Unde pastram bicicleta cand vrem mai mult spatiu in apartament – 7 solutii ingenioase

Am modificat articolul ultima data pe: 23.04.24

 

Suportul de bicicleta cu scripete iti permite sa fixezi bicicleta in tavan, de aceea nu vei reduce din spatiul existent in incapere. Tot in aceasta zona o poti prinde si in cazul in care ai prin casa o grinda de rezistenta. Pozitionand noua carlige la distanta potrivita, o poti transforma in suport. Carligele de fixare in perete te ajuta sa prinzi cursiera in pozitie verticala sau orizontala, astfel ca nu vei tine ocupata pardoseala.

 

Stai la bloc si nu stii cum sa depozitezi bicicleta? Iata cateva idei:

 

Carligele de fixare in perete

Ca sa nu te lovesti de bicicleta ori de cate ori treci prin camera, cel mai bine este sa o agati de un carlig, care a fost in prealabil fixat in zid. Acesta permite pozitionarea atat pe verticala, cat si pe orizontala, in functie de spatiul disponibil. 

Carligele sunt concepute pentru a sustine o anumita greutate, de aceea in momentul in care alegi un astfel de suport, tine cont de greutatea totala a bicicletei. Daca vrei sa fixezi dispozitivul pe orizontata, atunci acesta va fi prins de cadru, iar daca il pozitionezi pe verticala, carligele vor securiza rotile.

Ca acestea sa nu arate inestetic, poti aplica pe perete un tapet care sa infatiseze un ciclist, iar in locul bicicletei imaginare sa o pozitionezi pe cea reala. In momentul in stabilesti locul amplasarii, opteaza pentru hol sau sufragerie, deoarece nu deranjezi pe nimeni, atunci cand pleci dimineata devreme la plimbare.

 

Rafturile de bicicleta – o optiune pentru spatiile inguste

O alta modalitate de a pune bicicletele pe perete este suportul asemanator cu un raft. Suprafata plata poate fi utilizata pentru depozitarea diverselor lucruri mici. 

Modelele care permit fixarea pe verticala au o singura etajera, de aceea nu iti permit decat depozitarea obiectelor de mici dimensiuni. In schimb, cele concepute pentru pozitionarea pe verticala sunt, de regula, impartite in doua: o parte se foloseste pentru depozitarea bicicletei si cea de-a doua pentru stocarea lucrurilor. 

Acestea sunt mai bune pentru stocarea obiectelor, deoarece au mai multe polite. Din acest motiv este indicat sa amplasezi un astfel de suport in debara sau in locul in care stochezi de obicei obiectele pe care le folosesti ocazional.

 

Ai spatiu redus? Depoziteaza bicicleta sub scara

Dezvoltatorii imobiliari au inceput sa construiasca tot mai multe apartamente pe doua niveluri, mai ales cele care se afla la ultimul etaj. Daca te numeri printre persoanele care au locuinta pozitionata in acest mod, poti pune bicicleta sub scara. 

Fixeaza doua carlige sub treapta, insa inainte de a le pozitiona masoara lungimea bicicletei, pentru a afla la ce distanta trebuie sa le amplasezi. Acestea vor prinde cauciucurile, de aceea bicicleta sta cu capul in jos. 

Daca alegi acest mod de depozitare, vei eficientiza spatiul pe care il ai sub scara si astfel nu te vei lovi mereu de bicicleta prin camera si vei putea curata usor pardoseala, fara sa fie nevoie sa ridici de fiecare data bicicleta.

 

Suportul de tavan – o alta varianta pentru depozitare

Mai poti stoca bicicleta pe tavan. Suportul are doua carlige ce se fixeaza in perete si doua scripete in partile laterale, pentru a o putea ridica usor. 

Corzile sunt destul de puternice pentru a sustine greutatea dispozitivului, chiar daca par firave. Datorita faptului ca cursiera este sus, poti utiliza spatiul din incapere si nu te vei impiedica de ea prin casa. 

Totusi, in momentul in care stabilesti locul in care urmeaza sa fixezi suportul, este bine ca tavanul sa fie suficient de inalt, deoarece in caz contrar exista riscul sa te lovesti cu capul de roata, atunci cand treci prin dreptul bicicletei. 

Suportul poate fi montat in hol sau pe balcon, cu conditia ca acesta sa fie inchis cu geamuri de termopan. Daca nu, exista riscul ca aspectul bicicletei sa se deterioreze din cauza razelor solare sau a ploilor.

 

Prinderea bicicletei de grida de rezistenta

Daca in structura casei ai prezenta o grinda de rezistenta, te numeri printre norocosi, deoarece o poti folosi pentru fixarea suportului. Obiectul de depozitare este format din doua carlige, ce sunt pozitionate de o parte si de alta a grinzii, dar nu inainte de a masura lungimea bicicletei, pentru a sti distanta. 

Pozitionand astfel bicicleta, vei atrage atentia asupra elementelor structurale, dar in acelasi timp vei eficientiza spatiul disponibil. De asemenea, aceasta modalitate de depozitare nu va bloca calea de acces in incapere. 

Rafturile individuale – o optiune pentru debara

Cauti o modalitate care sa iti permita sa muti cu usurinta suportul? Atunci alege raftul independent, realizat din metal sau din lemn. Acesta poate sustine o cursiera sau mai multe, in functie de model. 

Suportul este format dintr-o baza, in partea de jos, pentru a avea echilibru. Pozitionarea bicicletelor se poate face pe una din partile laterale sau pe ambele, in functie de modelul ales. 

Daca vrei ca suportul sa nu iti ocupe spatiu, atunci cand nu il folosesti pentru bicicleta, alege un model pliabil. Sistemul de prindere a bicicletelor poate fi lasat in jos, lipit de baza, astfel ca nu iti va ocupa spatiu.

In momentul achizitie nu va fi nevoie sa il fixezi in perete, ci doar sa asamblezi elementele din pachet, in functie de schita oferita de catre producator, de aceea nu necesita multa indemanare. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca nu strici aspectul zidului si il poti muta usor oriunde, in functie de modul in care iti amenajezi casa.

 

Transformarea bicicletei in decoratiune – o varianta pentru pasionatii de ciclism.

Cei care sunt pasionati de ciclism, cu siguranta sunt de parere ca cel mai bun suport de bicicleta, pentru perete, este acela care pune in valoare “bijuteria”. Acestora le propunem un suport format dintr-o bara telescopica, care porneste din podea si ajunge pana in tavan, iar in partile laterale are carlige, pentru prinderea cadrelor. 

Ocupa mai mult spatiu, insa daca pozitionezi in jurul lui o multime de decoratiuni cu aceeasi tematica, poate fi considerat element de decor. O alta varianta ar fi aplicarea unui tapet care sa infatiseze o imagine, in care sa se regaseasca si conturul unei biciclete, la dimensiunea  reala. In spatiul desenat fixeaza bicicleta, folosind un suport de tip carlig. In acest mod, vei putea integra dispozitivul de mers in decor si il vei scoate in evidenta, fara sa strici designul camerei.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu