Gantere – Opinii si Recenzii in 2025
Accesul la sala este un lux pe care nu ti-l permiti sau vrei sa te antrenezi si acasa, pentru a te mentine cat mai eficient intr-o forma fizica buna? Indiferent de stilul de exercitii pe care il abordezi, ganterele se numara printre cele mai eficace accesorii pe care le poti folosi in propriul apartament, pe balcon sau in gradina. Tunturi 2X0.5KG, este, de exemplu, un set de doua gantere de 0.5kg, cu dimensiuni reduse, suprafata din burete si benzi Velcro pentru prindere la incheietura, utile daca vrei sa imbunatatesti eficienta antrenamentelor zilnice de aerobic, fitness sau alergare. Pentru cei care cauta modele pentru nivel avansat, cu posibilitate de reglare a greutatii si incarcare mai mare, este mai potrivita o versiune precum inSPORTline ProfiST 45 kg.
Tabel comparativ
Set de doua gantere fixe, concepute pentru a adauga dificultate si randament exercitiilor de aerobic, fitness, alergare etc. indiferent daca au loc in casa, la sala sau in exterior. Au o greutate redusa, care pune accent mai mult pe anduranta, decat pe cresterea masei musculare, suprafata acoperita cu burete, pentru confort si evitarea deteriorarii mobilei sau parchetului, si sistem de fixare pe incheietura mainii.
Pentru sportivii de performanta care executa exercitii de dificultate sporita, acest model de 0.5kg se poate dovedi prea putin provocator.
Varianta de gantera fixa, disponibila in set de doua bucati, pentru completarea exercitiilor fizice realizate pe baza greutatii corpului.
Model de gantera construit pentru a oferi sportivilor de nivel avansat o adaptabilitate cat mai buna la cerintele exercitiilor abordate. Este o versiune reglabila, cu discuri care se pot folosi pe rand sau cumulat, in functie de greutatea dorita, confectionata din fier, cu suprafata rezistenta la transpiratie si umezeala, bara cu strat antiderapant si sistem de fixare cu suruburi.
Produsul este comercializat la bucata, nu ca pereche, si costa ceva mai mult decat variantele fixe, din cauza caracteristicilor tehnice.
Echipament din categoria greutatilor reglabile, cu bara scurta, recomandat pentru antrenamentele de nivel avansat, realizate acasa sau la sala.
Disc pentru gantere reglabile, din categoria accesoriilor pentru nivel avansat, confectionat din fier rezistent, cu structura stabila si durabila. Are suprafata acoperita cu cauciuc, pentru a preveni deteriorarea podelei, manere cu striatii, pentru manevrare sigura si fara alunecare, si adauga 5kg la discurile pe care le ai deja amplasate pe gantera.
Pentru ca este acoperit cu strat gros de cauciuc, pretul acestui produs este ceva mai mare decat al altor optiuni cu aceeasi greutate, disponibile online.
Model de disc conceput pentru a sustine antrenamentele de nivel avansat, cu structura durabila, gandita pentru a oferi confort si eficienta in utilizare.
Pareri despre cele mai bune gantere
In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva din cele mai atractive si bine vandute oferte de pe piata de profil la ora actuala, care se adreseaza unei varietati de cumparatori, incepand cu novicii si incheind cu salile de sport in cautare de noi piese de echipament.
Set gantere:
Tunturi 2X0.5KG
Atat exercitiile de aerobic si fitness, cat si turele de jogging, pot fi duse la urmatorul nivel foarte simplu, adaugand putina dificultate in plus, cu ajutorul unui set de gantere de 0.5kg, cum este cel de la Tunturi. Greutatea redusa face ca acest model sa fie usor de integrat in rutina zilnica, indiferent daca lucrezi picioarele, abdomenul sau bratele, pentru a creste complexitatea solicitarii musculare si a castiga anduranta.
Nici in timpul alergarii nu te vor incurca prea mult, ajutandu-te in schimb sa descoperi un nou nivel de efort si cateva fibre musculare pe care poate nu le-ai lucrat tocmai eficient pana atunci. Ganterele sunt comercializate in set de doua piese, acoperite cu burete, deci nu trebuie sa iti faci griji ca vor deteriora parchetul daca le scapi accidental. Suprafata lor este suficient de moale pentru a nu lasa urme.
In plus, spre deosebire de modelele simple, aceasta versiune iti ofera sistem de prindere cu Velcro, care te ajuta sa le fixezi rapid si confortabil de incheieturi.
inSPORTline AquaGon
Pentru pasionatii de aquagym am inclus in lista de propuneri acest set confectionat din spuma poliuretanica EVA, cu densitate mare, conceput special pentru a fi folosit in apa. Daca nu ai mai folosit acest tip de produs, s-ar putea sa ti se para ca cele 300g, cantarite de fiecare gantera, sunt cam putin pentru a lucra muschii. Acest tip de accesoriu se foloseste insa invers fata de modelele obisnuite, provocarea constand in introducerea lor cat mai adanc in apa, si nu in ridicarea la suprafata.
In plus, aceasta versiune de la inSPORTline are design octogonal care creeaza rezistenta mai multa la actiunea apei, ceea ce inseamna ca va trebui sa muncesti serios pentru a executa corect exercitiile. Ganterele au lungimea de 28cm si diametrul de 16cm, sunt gandite astfel incat sa nu creeze solicitarea prea mare la nivelul incheieturilor si sunt recomandate pentru incepatori.
Le poti folosi pentru a completa echipamentul de aqua fitness, aqua aerobic sau chiar in sesiunile de recuperare fizica, sub indrumarea unui instructor.
Gantere reglabile:
inSPORTline ProfiST 45 kg
Daca te numeri printre cei pasionati de sport, care sunt deja la un nivel avansat din punctul de vedere al accesoriilor necesare exercitiilor zilnice, iti recomandam acest model de gantera reglabila, care te va ajuta sa gestionezi mai simplu categoria de greutate cu care vrei sa lucrezi.
Produsul este confectionat din fier si include bara cu suprafata cromata, cu prindere antiderapanta, care previne scaparea accidentala din mana, si sistem de calibrare. Discurile cumuleaza o greutate de 45kg si se fixeaza usor pe bara prin intermediul suruburilor hexagonale incluse in design.
La fel ca bara, si discurile sunt acoperite cu un material rezistent la transpiratie si umiditate, contribuind la definiea unui produs durabil si eficient, pe care il poti utiliza atat in spatiile special amenajate de la sala, cat si in zona de sport creata in propria ta locuinta. Nu uita ca pretul afisat este pentru o bucata, deci daca vrei sa cumperi un set va trebui sa platesti dublul costului indicat.
Discuri gantere:
HMS TOK
Ti-ai cumparat deja o gantera reglabila pentru acasa si ai nevoie sa completezi setul de discuri cu cateva variante de calitate si cu stabilitate buna? Arunca o privire si acestui model de la TOK, din categoria optiunilor cu greutate de 5kg.
Este confectionat din fier, iar suprafata este acoperita cu cauciuc, astfel incat sa reduca la minim riscurile de a sparge gresia sau a zgaria parchetul atunci cand il scapi din greseala pe jos. Tot pentru siguranta si manevrare facila, designul discului include manere cu format anti-alunecare (suprafata acoperita cu striatii), care te vor ajuta sa il schimbi usor si rapid in timpul antrenamentelor.
Are diametrul exterior de 240mm si diametrul de prindere de 51mm, iar grosimea produsului este de 42mm. Conditiile de turnare ii asigura o stabilitate buna in timpul exercitiilor si rezistenta superioara in timp, chiar si in conditiile utilizarii intensive. Este un produs comercializat la bucata, recomandat pentru pregatirile de nivel avansat, desfasurate la sala sau acasa.
Bara gantere
Sportmann bara haltera dreapta 220/30 mm
Te-ai hotarat sa amenajezi in garaj sau in living o mini-sala de sport si ai ajuns la dotarea cu greutati? Probabil te va interesa si o bara de haltera de calitate de la Sportmann, cu capacitate maxima de incarcare de 200kg. Este confectionata din fier nichelat, cu profil drept, lungime de 220cm si diametrul de 30mm si prevazuta cu segment de incarcare de 39.5cm.
Include capete filetate, pentru prinderea sigura a discurilor, si este livrata impreuna cu doua sigurante care saigur fixarea stabila. Structura este prevazuta cu manere cu strat anti-derapant care te ajuta sa mentii fara probleme bara in maini, chiar si atunci cand transpiri sau ai inceput sa obosesti, fara a avea nevoie de manusi. Segmentul de prindere are o lungime de 139cm.
Cel mai eficient este sa folosesti acest tip de echipament impreuna cu banca de forta, pentru a lucra muschii bratelor, spatelui si pieptului, oferind caracteristici foarte bune pentru impingerile cu priza larga si foarte larga.
Sportmann RB-34 Triceps
Creata special pentru a te ajuta sa lucrezi mai eficient muschii din zona superioara a corpului (biceps, triceps etc.), aceasta bara de la Sportmann iti ofera o lungime de 86cm, cu incarcare pe segmente de 20cm, in ambele parti laterale, si un spatiu de prindere de 45cm.
Este un model compatibil cu discuri care au diametrul de fixare de 30mm si este confectionata din otel cromat, rezistent la umiditate si uzura. Pentru a avea o stabilitate cat mai buna in maini in timpul antrenamentului, suprafata manerelor este acoperita cu striatii fine care previn alunecarea.
Formatul mai mic decat al altor versiuni iti ofera mai mult control asupra grupei de muschi activate, modelul RB-34 Triceps fiind un accesoriu recomandat pentru exercitiile de nivel intermediar sau avansat. Bara poate sustine greutati de pana la 225kg si cantareste, fara discuri, 9.5kg. Este livrata impreuna cu doua sigurante care fixeaza stabil discurile in filete.
Ghid de cumparare
Un prims pas atunci cand doresti sa te mentii in forma, insa cardio nu este tocmai punctul tau forte, este sa treci la fitness si exercitii cu greutati. Astfel, iti vei exersa variate grupe de muschi in mod eficient, si nici nu e neaparata nevoie sa mergi la sala de sport pentru acest lucru, daca nu te simti increzator sau increzatoare, ori daca nu dispui de resursele necesare unui abonament. Printre tipurile de echipament de care te poti bucura pe deplin si acasa se afla ganterele, care sunt niste greutati ce se folosesc de minim doua discuri unite printr-o baza la mijloc, pe care utilizatorul o va prinde intr-o mana (sau in doua, in cazul halterelor) spre a-si creste masa musculara si a se tonifia.
Insa, atunci cand te avanti pentru prima oara in gasirea unei astfel de piese de echipament, cum iti poti da seama care e cea mai buna gantera cu care sa iti incepi antrenamentul? Iti oferim noi o mana de ajutor cu informatiile de care ai nevoie in vederea realizarii primei achizitii.
Tipuri: Mai intai, se poate face o diferentiere intre optiunile clasice, reglabile si kettlebells.
Variantele clasice, sau fixe, sunt cele pe care le poti intrebuinta si pentru fitness, si pentru cresterea masei musculare. Se gasesc in variante mai usoare, de minimum 0.25 sau 1 kg, potrivite pentru femei, insa si in optiuni de 5, 7, 10 sau chiar 25 de kg, de exemplu. Asadar, devin multifunctionale, caci iti permit sa te antrenezi cum doresti si cand doresti. Un dezavantaj pentru uzul lor la domiciliu este faptul ca vei avea nevoie de o varietate de dimensiuni si greutati pentru un antrenament complet, astfel ca iti vor fi necesare mai multe seturi de gantere, la preturi bune. Se vor gasi, insa, adesea, in sali de fitness, unde au suficient loc pentru etalare, aratandu-se in general eficiente si convenabile.
Ganterele hexagonale sunt o variatie stilistica a celor fixe, avand o forma solida, “dintr-o bucata”, si sunt realizate din metal, eventual cu un finisaj crom. Capetele sunt din fier forjat vopsit si tratat (sau invelit in cauciuc), dispunand de sase fete pe care le poti aseza cand le lasi din mana, avantajul lor fiind ca nu se rostogolesc, ramanand in pozitia in care le pui.
Cele mai populare pentru acasa sunt modelele de gantere reglabile, care nu ocupa mult spatiu in locuinta si pe care le poate intrebuinta si un barbat, dar si o femeie, scotand sau adaugand discuri de greutate. Sunt formate din trei piese, bara centrala, discurile si clipsurile de fixare. Sunt ideale pentru persoanele care prefera sa se antreneze acasa si se afla in criza de spatiu. Dezavantajul lor este ca nu poti trece de la un exercitiu la altul foarte usor, caci va trebui sa schimbi greutatile pe masura ce inaintezi in sedinta, pierzand timp pretios. Le gasesti in versiuni simple, cu fixare prin colier de plastic sau metal, ori cu rotita care selecteaza discurile necesare atingerii greutatii dorite (de tip bowflex).
Se vor mentiona si optiunile kettlebell, care se diferentiaza de forma clasica prin asemanarea cu o minge cu maner. Acestea se folosesc mai ales pentru exercitii mobile, de balansare sau balistice. Deoarece greutatea nu este distribuita uniform, sunt mai dificil de manipulat de incepatori, necesitand mai multa forta si activand mai multe grupe de muschi.
Materiale: E necesar sa stii din ce sunt facute orice greutati de gantere, caci acest aspect va determina cat de rezistente, mari si usor de intretinut sunt acestea. In general, ai de ales intre optiuni din ciment si metal.
Cimentul este rezistent la factorii de mediu si umiditatea crescuta, insa, in timp sau la actiunea presiuni, se poate crapa. In plus, discurile vor fi mai mari, caci acest tip de material e mai voluminos, asa ca iti poate fi greu sa te misti in anumite pozitii.
Cele din metal, de obicei fier, vor avea o durata de viata mare, insa sunt susceptibile la ruginire. Avantajul lor este ca vor ocupa mai putin spatiu si vor incurca utilizatorul mai putin, deoarece au un volum mai mic.
La fel de important este si finisajul, care va contribui la durabilitatea si siguranta cu care manipulezi obiectul. Totodata, va deosebi o gantera ieftina de una mai scumpa. Cel mai comun se intalnesc invelisul din cauciuc (mai rezistent, permite obiectului sa “sara” de pe podea cand il lasi jos, fara a zgaria, atenuand socurile), plastic, vinil sau PVC, care sunt mai tari si exista riscul sa se “sparga” daca sunt supuse unor socuri, si care, in timp, pot zgaria podeaua.
Greutati: Exista mici diferente intre optiunile pentru incepatori si cele pentru avansati.
In primul rand, un novice nu va avea suficienta forta pentru a ridica discuri mari, asa ca ii va fi suficient un cuplu de gantere de pana la 15 – 25 kg fiecare. Cele mai utile sunt optiunile modulare, care pot fi manevrate din punctul de vedere al volumului spre a-l ajuta pe participant sa realizeze miscarile corecte si sa evolueze incetul cu incetul spre greutatile mai mari. Iar pentru femei incepatoare sunt de ajuns micile accesorii de fitness, mai usoare, care pornesc de la 0.25 kg si ajung pana la 5 kg sau mai mult.
Intermediarii si novici care doresc sa se antreneze mai mult spre cresterea masei musculare pot ajunge sa achizitioneze sau sa foloseasca si un set gantere 50 kg, de exemplu, dobandind in timp conditia fizica necesara ridicarii acestora.
Dimensiuni si forme: Difera de la un tip de utilizare la altul.
Un set de gantere pentru fitness va avea o greutate mai mica, o infatisare simpla, si un volum minim, fiind usor de folosit. Piesele nu vor depasi 7 – 10 kg, de cele mai multe ori.
Pentru cultivarea aspectului exterior si a muschilor (striere) te vei indrepta spre greutati medii, de pana la 25 kg, cu o bara care permite o aderenta buna si confortabila a mainii.
Pentru culturism se vor potrivi seturile mai mari, cu diferite greutati, sau cele modulare, unde poti atasa discuri pe masura ce avansezi sau schimbi tipul de exercitiu. In acest caz, poti adauga echipamentului si o tija dubla, de haltere, si un grup de discuri mai mari, de peste 15 – 20 kg fiecare, pentru a te provoca.Seturi: Nu poti uita nici de numarul de piese primite intr-un set, daca optezi pentru modele modulare. Cu cat acesta este mai mare, cu atat mai multe optiuni si libertati de exprimare vei avea.
Este dezirabil sa dispui de discuri de greutati variate, spre a manipula mai eficient greutatea finala. In plus, iti poate fi util sa alegi un set de gantere 10 kg, de exemplu, sau mai mare, care sa permita sa unesti barele in asa fel incat sa obtii o haltera.
Aditional, poti investi intr-o bara dubla pentru exercitii de spate si picioare. Iar suruburile de fixare nu pot lipsi, mai ales cand lucrezi cu discuri mari, fiind mai sigure cele din metal.
In concluzie, consideram ca esti inarmat/a cu toate informatiile necesare achizitionarii primului echipament sportiv care sa te ajute sa revii in forma sau sa mentii sanatatea inimii, a spatelui sau pur si simplu o stare generala buna. Si iti mai dam un pont, cele mai bune gantere de diferite tipuri se gasesc in magazinele online, unde iti sunt puse la dispozitie toate detaliile necesare cumpararii, fara a face efortul de a gasi magazine de specialitate in zona in care locuiesti.
Intrebari frecvente
Cat costa un set de gantere pentru incepatori?
Pretul unui set de gantere 10 kg, care este valoarea recomandata pentru incepatori, (pentru femei, si nu numai, se recomanda achizitionarea unor articole si mai usoare sau a unui set modular), variaza, o medie situandu-se intre 50 – 100 lei.
Insa se pot gasi si variante singulare (formate dintr-o singura gantera) pentru care nu scoti din buzunar mai mult de 50 de ron, acestea fiind adecvate celor ce prefera sa se tonifieze. Pentru cresterea musculaturii vor fi necesare, de obicei, greutati mai mari, asadar poti ajunge sa faci o investitie de peste 200 ron, urcand chiar si pana la 500 ron.
Bineinteles, numarul de piese obtinut poate varia si el, pornind de la un signur obiect si pana la truse intregi, de peste 20 de bucati.
Cat costa ganterele profesionale?
Costul de achizitie al ganterelor pentru cei experimentati va fi, in general, mai ridicat comparativ cu cel pentru novici, deoarece se folosesc materiale bine echilibrate si un design cat mai compact in vederea mentinerii mobilitatii in timpul setului de exercitiu.
Desi nu putem spune ca exista un astfel de obiect incoronat drept cea mai buna gantera profesionala, iti putem dezvalui ca pretul acestora se situeaza de obicei intre 500 si 1000 de ron. Bineinteles, poti gasi optiuni echilibrate si la costuri de achizitie mai reduse, insa si mult mai scumpe, care ating uneori si 1500 – 2000 ron.
Sunt bune ganterele second hand?
Nu exista diferente foarte mari intre niste gantere de vanzare noi-noute si unele la mana a doua. In general, calitatea si aspectul lor se pastreaza in timp, mai ales cand sunt utilizate de o singura persoana.
In special optiunile cu greutati din metal vor rezista foarte bine in timp, singurul lor defect fiind ca pot sa rugineasca daca nu sunt pastrate in conditii optime de umiditate.
In schimb, in cazul variantelor care folosesc ciment pe post de greutate, acesta se poate sfaramita si rupe, ducand la un dezechilibru la manuire.
Atata timp cat nu exista probleme in ce priveste exteriorul obiectelor si acestea au fost pastrate corespunzator, nu ar trebui sa devina un pericol pentru tine, insa, daca te afli la prima achizitie, sfatul altor cumparatori este de a investi intr-un set de gantere modular nou, pentru a te obisnui cu modul in care arata si cum se simt aceste tipuri de echipament. Astfel, nu vei face greseala de a procura niste articole care nu iti vor aduce beneficii.
Care sunt cele mai recomandate exercitii cu gantere pentru femei?
Femeile vor prefera exercitiile pentru tonifiere, asa ca nu au nevoie de greutati foarte mari pentru un antrenament, cel putin nu in primele sesiuni. Se recomanda realizarea a cate doua seturi de 10 – 15 repetari, crescand intensitatea exercitiului pe masura ce te obisnuiesti cu greutatea.
In prima instanta, vei pregati bratele cu flexiuni in fata, lateral, in sus si spre piept.
Ramatul cu gantera este un exercitiu preferat de femei, care lucreaza spatele si bicepsul, acesta fiind urmat de impinsul cu ganterele din pozitia culcat, pe banca orizontala. Pentru triceps sunt recomandate extensiile din intindere be banca orizontala. Pentru biceps flexia pe brat si umerii se antreneaza cu impinsul cu ganterele din sezut. Pieptul se lucreaza cu exercitii precum presa din culcat, alternand bratele.
Pentru picioare poti incerca fandarile in fata pe suprafata ridicata, cu cate o gantera in fiecare mana, unde iti vei lucra muschii fesieri, aductorii si cvadricepsul. Genuflexiunea cu o gantera ajuta la tonifierea muschilor fesieri, iar ridicarile de bazin, pentru care vei avea nevoie de o haltera sau un disc, vor activa muschii lombari, fesieri si coapsele.
Poti folosi ganterele si pentru abdomen, stand pe o banca orizontala sau pe o minge medicinala cu o gantera in maini, asezata in zona pieptului. Te lasi pe spate pana cand acesta iti este paralel cu terenul si te ridici inapoi in sezut.
Exista tutoriale pentru gantere facute acasa?
Pentru a te putea bucura de antrenamente eficiente acasa si fara sa achizitionezi piese de echipament specializate, (desi este indicat acest lucru, caci astfel scoti din ecuatie diferite accidente), gasesti online tot felul de ghiduri de unde poti invata cum sa iti construiesti propriile greutati pentru exersarea muschilor bratelor, si nu numai.
Chiar daca ganterele reglabile sunt mai ieftine, de obicei, si acestea pot fi costisitoare pentru unele buzunare. De aceea, poti folosi ce ai prin casa pentru a te ajuta in drumul spre un corp de invidiat. Cel mai usor se gasesc sticlele PET, pe care le poti umple cu nisip sau orez, si pe care le legi una de cealalta cu o teava ieftina din PVC.
O alternativa pot fi sticlele de apa cu maner, care tin loc de kettlebell, sau cele de lapte cu maner, pe care le vei putea umple cu apa, nisip sau alte materiale grele, crescand sau scazand greutatea dupa cum ai nevoie. Acestea sunt doar cateva optiuni populare, vei gasi si alte informatii utile pe aceasta tema in mediul online.
Cum folosesc niste gantere ajustabile?
De cele mai multe ori, primesti un set gantere intr-o cutie, asa ca ce trebuie sa faci este sa scoti cele doua bare si sa le atasezi cate un disc pe fiecare parte, dupa care infiletezi colierele din pachet pe fiecare parte, pentru ca discul sa nu se miste sau sa se descentreze, cauzandu-ti disconfort. Cand ai nevoie de o sarcina mai mare de lucru, trebuie doar sa desurubezi colierul si sa mai adaugi o greutate pe fiecare parte, dupa care repeti pasul de siguranta.
In cazul variantelor bowflex, procesul schimbarii greutatii de lucru este si mai simplu, netrebuind decat sa invarti butonul de pe lateralele fiecarei piese, alegand greutatea dorita, iar numarul potrivit de discuri va ramane atasat de baza centrala.
Cum incep un antrenament cu gantere?
Inainte de a te apuca sa faci exercitii de ridicare sau flexare, e nevoie sa iti incalzesti muschii, miscarile de baza fiind rotirea bratelor, antebratelor si umerilor, rotirea pumnilor, a bazinului si a trunchiului. Pentru picioare vei apela la cateva fandari si aplecari de trunchi cu atingerea mainilor de varful adidasilor.
Mai apoi, iti alegi grupele de muschi pe care doresti sa le lucrezi si le incalzesti cu un exercitiu general, dupa care vei trece la seturile de antrenament. Un prim set este rotirea incheieturilor mainii cu o gantera in fiecare mana, dupa care poti trece la extensii laterale si impingeri.
Cateva dintre cele mai populare exercitii cu gantere
Cu ajutorul unor piese de echipament bune vei putea sa revii in forma intr-un timp scurt, mai ales daca efectuezi miscari corecte intr-un numar echilibrat de repetari.
Pentru incepatori vor fi de folos cateva informatii privitoare la cele mai comune si utile exercitii cu gantere pentru biceps, piept, spate si picioare, de exemplu, caci aceste mici greutati iti pot antrena majoritatea grupelor de muschi de care dispui.
Pentru brate
Printre exercitiile de baza se numara extensii si flexii cu gantere, care iti vor antrena bicepsul si tricepsul, precum si umerii. Acestea se pot realiza lateral, cand ridici bratele de pe langa corp pana acestea ajung sa fie paralel cu solul, dupa care sunt coborate, in fata, sau ridicand bratele usor, pastrand coatele pe langa corp, ori din culcat, pe banca orizontala.
Acestea iti vor pregati si antrena muschii pentru seturi mai grele, crescandu-ti rezistenta la prizare si definindu-ti fizicul.
Cele mai populare exercitii pentru triceps cu gantere includ extensia din aplecat, pentru care ai nevoie de o banca dreapta, pe care vei aseza genunchiul drept pe un capat, aplecand trunchiul inainte, pana ajungi la o pozitie paralela cu solul, sprijinindu-te la celalalt capat cu mana dreapta.
Nu uita ca spatele tau sa fie drept si sa ai privirea inainte. Iei gantera de pe sol cu mana stanga si ridici bratul pana cand acesta se afla paralel cu solul, cu antebratul in jos, cotul fiind la un unghi de 90 de grade. Expirand, vei indrepta bratul prin miscarea antebratului, miscand doar articulatia cotului. Ridici antebratul pana cand acesta se afla in pozitie orizontala, tii pentru 2 secunde, dupa care revii in pozitia de start.
Pentru definirea umerilor si a deltoizilor vei folosi ridicari laterale cu gantere, pe care le poti face din pozitie dreapta, din sezut sau aplecat. Pozitia de start este cu o greutate in fiecare mana, pe langa corp, si coatele usor indoite. Se ridica simultan, pana cand bratele sunt paralele cu podeaua, tinand pentru doua secunde, dupa care cobori usor pana ajungi inapoi in pozitia din care ai inceput.
Exercitii cu gantere pentru piept
Poti incepe cu fluturari cu gantere din pozitia culcat sau inclinat, utilizandu-se greutati mai mici, spre a evita accidentarile. Te intinzi pe banca si iei cate o greutate in fiecare mana, tinandu-le intinse si usor flexate la coate, deasupra pieptului, aceasta fiind pozitia de start. Cobori in lateral prin arcuirea pieptului, pastrand coatele usor indoite, pana cand simti ca muschiul este intins la maximum, mentii pentru o secunda, dupa care revii cu mainile deasupra pieptului. Alternative sunt impingerile din culcat si inclinat.
Exercitii cu gantere pentru abdomen
Pentru a-ti tonifia abdomenul, si nu numai, poti incerca seturi de cate 15 inclinari laterale cu cate o gantera in fiecare mana. O alta optiune sunt crunch-urile din sezut cu o gantera tinuta cu ambele maini, genuflexiunile cu cate o greutate in fiecare mana si flotarile. Abdominalii laterali vor fi lucrati si cu ajutorul fandarilor incrucisate si a genuflexiunilor cu flotare.
Exercitii pentru spate cu gantere
Adesea, cand faci seturi pentru brate si piept, iti vei incalzi si muschii spatelui, insa poti sa ii tonfiezi mai bine prin efectuarea unor exercitii precum ramatul aplecat cu gantera, incepand cu o greutate in fiecare mana, genunchii usor indoiti si spatele aplecat la un unghi de 90 de grade, ridicand bratele si pastrand spatele in pozitie fixa.
O alternativa este pull-over-ul cu gantera pe fata, pentru care ai nevoie si de o banca, un alt exercitiu placut pentru incalzire fiind ridicarile umerilor si indreptarile.
Pentru picioare
Cele mai comune sunt seturile de fandari cu gantere, care iti lucreaza fesierii si cvadricepsii (coapsele). Tii cate o greutate in fiecare mana, cu spatele drept. Indoi genunchiul piciorului drept, lasandu-l pe cel stang sa se duca in spate pana cand aproape atingi solul cu genunchiul, avand grija sa tii pieptul usor inainte si spatele drept. Revenind in pozitia de start, schimbi piciorul.
Alte exercitii pentru picioare includ ridicarile cu gantere, genuflexiunile cu una sau doua greutati si indreptarile (unde folosesti cate o gantera in fiecare mana, pornind din picioare, in pozitie verticala, aplecand usor spatele pana ajungi in pozitie paralela cu solul, tinand genunchii drepti, dupa care revii in pozitia originala.
» Gasesti aici recomandari din anii anteriori
Alte produse recomandate, momentan indisponibile:
Spokey Priam
Preferi sa lucrezi cu ganterele scurte, de o singura mana? S-ar putea sa ai nevoie de o bara reglabila, cum este acest model de la Prima, daca vrei sa te poti adapta mai usor la greutatea necesara exercitiilor si sa nu mai fie nevoie sa cumperi modele diferite de gantere fixe.
Bara in sine are greutatea de 2.29kg si o lungime de 40cm, fiind confectionata din otel rezistent. Este compatibila cu discuri cu diametrul de prindere de 28mm si poate sustine o greutate maxima de pana la 80kg, fiind deci un model conceput pentru nivel intermediar si avansat.
Include capete filetate, care asigura montarea facila si stabila a accesoriilor, si cleme de siguranta care fixeaza discurile, prevenind caderea accidentala. Face parte dintre echipamentele utile pentru dotarea salilor profesionale de sport, dar poate fi un accesoriu foarte potrivit si pentru cei care se antreneaza acasa si nu au spatiu pentru a depozita mai multe gantere fixe.
Gantere 10 kg:
FitTronic 10 KG
Modelul acesta reglabil iti va fi de ajutor daca esti in cautarea unei gantere de 10 kg pentru cresterea masei musculare din zona bratelor. Fiind un model reglabil, cu bara scurta, se axeaza mai mult pe antrenarea antebratului si a bratului, a umerilor, pieptului si spatelui, intr-o oarecare masura. Iar la abdomenele oblice te poti aventura in folosirea unui disc mai greu pentru a pune o presiune mai mare pe acea zona. Si mai poti improviza pe masura ce te obisnuiesti cu produsul si cu partile sale, bineinteles.
Desi este indicat celor care cunosc deja ce poate face o gantera (intermediari), noi iti vom spune ca nu ai de ce sa te temi, un astfel de produs ajutandu-te indiferent de gradul de pregatire anterior. Tot ce trebuie sa faci este sa ai suficienta determinare si cativa bani in buzunar pentru a te alege, poate, cu cea mai buna gantera reglabila la un pret accesibil, din ce declara unii curajosi multumiti de produs.
In ce priveste materialele folosite in constructia partilor componente nu exista surprize, bara fiind realizata din fonta prevazuta cu un manson din plastic cu zimti, care ajuta la o aderenta mai buna in mana. Discurile de diferite dimensiuni au o forma generica din plastic in interiorul carora se afla cimentul care da greutatea necesara. Acestea sunt impartite in 2 bucati de 2.5 kg si patru piese ce cantaresc 1.25 kg fiecare. Iar pentru stabilitatea discurilor pe bara, la capatul acestora vei adauga un colier cu filet, despre care unii cumparatori spun ca este din plastic, asa ca nu va fi foarte rezistent in timp, la manipulare gresita.
Avantaje:
Piese pentru o gantera de 10 kg – greutatea articolului poate fi reglata de utilizator.
Discuri de greutati diferite (2 kg sau 1.25 kg), cu invelis din plastic si interior de ciment.
Include coliere cu filet pentru stabilizarea discurilor pe bara.
Articol util pentru incepatori si intermediari.
Dezavantaje:
Manerul cu zimti poate fi deranjant la antrenamente fara manusi, potrivit unor utilizatori.
Set gantere 20 kg:
HouseFit DBS 0555-20
Cu acest set de gantere de 20 kg vei avea libertatea de a incerca variate exercitii menite a-ti lucra muschii bratelor si toracelui, caci include doua bucati a cate 10 kg fiecare. Si, pentru a te avanta spre achizitionarea sa si cand te afli la primele ore de antrenament, ai la dispozitie un numar de 12 discuri pe care le poti atasa barelor dupa greutatea finala dorita pentru repetitii.
Grosimea barelor scurte este de 35 mm, existand si un filet intrebuintat la fixarea discurilor cu ajutorul unor coliere din plastic. Interiorul este din ciment, acesta fiind invelit intr-un material tare, plastic, care ajuta la mentinerea formei in timp, insa asta nu inseamna ca modelul este lipsit de puncte negative, unii cumparatori sustinand ca, in timp, cimentul se poate faramita, cauzand fluctuatii la nivelul echilibrului.
Majoritatea utilizatorilor sunt insa multumiti de aceste gantere, ieftine si bune, care dispun de opt discuri de 1.25 kg fiecare si patru variante mai mari, de 2.5 kg fiecare.
Set gantere 50 kg:
FitTronic 50 KG
Setul acesta de piese pentru gantere si haltere va fi util unei persoane in cautare de greutatile necesare pentru crearea unei mici sali de sport personale, acasa, intr-un garaj sau o camera libera din apartament. Pentru ca foloseste diferite elemente cu roluri distincte, va atrage diferite tipologii de pasionati ai culturismului si sportului cu greutati, ajutand la exersarea unor variate grupe de muschi. Dintre acestea amintim biceps, triceps, antebrat, umeri, spate, piept, abdomen sau picioare.
Si, pentru ca ofera varietate si usurinta in reglarea greutatii exacte, multi incepatori valoreaza setul acesta printre cele mai bune gantere pentru utilizare acasa. In ce priveste numarul de bucati din set, te vei trezi cu nu mai putin de 19 piese, dintre care mentionam trei bare pentru greutati, una lunga de 160 cm, formata din doua parti unite la mijloc, si doua mici, alaturi de care se afla 2 discuri de 0.75 kg, doua piese de 1.25 kg si doua bucati de 2.5 kg, pe care le poti atasa barelor mici. Pentru haltera vei folosi discuri de 5 kg (patru bucati), 2.5 kg (doua piese), 1.25 kg (doua bucati) sau 0.75 kg (doua).
Cand vine vorba despre materialul discurilor, iti vom spune ca robustetea exacerbata a acestora este data de invelisul din plastic in care este turnat cimentul, asa ca va exista o oarecare delicatete cand vine vorba de manipulare, caci daca se crapa interiorul poate curge, existand cateva recenzii unde se mentioneaza observarea faramitarii acestuia. Mai adaugam ca barele sunt realizate din otel, asa ca isi vor pastra fermitatea, desi cand pui toate greutatile disponibile pe ele, poti simti, pe alocuri, indoirea lor.
Avantaje:
Set de gantere si greutati pentru haltere.
Diversitate in ce priveste exercitiile efectuate, prin prezenta barelor scurte si a barei lungi pentru ridicari.
Discurile din material plastic sunt rezistente, greutatea fiind data de cimentul din interior.
Adecvate pentru utilizare acasa sau la o sala de sport.
Dezavantaje:
Bara halterei care se formeaza din doua bucati se indoaie la utilizare, daca se folosesc discuri mari, potrivit unor recenzii.
Martin Velo set 20 KG
In cazul in care doresti sa investesti in niste noi discuri de gantere pe care sa le adaugi salii personale, setul acesta de 20 de kg iti va fi de ajutor. Acestea se vor intrebuinta la bara dubla, necontinand in pachet si acest element, asa ca fie va trebui sa il cumperi separat, fie il detii deja. Asadar, optiunea aceasta se adreseaza in primul rand celor care au mai avut de-a face cu achizitionarea de echipamente sportive.
Setul include doua bucati de discuri care cantaresc 10 kg fiecare, dimensiunile fiind medii spre mari, cu un diametru exterior de 31.5 cm. Gaura de disc, un detaliu important de stiut atunci cand achizitionezi astfel de piese, pentru a sti ce fel de bara se va potrivi, are diametrul de 26.5 mm.
Exteriorul este imbracat in vinil, care va ajuta la minimizarea riscului de accidente in timpul manipularii. Se mai adauga faptul ca greutatea e specificata pe fiecare obiect.
Sportmann Bumper Plate
Pentru cei care au nevoie de o greutate mai mare pentru a-si provoca limitele, recomandam ca accesoriu pentru gantera acest disc de la Sportmann, de 10kg. Este un model confectionat din otel, cu design care asigura acelasi diametru al produsului, indiferent de kilogramele pe care ti le ofera, fiind deci usor de combinat pe aceeasi gantera. Exteriorul este vopsit in verde, conform cu cerintele Asociatiei Internationale de Haltere pentru acest nivel de greutate.
Suprafata discului este acoperita cu strat gros de cauciuc ,care amortizeaza impactul in cazul scaparii pe sol, prevenind astfel deteriorarea podelei, un aspect important mai ales pentru cei care se antreneaza acasa. Discul are diametrul de 450mm, orificiu de montaj de 51mm si o grosime de 38mm.
Este recomandat pentru completarea modelelor lungi de bara pentru greutati si pentru pregatirea sportivilor de nivel intermediar, care pot lucra fara riscuri cu astfel de echipamente solicitante pentru organism. Il poti utiliza pentru a completa dotarea salii sau pentru a-ti asigura resursele necesare pregatirii fizice in propria locuinta.
Sportmann Rubberton 10KG
Cauti un model de disc ceva mai usor de folosit? Incearca aceasta versiune tehnica de la Sportmann, din linia Rubberton, cu format special, cu 12 laturi, care previne rotirea discului atunci cand este scapat din greseala pe sol. Designul include, de asemenea, manere cu format ergonomic, care te ajuta sa manevrezi acest accesoriu cu mai multa siguranta si rapiditate, chiar si atunci cand bratele tale sunt obosite.
Face parte din categoria variantelor de 10kg, concepute pentru bara de greutate cu diametrul de 50mm, si poate fi folosit atat independent, cat si prin asociere cu un lant de fitness. Este confectionat din otel de calitate, rezistent la uzura, si acoperit cu strat de cauciuc suficient de gros pentru a reduce impactul scaparii accidentale pe pardoseala.
Are diametrul de 305mm si grosimea de 40mm, fiind recomandat atat pentru dotarea salilor de profil, cat si pentru cei care si-au propus sa isi amenajeze o zona de fitness in propriul apartament, cu echipamentele de baza necesare pentru dezvoltarea musculaturii.
FitTronic Reglabil 15 Kg
In cazul oricaror gantere reglabile este important sa stii cate piese detine setul si cum se unesc acestea in vederea formarii intregului. Setul de fata include o bara si opt discuri pe care le poti atasa pe rand, cate doua, in vederea obtinerii echilibrului perfect.
Varianta aceasta cu o bara scurta, cu doua coliere din plastic, folosite pentru fixarea greutatilor, va multumi orice incepator, caci dispune si de discuri mai usoare, adecvate pentru primele lectii, si de discuri mai mari si grele, care cresc intensitatea antrenamentului celor avansati. Primele sunt in numar de patru si cantaresc 1.25 kg, iar urmatoarele patru au o greutate de 2.5 kg. Asamblat in intregime, obiectul va cantari 15 kg, o valoare acceptabila pentru variate categorii de utilizatori.
Iar, in cazul in care preferi gantere, la un pret bun, cu dimensiuni medii spre mari, acestea cu discuri din plastic, umplute cu ciment, iti vor fi pe plac. Reprezinta, insa, un motiv de ingrijorare pentru unii utilizatori, care le considera prea mari pentru confortul din timpul antrenamentului.
Dayu Fitness Reglabila 5-40 Kg
Optiunea aceasta high-end de gantera clasica, cu reglare a greutatii (bowflex), se poate fixa pe valori intre 5 si 40 de kg, fiind potrivita atat pentru cei care acum isi incep drumul in lumea fitness-ului, cat si celor care isi cunosc deja limitele si au nevoie de echipament sportiv pentru acasa.
Varianta de fata va fi usor de depozitat, caci are dimensiuni accesibile, potrivit altor cumparatori, folosind plastic si metal in constructia discurilor. Ca si design, e un model cu bara scurta, care foloseste 10 discuri metalice de variate dimensiuni, ce impreuna cantaresc 40 kg. Articolul include si un suport, pentru depozitare facila, modificare a kilogramelor si stabilitate.
In vederea reglarii greutatii de antrenament se vor folosi cele doua butoane de la capete, facand munca incepatorului mai usoara. Cu ajutorul acestei gantere, vei putea sa obtii rezultate bune in ce priveste antrenarea partii superioare a corpului, iar, daca doresti, poti incerca si exercitii de intarire a picioarelor si spatelui.
Dayu Fitness 22 KG
Acest set de gantere este format dintr-o panoplie de elemente pe care le vei combina in asa fel incat sa obtii doua greutati pe care le poti folosi in antrenamentele de intretinere efectuate acasa. Astfel, iti vei putea exersa ambele maini in acelasi timp, avand o cadenta mai buna si un efort mai bine definit. In plus, daca preferi sa faci piept cu o haltera mai mare, cele doua mici bare din fonta vor putea fi unite la mijloc folosind o conexiune din fonta pentru a obtine o tija mai lunga, pe care o vei incarca cu discurile din dotare.
Asadar, multifunctionalitatea produsului este bine definita, caci ofera posibilitatea efectuarii unor exercitii complexe, care ataca diferite grupuri de muschi, dintre acestea mentionand bratele (biceps, triceps) umerii, spatele, pieptul sau chiar picioarele, prin utilizarea unuia din cele doua elemente mai mici. Aditional, folosirea unui singur disc in timp ce faci abdomene iti va tonifia aceasta parte a corpului.
Revenind la criteriul materialelor folosite, vom mentiona fonta, in cazul barelor si al conexiunii, si cimentul acoperit de plastic in cazul discurilor. Per total, acest set va cantari 22 de kg, in cutie gasindu-se 2 bare de cate 1 kg fiecare, patru sigurante care nu lasa greutatile sa lunece in momentul folosirii, patru discuri de cate 1 kg fiecare, patru discuri de 2 kg fiecare si patru de 1.5 kg. Potrivit informatiilor oferite de distribuitor si de recenziile descoperite, va fi un adaos adecvat unui incepator, dispunand de o priza suficient de buna.
Avantaje:
Set de gantere ieftine, pentru incepatori.
Exista varietate in ce priveste greutatea fiecarui disc, punandu-se la dispozitie optiuni de 1 kg, 1.5 kg si 2 kg bucata.
Material rezistent si fiabil, cimentul e acoperit cu un strat de plastic, pentru o aderenta mai buna.
Barele centrale se pot uni pentru a crea o haltera si a maximiza efortul.
Dezavantaje:
Discurile au un diametru mare, fapt pe care il reclama unii cumparatori.
Head HA723
Cand vrei sa faci un cadou interesant unei persoane iubite, acest mic set de gantere pentru femei poate fi o idee buna, mai ales pentru o prietena despre care stii ca si-ar dori sa inceapa sa lucreze la aspectul fizic. Pot fi utilizate pentru intretinere corporala sau exercitii aerobice mai intense, putand deveni chiar accesorii pe care le folosesti in drumetii, spre a arde cateva calorii in plus si a-ti creste intensitatea antrenamentului, de exemplu. O alternativa este adaugarea acestor mici accesorii unei sesiuni la sol, in vederea ridicarii gradului de dificultate al exercitiilor.
Ca si tipologie, fiecare gantera, ieftina si buna, este fixa, cantarind 1.5 kg, asa ca nu te vei astepta, cu siguranta, la diferente majore de look dupa cateva luni de folosire, insa o tonifiere a muschilor se poate observa, daca dispui deja de un corp de invidiat. Si, pentru ca cele doua articole sunt acoperite cu burete moale si placut la atingere, prevazut cu mansete pentru prindere stabila, vor fi mai potrivite pentru exercitiile de la nivelul bratelor. Nivelul de pregatire recomandat este intermediar, insa asta nu inseamna ca o incepatoare nu se poate indrepta spre un astfel de model, daca refera sa lucreze cu mici greutati.
Nu ocupa mult spatiu si le poti depozita oriunde atunci cand nu le intrebuintezi, motiv pentru care sunt apreciate de doamnele si domnisoarele care apeleaza la activitati fizice acasa sau chiar la sala ori in natura. Practicalitatea lor este atestata de zeci de recenzii pozitive, un procentaj luand in calcul si numele brandului, despre care se stie ca distribuie produse calitative.
Avantaje:
Gantere mici, de 1.5 kg, pentru tonifiere si intretinere.
Material moale care acopera micile greutati – nu creeaza disconfort utilizatoarei.
Pot fi utilizate acasa, la sala sau in drumetii.
Usor de depozitat cand nu sunt folosite.
Dezavantaje:
Nu prezinta interes pentru persoanele in cautarea unui antrenament intensiv, bazat pe ridicarea greutatilor mari.
HouseFit 15 KG
Cei care cauta o gantera, la un pret bun, pe care sa o regleze dupa forta si nivelul lor de performanta isi pot indrepta privirea spre setul acesta. Intr-o micuta cutie vei gasi 14 componente care formeaza doua articole pentru antrenarea muschilor de la nivelul bratelor, umerilor, spatelui sau feselor, daca faci ridicari. Si recipientul poate fi utilizat de fiecare data cand iti termini antrenamentul pentru a depozita partile si a nu lasa discurile pe jos pentru a te impiedica de ele, mai ales daca dispui de un spatiu limitat pentru antrenament.
Daca te intrebi ce greutate au aceste gantere, 15 kg este raspunsul pe care il vei primi. Cele doua bare sunt realizate din fonta cromata, cu o textura usor zimtata care contribuie la o priza mai buna, alaturi de acestea aflandu-se si capacele pentru siguranta, din acelasi material. Discurile isi dovedesc rezistenta in timp, daca sunt manipulate cu putina grija, fiind realizate in intregime din fonta. Asadar, marimea lor va fi accesibila, mult mai compacta, si cu o greutate mai precisa decat in cazul altor optiuni din comert.
In ce priveste diversitatea marimilor discurilor, iti vom spune ca ai la dispozitie patru piese de 1.5 kg si patru bucati ce cantaresc 1 kg fiecare, asa ca te vei putea juca dupa bunul plac cu aceste componente pentru a ajunge la o greutate confortabila, dar care sa iti puna in miscare muschii. Se va adauga si faptul ca producatorul recomanda produsul acesta tuturor categoriilor de utilizatori, instructiunile fiind simple si usor de urmarit.
Avantaje:
Set de gantere reglabile, pentru incepatori.
Dispun de cutie pentru depozitare facila, fara a ocupa mult loc.
Discuri din fonta – rezistente si de dimensiuni mici, cu o greutate exacta.
Diversitate in ce priveste greutatea discurilor – se permite reglarea dificultatii exercitiului prin adaugarea sau eliminarea kilogramelor.
Dezavantaje:
Colierele cu filet se pot bloca, daca nu sunt adaugate cum trebuie, potrivit unor recenzii.
Sportmann 2X4KG
Confectionat din metal si acoperite cu strat durabil din vinil, care ofera rezistenta foarte buna la zgarieturi, acest model de gantere se adreseaza de aceasta data persoanelor care au deja o conditie fizica destul de buna si forta musculara in brate.
Vorbim despre un model care cantareste 4kg pe fiecare gantera si care poate fi folosit atat in cadrul exercitiilor de aerobic, cat si in sedintele de fitness, pentru a lucra intensiv bratele, pieptul, abdomenul si muschii spatelui.
Sunt suficient de mici pentru a putea fi depozitate si transportate usor (20 x 9cm), insa destul de mari pentru a putea fi tinute confortabil in mana, chiar si atunci cand bratele tale au obosit si muschii incep sa opuna rezistenta. Le poti utiliza in confortul propriei case, individual sau impreuna, in functie de modul de abordare a exercitiilor, sau le poti lua cu tine la sala, daca vrei sa le folosesti, de exemplu, impreuna cu banca de aerobic.
» Ascunde recomandarile anterioare
Lasa un comentariu
0 Comentariu