manusii.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments